Előzzük meg a bűnt egy dallal!

Írta Pactolous Dátum 2018-03-13 20:20 Hozzászólás 2 Olvasta 845 | Rovat: Fun »

Ki mondta, hogy a munkahely nem lehet stimuláló hatással? Amíg könyvesbolti alkalmazott voltam, a mindennapok hülyeségeit rajzoltam meg kis képregények, képsorok formájában, most viszont, hogy utam egy nyomdába vezetett, csak abból tudok dolgozni, ami elém kerül. És ohohóóó... most megütöttem a főnyereményt!

Egy ingyenes újságot készítettünk épp össze (neve maradjon homályban), amikor felfedeztem ezt a gyöngyszemet. Nem szokásom bele-beleolvasgatni a munkákba, mert már többször is rám szóltak, ha még egy elírást vagy valami bakit felfedezek, ami miatt rátenyerel a főnök és a megrendelő a Reset gombra, akkor mehetek hiénaszelídítőnek. Most is csak a véletlen hathatós közbenjárásának köszönhető, hogy ez a hirdetmény találkozott tekintetemmel. Gyorsan be is illesztem ide, aztán majd jól kielemezzük!


Ha létezik olyan magát műkedvelő finomléleknek tartó ember, aki nem ismeri Komáromi Pistit, nos, az adjon hálát minden égi szentnek! Emlékeim leghátsó szegletében még fellelhető pár homályos és akadozó mozgókép egynéhány Dáridó epizódról, amiben fellépett. Bizony, az úriember énekel vagy legalábbis imitálja ezt a szakmát, nézze el mindenki nekem, ha most éppen nem néztem utána a teljes diszkográfiának. Nekem elég annyi, hogy tudom, még az Irigy Hónaljmirigy is kifigurázta őkelmét a 2004-es Bazi Nagy Lagzi című lemezükön.

Amitől viszont könnyek csordultak le arcomról az a hirdetés szövege. Haladjunk sorban! "Zenés bűnmegelőzési előadás" - no, az meg milyen? Énekelve hívja fel a fiatalok figyelmét a bűnözés veszélyeire? "Lopni, ölni, csalni rossz! Jól vigyázz, mert meglakolsz!" "A tolvajt futni nem hagyom, mert pórul járok úgy bizony!" - dudorássza énekesünk, cilinderrel fején és sétapálcát lóbálva. Mondjuk. Esetleg a száraz előadás közötti intermezzo-kban témába vágó magyar és világslágerekkel szórakoztatja a nagyérdemű közönséget! Én már össze is állítottam egy dallistát, amit repertoárra tűzhet:

- Iron Maiden - Killers (ugye, gyilkosok...)
- James Bay - Stealing Cars (autótolvajok...)
- Bob Marley - I Shot the Sheriff (...zsarolók ellenfelei, a Cobra 11... ja nem! szóval, rendőrgyilkosság)
- Ganxsta Zolee és a Kartel - Bumm a fejbe! (talán ezt nem kell magyaráznom)
- Tankcsapda - Terrorista vagyok (a mai világban bizony erről is énekelni kell)
- Halász Judit - Hegyi Tolvaj (az enyveskezűekről sem feledkezünk meg!)
- Britney Spears - ...Baby One More Time (családon belüli erőszak)
- T.N.T. - Rendőrnő (már eleve az együttes neve is okot adhat a szereplésre...)

A művészt egy igazi legenda kíséri, a világhírű The Police zenekar... leghíresebb számait rendőrszirénán előadó Fakabátok együttes! Ez márolyan szinten Maksa Híradó, hogy abba is hagyom..

Szóval a koncepció egyelőre rejtély számomra, valahogy nehezemre esik komolyan venni az egészet. Már csak az előadó személye miatt is, akinek egyébként neve szintén a hasfalszaggatás kellemesen fájdalmas jelenségét váltotta ki belőlem: Dr. Komáromi István (és figyelem!), művésznevén Komáromi Pisti (!!!). Azok az álmatlan éjszakák, a gondterhelt séták a parkban, az összeskiccelt jegyzetfüzetek és a gyűrött papírhalom a tele szemetes mellett... Megérte! De most komolyan, művésznév? Ez? Sting, Kentaur, Lorde, Lady Gaga, P!nk... na, ezek azok, valóban! De a Komáromi Pisti az a rendes, anyakönyvezett neved becézése, semmi több! "De hát ezen a néven lép fel!" - valóban, de akkor ennyi erővel a Koós Jani, a Kasza Tibi és a Korda Gyuri is művésznevek. Kész röhej, komolyan mondom...


Még szerencse, hogy az előadás tegnap volt, így senki sem vádolhat meg azzal, hogy elvettem a kedvét tőle vagy hogy negatív reklámmal akarom a "művész" nevét sárba tiporni. Különben is, kifejezetten színvonalas produkció volt, habár amikor Pistánk a gyorshajtókra kitérve elénekelte a Neoton famíliától a 220 Felett című örökzöldet, én kicsit hamiskásnak és alulintonáltnak éreztem egyes hangokat...

UI: Várom kommentbe a további dalokat, amiket a következő városban a következő előadáson elénekelhet a drága Művész Úr!


Hozzászólás
Pactolous Pactolous
2018-03-17 03:03
Sajnos nem... vagy de... ki tudja :D
masuda masuda
2018-03-16 22:47
Ez most azt jelenti akkor, hogy elmentél rá? :D
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!