Papa jelentkezik! - 2018/10 - Második rész

Írta Papa Dátum 2018-11-01 09:45 Hozzászólás 2 Olvasta 3514 | Rovat: Anime / Sorozat / Film »

Papa Facebook-os rovatának októberi összefoglalója ismét két részes lett, a másodikban egy anime került részletesebben a célkereszt elé, illetve egy felsorolás erejéig a jelenlegi szezon legérdekesebb darabjait is megemlíti.

ELSŐ POSZT

Papa jelentkezik! Ezúttal pedig a Beatless-ről lesz szó (az nem az a gombafejúekből álló, angol fiúbanda? - Pactolous)! Ja, csak így, szimplán. Ha az emberiség szuper-intelligens mesterséges intelligenciákat és az embertől szinte megkülönböztethetetlen robotokat kezd gyártani, akkor mind tudjuk, hogy mi fog következni. Hús és gép összetűzésbe keveredik és lesznek olyanok is, akik mindent feladnának azért, hogy lefekhessenek a modern kenyérpirítókkal... ahha. Mindjárt rátérek.


A jó:
A történet eleje érdekes, eléggé nézeti magát az első harmadban. Az akciójelenetek is teljesen rendben vannak. Néhány karakter kifejezetten intelligensnek tűnik és általánosságban minden oké. Majdnem minden.

A rossz:
Ahogy a cím és a sorozatban szereplő mesterséges intelligenciák, úgy a Beatless-nek sincs lelke. Egyáltalán. Mint egy metronóm. A főhős pedig a családját is veszélyezteti azért, hogy néhány év múlva lefekhessen egy felettébb jól összerakott robottal. Igen, ez a történet fő mozgatórugója, mert románcról nem beszélhetünk, hiszen, mint írtam, ennek a sorozatnak nincs lelke, képtelen az érzelmek átadására.

A verdikt:
Nos, erre nehéz mondanom mit. Igazság szerint 4 és 7 között minden. Egyszerre. Nem mondanám átlagosnak, de sem az átlagnál jobbnak, sem rosszabbnak sem. Egy listáról kipipálja mindazt, ami egy jó animéhez kell, csak végig élettelen marad. Nem tudom pontosan besorolni, abban viszont biztos vagyok, hogy nem ajánlanám a megtekintését senkinek sem. Max kísérleti alapon, ha nagyon ráértek.

MÁSODIK POSZT

Papa jelentkezik! Ejha, majdnem tíz nappal ezelőtt volt ilyen utoljára. Nehezen bírtátok, mi? Én biztos nem! Khmm... Ezúttal a most indult anime szezonból készítettem össze azon sorozatok listáját, amit szerintem érdemes lesz figyelemmel követni.

Abszolút kötelező kategória:
- Seishun Buta Yarou wa Bunny Girl Senpai no Yume wo Minai - mert imádom a négy mondatos címeket és mert elég meglepően jó volt az első rész.
- Zombieland Saga - mert az egyik legelvetemültebben zseniálisan, humorosan beteg dolog, amivel találkoztam.
- Uchi no maid ga Uzasugiru - mert majdnem olyan beteg, mint a Zombieland Saga. (humor frontos erős lesz a szezon).
- Karakuri Circus - mert nagyon érdekes, kicsit rémisztő, kíváncsi vagyok rá.


Szintén érdeklődésre ad okot kategória:
- Tensei shitara slime - mert az első részben volt egy tsundere sárkány... rendes sárkány, nem csaj, aki sárkány. Toronymagas és tsundere.
- Tonari no Kyuuketsuki-san - mert aranyos és vicces.
- Radiant - ha minden igaz egy francia képregényen alapul és noha klisének tűnik, de a jobbik fajtából.
- Release the Spyce - mert végül is nem volt rossz az első rész, ám ettől függetlenül a listán legkevésbé ettől várok valamit.
- Gaikotsu Shotenin Honda-san - csak nézzétek meg a borítóképét. Rövid részek, tömör elmebaj.


Meg kell említeni kategória:
- Goblin Slayer - mert nem lehet elmenni mellette, pedig lehet, hogy el kellene. Nem tudom mi lesz vele, hetente egy résszel követem, aztán amikor már végképp túllép egy határon, akkor dobom (erre én is kíváncsi leszek, mert nagyon sok vitát gerjesztett az első rész és Papával mi is ütköztettük rendesen az érveket, nem mintha védeném a sorozatot. Nagyon, nagyon kíváncsi leszek, hogy hová fut ki a végére! - Pactolous)

És ennyi! A véleményeket továbbra sem várom, de ha valakinek késztetése van rá, akkor lökje ide őket! (Csak vicceltem ám, na. Nem kell megsértődni. Mindenkit szeretek..... bváháháháhá!)


Hozzászólás
Pactolous Pactolous
2018-11-02 23:00
Az jó hír, mert leírás és cím alapján az fogott meg a legjobban :D
masuda masuda
2018-11-01 13:01
Seishun Buta Yarou wa Bunny Girl Senpai no Yume wo Minai annyira jó, hogy ez a szezon kedvencem.
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!