Papa jelentkezik! - 2019/07 - Első rész

Írta Papa Dátum 2019-07-30 19:24 Hozzászólás 0 Olvasta 234 | Rovat: Zene / Mozi »

Drága Papánk komolyan vette a visszatérést és rengeteg mindenbe beleásta magát a nyáron. Ennek megfelelően - és hogy könnyebb legyen az én dolgom is - ismét két részre szabdalom Facebook-os írásait, az első etapban két mozifilmről értekezik, a holnap érkező másodikban pedig a animéké/sorozatoké lesz a főszerep. - Pactolous

ELSŐ POSZT

Papa jelentkezik! (Na, kezd már mindenkinek elege lenni belőlem?) Ezúttal pedig a Shaft-ről lesz szó. Mármint a 2019-es verzióról, ami ha minden igaz a Netflix kezei között került bemutatásra és talán csak ennek köszönheti, hogy nem teszi parkolópályára Samuel L. Jackson filmes karrierét.


Szóval, Shaft Jr. az FBI-nak dolgozik és a legjobb barátját holtan találják. Túladogolás. Vagy mégsem? Persze, hogy nem, ez ugyanis nem egy lélektani dráma. Jr. vakvágányra érkezik és egyetlen esélye az ügy megoldására, ha ahhoz az emberhez fordul, akitől a legkevésbé akar bármit is, apjához, Shaft-hez. Az idősebbikhez. Mármint ahhoz, akit simán Shaft-nek hívnak. Mert aztán a végére megjelenik Shaft Sr. is (akkor itt most mindenki seftel...? - Pactolous). Ami pedig ezután történik, azt már most ajánlom megtekintésre mindenkinek, aki szerint a PC csakis a Personal Computer rövidítése.

A jó:
Majdnem minden. A humor teljesen South Park-osan polgárpukkasztó, mocskos és legalább három tucat "jogvédő" szervezet indíthat támadást a film ellen, csak az első fél óra után. A bődületesen üdítően ható, politikailag teljesen inkorrekt humor pedig olyan laza könnyedséggel van előadva, hogy azt tanítani kellene. Samuel L. Jackson mindent visz és ha van film, amit kötelező eredeti nyelven nézni, akkor ez az.

A rossz:
Nincs igazából kiugró hibája a szememben. Természetesen van ebben is "összerúgjuk a port és sosem beszélünk többé, de aztán kibékülünk" rész, mint minden más ilyen filmben... ez van. Plusz szerintem a vérontás lehetett volna sokkal elnagyoltabb és brutálisabb, hogy a totál komolytalan hülyeséghez jobban passzoljon.


A verdikt:
Abszolút jó film, amin végig nagyon jól szórakoztam. Nyilván nem egy mestermű, vagy korszakalkotó dráma, de nem is akart az lenni sose. Üdítő, elmebeteg utazás, amit tényleg csak ajánlani tudok mindenkinek. Peace out, motherfuckers! (A teljesség igénye nélkül vannak benne meleg viccek, szexista viccek, káromkodás, "n"-betűzés és egy nagy rakat hímsovinizmus... Tulajdonképpen az "R"-rated trailer, majd két órán át.)


MÁSODIK POSZT

Papa jelentkezik! Ezúttal pedig az idei Hellboy-ról lesz szó, egy kis extrával a végén. (az a kis extra várat még holnapig magával, hehe! - Pactolous) Nemue, a Vér Királynő, egy nem éppen jóságos boszorka volt, akit maga Arthur király darabolt fel, az Excalibur segítségével, aztán a maradványokat különböző helyeken temettette el. Most azonban Nemue összeszedi magát, ismét ki akarja írtani az emberiséget és szeretné, ha Hellboy elhozná a világvégét és a királyává válna (szegény csaj totál odavan a démoni hasizmokért, ám a nézők látták a kicsi Hellboy-t mezítelenül és bizony nincs neki fütyülője, szóval lenne ott meglepetés az első éjjel!).


A jó:
A szörnyek kinézete szerintem remek, a vérontás kegyetlen és meglehetősen részletes, de még benne van az "azt a rohadt" kategóriában és nem megy át torture porn-ba. David Harbour szerintem jól játszott, ez alapján elég jó The Thing lenne az MCU-ban (azóta kiderült, hogy nem ő lesz, de sebaj, Hoppert így is szeretjük! - Pactolous). A zenei aláfestést is meglehetősen kellemesnek találtam. Ha az utolsó pár perc lett volna jellemző a film egészére, akkor sokkal jobban jártunk volna.

A rossz:
Semmit sem tudnék igazán kiemelni. A harcok néha érdekesen vannak agyonvágva és persze a következő film felvetésével ér véget a dolog, ami film létrejöttére semmi esélyt sem látok.


A verdikt:
Nem kimagaslóan rossz, de tuti nem is jó (akkor 3,6... ja nem, az egy másik történet - Pactolous). Amolyan ha megy a tévében és épp nincs más dolgom, megnézem típusú film, mint kb. az előző két Hellboy próbálkozás is. A legnagyobb különbség, hogy a vérontás miatt ezt sosem fogják emberi időben leadni, szóval biztos, hogy nem még egyszer látni. Megnézését annak ajánlom, akinek az érdeklődését felkeltették az előzetesek és tényleg nincs jobb dolga. Nem rossz ez és a folytatásra jó is lenne, de nem is egy nagy etvasz.


Hozzászólás
A cikkhez még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!

*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!