Papa jelentkezik! - 2018/10 - Első rész

Írta Papa Dátum 2018-10-30 19:52 Hozzászólás 0 Olvasta 1800 | Rovat: Zene / Mozi / Könyv »

Papa Facebook-os rovatának októberi összefoglalója ismét két részes lesz, ebben az elsőben két Marvel alkotásról regél majd. Aki hozzá hasonlóan nagy rajongója a képregényhősös sztoriknak talán már ki is találta kikről van szó: igen, Venomról és a Fenegyerekről.

ELSŐ POSZT

Papa jelentkezik! Ezúttal pedig a moziból... után. Értitek, na. A Venom-ról lesz szó. Az Élet Alapítvány nem teljesen százas vezetője úgy véli elég hamar ki fogjuk csinálni a bolygónkat, ezért az űrben keresi az emberiség jövőjét. Az egyik felfedezőúton egy rakás idegenre találnak, akik szimbiótaként élik életüket. Persze a Földre is hoznak belőlük egy párat. Az egyik ilyen lény Eddie Brock-ba, az egykor sikeres újságíróba költözik, aki pont az Élet Alapítvány miatt vesztette el az állását. Szerinte nem volt fair, hogy a cég embereken kísérletezett, akik közül szinte mindenki meg is halt. Ki érti ezt? Szóval az emberi agyak tápértéke után erősen érdeklődő idegen és Eddie összefognak... összenőnek, hogy megállítsák a gonoszokat.


A jó:
Váltson mindenki jegyet a Tom Hardy Show-ra, mert teszentég, megéri. Nagyon! A faszi valami elképesztően alakít és noha az eredeti hang biztos mérföldekkel jobb, azért a szinkron is nagyon élvezhető volt. A film humora végtelenül gyerekes és blőd és alig van benne komoly pillanat és imádom! PG 13-as Deadpool, Venom-mal és nálam nagyon működött. Eddie és a szimbióta beszélgetésein a hasamat fogtam, lefőzhetetlen páros és egyszerűen szórakoztató az egész. Agykikapcsolós, ereszd el a hajamat őrültség a javából!

A rossz:
Pfúúú, hát ez bizony nem egy jó film. Venom-Brock-ot leszámítva mindenki élettelen, semmire se jó párbeszédekkel és cselekvéssel. A CGI pár évvel ezelőtt még oké is lehetett volna. Történet alig akad. Az akciójelenetek az elfogadható kategóriában mozognak és még biztos tudnám sorolni, de nem fogom.


A verdikt:
8/10. Jepp. Nyolc. 8. Eight! 80%. A Venom Szórakoztató. Nagy "SZ"-szel. Semmiképpen sem nevezhető jó filmnek, de minden percét imádtam. Akinek bejön a Deadpool humora, az már rohanjon is a moziba. Aki egy komoly, képregényhez valamennyire hű Venom-ot akar látni, az meg várjon még, mert ez nem az. Én baromira jól éreztem magam rajta és csak ajánlani tudom! Annyit elárulok, hogy két credits listás jelenet van. Az elsőt kötelező megvárni, a második pedig az Into the Spider-verse című animációs film előzetese. Bizony. Egy trailer egy animációs filmhez, aminek semmi köze a Venomhoz. Szóval azt inkább ne várjátok meg.


MÁSODIK POSZT

Papa jelentkezik! Ezúttal pedig a Daredevil harmadik évadáról ejtek néhány szót ide a virtuális térbe, vagy mi. Meg kell mondjam, a legutóbbi Marvel-es, Netflix-es sorozatok után leginkább azt vártam ettől, hogy egy újabb csalódást fog okozni, ám hála a magasságos forgatókönyvíróknak, ez nem így lett. Daredevil túléli a Defenders végét, azonban mind fizikailag, mind lelkileg eléggé lesérül. Elveszti a hitét, kész feladni emberi mivoltát és teljesen Hell's Kitchen ördögévé válni, sőt még az öngyilkosság is megfordul a fejében. A helyzetből az mozdítja ki, hogy Wilson Fisk kikerül a börtönből és újra New York-ot és Daredevil barátait kezdi fenyegetni. Megindul hát a kemény küzdelem, amibe becsempészték Bullseye eredettörténetét is.


A jó:
Kb. minden. Tény, hogy nem kimagasló és lehetne sok mindent felróni neki, de majdnem teljes mértékben megragadta a figyelmem, abszolút nézette magát, ez pedig a lehető legnagyobb dicséretnek számít egy sorozat számára, legalábbis az én olvasatomban. A karakterek jók, Fisk isteni főgonosz, minden nagyon szépen összeállt.

A rossz:
Igazából csak két dolog: a Karen Page backstory-ra szerintem senkinek sem volt szüksége, nem véletlenül nincs saját sorozata, az egyébként 13 részes évadból legalább egy részt lehetett volna faragni a csajon és akkor több pénz jutott volna másra. A másik dolog pedig Bullseye nagyon szánalmas. Mármint szánalomra méltó és beteg. Én egy sokkal inkább pénzéhes, kicsit pitiáner karrier bűnözőre hajazó Bullseye-hoz vagyok szokva, aki ennél jóval összeszedettebben viselkedik.


A verdikt:
8/10. Lehetne ez akár 7 is, mert igazándiból oda sorolnám, ha nem élveztem volna ennyire. Fordulatos, izgalmas, darálós kis remekmű. Visszaadta a hitemet a Netflix-es Marvel sorozatokban és alig várom, hogy a Jessica Jones harmadik évada ezt elmossa. #canceljessicajones


Hozzászólás
A cikkhez még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!

*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!