A Hangya és a Darázs

Írta Papa Dátum 2018-07-22 09:38 Hozzászólás 1 Olvasta 3621 | Rovat: Zene / Mozi / Könyv »

Kifejezetten elégedett vagyok magammal, amiért megálltam, hogy valami borzalmas poént írjak a címbe. A lényeg, hogy megnéztem a legújabb Disney-Marvel mozit és az alábbiakban igyekszem érthetően elmondani, miért érdemes megnézni.

Történetileg ott tartunk, hogy Scott Lang visszatért a németországi repteres bunyóból, a hatóságok pedig két év háziőrizetre, majd három év felfüggesztett börtönre ítélték, így a házikójában tengődve várja az édes szabadságot. Amikor azonban Hank Pym és lánya Hope találnak egy módot arra, hogyan hozzák vissza Pym feleségét a Kvantum-térből, kiderül, Lang nélkülözhetetlen része a tervüknek. Persze nem mehet minden simán, megjelenik egy pénzéhes gonosztevő, valamint egy kétségbesesett rossz is, aki mindenkit hajlandó lenne megölni, ha azzal megmenthetné saját magát.

Kezdjük is gyorsan azzal, hogy nem kell senkinek sem félnie, a film nem spoilerez el semmit az Infinity War-ból, egészen a készítők listájáig. Ott azonban igen és teszi ezt valami olyan zseniális módon, hogy a teremben maradt közönség, engem is beleértve, közel fél percig meg sem tudott szólalni, majd pedig némi szívből jövő káromkodással fejezték ki döbbenetüket. Teljes mértékben jár a taps, ennél durvább, váratlanabb pofont el sem tudtam volna képzelni.

Amit fontos kiemelni, hogy Paul Rudd mindent visz a Hangya szerepében, ismét lejátssza a teljes szereplőkárdát. Hihetetlenül bárgyú arckifejezéseket tud vágni, eszméletlen módon szerethetővé és egyszerűen emberivé téve ezzel Lang karakterét. Tökéletesen sikerült megírni minden egyes interakcióját és ismét csak el kell mondani, igazán jó döntés volt egy komédiában jártas színészt szerződtetni erre a szerepre.

Természetesen a többieket sem kell félteni, hiszen senki sem mondhatja, hogy nem teszik oda magukat. Evangeline Lilly-nek és Michael Douglas-nek nincs akkora lehetősége kibontakozni, nem karakterfejlődésről szól ez a film, viszont a Darázsnak ezek után abszolút megérdemelt szerepe van az univerzumban. A visszatérő három jómadár, élükön a Michael Pena által alakított Luis-szal, megint feldobják a filmet.

Noha vitathatatlanul sötét tónusok, hangulatok és témák is előfordulnak benne, a Hangya és a Darázs egy nyári mozi. Vicces, szórakoztató, bájos, nagyon emberi. Nem tudom pontosan hol olvastam, de teljesen egyetértek azzal, hogy a filmesek tökéletes időpontokban dobták elénk a Hangya filmeket. Lang kalandjai nem világmegváltóak, mindig egy brutálisan komoly és felkavaró film után érkeztek, egyfajta szusszanásnyi szünetet jelentenek. A Hangyának köszönhetően érezhetjük újra azt, hogy a hősködés menő és kifejezetten szórakoztató is tud lenni, hogy nem kell mindig a világ sorsát eldönteni egy két órás filmben. S ez jó is így.

Az első rész és a Marvel mozik kedvelőinek csakis ajánlani tudom. Az akciójelenetek sokkal jobban megkoreografáltak, mint az első részben, a két órás futamidő szinte észrevehetetlenül elrohan, a poénok működnek és ami talán a legfontosabb, nagyon-nagyon szerethetőek és emberiek ezek a karakterek. Szükség volt egy ilyen kis kiállásra az Infinity War után. No persze az a credits listás jelen aztán mindenkit visszaránt majd a valóságba, de jól van ez így.

Külön megemlíteném, hogy a Stan Lee kameó az egyik kedvencem lett!


Hozzászólás
Pactolous Pactolous
2018-07-22 12:20
"Kifejezetten elégedett vagyok magammal, amiért megálltam, hogy valami borzalmas poént írjak a címbe." - Ezt most magamra vegyem, vagy ne? :D
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!