Új dal! - The Lonely Clown

Írta Pactolous Dátum 2018-03-10 17:29 Hozzászólás 2 Olvasta 833 | Rovat: Hírek »

Sajnálom, igazából már január végén elkészültem vele, de visszatartottam, mint egy nem annyira vészesen dübörgő pisit... ehh, meg kéne már tanulnom, hogy milyen egy jó hasonlat. Mindegy is, aki bele szokott hallgatni a dalaimba, annak most szolgálok egy kis meglepetéssel!

A The Lonely Clown egy vérbeli uplifting trance dal, 138 BPM-es tempóval, némiképp talán szokatlan, de szerintem érzelmes dallammal. Valamikor november környékén kezdtem bele, akkor még csak egy alap létezett, magát a fődallamot viszont már picivel korábban megírtam. Tipikusan egy olyan melódia, amit a véletlen szült, egy random szintetizátorozás (jammelés) eredményeképpen jött létre, amit aztán elmentettem és köré építettem a mostani dalt. Sokáig nem igazán tudtam, hová fogok vele majd eljutni, annyit tudtam, hogy a Résumé után egy gyorsabb, csúnya szóval kifejezve egy "szokványosabb" dalt akarok írni, de a komponálás során akadtak nehézségek. Mint mindig, most is a jó szintihang kiválasztása adott egy löketet, utána viszont már széles vigyorral haladtam a befejezés felé. Az ilyen pillanatokért szeretek dalokat írni!


A hangulata szerintem szomorkás, némi reménnyel a háttérben, ezért is lett "A magányos bohóc" a címe; nagyon sokszor érzem magam így, ha nem állandóan. A címből már jött egy ötlet a borítóképhez is, de aztán azt hamar elvetettem (egy árnyék nélküli bohóc lett volna egy elmosódott tömeg közepén), technikai hiányosságok miatt. Utána munka közben jött a másik idea: a felhők felett egy lufik segítségével repülő bohóc. Annyira megtetszett ez a kompozíció, hogy rögvest meg is kerestem Gábor törzsolvasónkat (aki egyben egy világutazó is), ha van neki egy odafent készített fényképe, akkor felhasználnám ehhez. Szerencsére volt, úgyhogy hatalmas köszönet neki innen is!


A "The Lonely Clown" eredeti változata

A címből nem csak a borító ötlete jött, hanem egy másik változat is. A bohóc tematika vonzotta magához egy cirkuszi, karneváli hangulatú muzsika létrejöttét, de nem bíztam magamban. Nem vagyok képzett zenész, nem hittem, hogy képes vagyok arra, hogy ilyet írjak. Végül, hirtelen felindulásból megpróbáltam, és hogy végül sikerült-e, azt majd döntse el a hallgató. Én úgy érzem, igen. Ez a remix a "Flying Circus" fantázianevet kapta, akinek leesik miért, azt nem dobom le a padlóla le... Egyelőre ezt még nem linkelem ide YouTube videó formájában, hiszen...


Időközben belinkeltem :)

... a The Lonely Clown kislemez már letölthető innen. Várjatok, jobban kiemelem...

A két számos kislemez letölthető az ikonra kattintva!


Ingyenesen természetesen! A dalok kicsomagolásához szükséges egy WinRAR, vagy bármilyen más tömörített fájlok kibontására való program. És most akkor a köszönetek! Köszönöm mindenkinek, aki még a YouTube premier előtt meghallgatta és véleményezte a maszterelés előtti verziót (Barbó, Projeckt, sőt, még Papa is lektorálta, még ilyet!). Köszönöm, azoknak, akik meghallgatták, megosztották, netán még kedvelték is (igen, masuda, most rád nézek)! Köszönöm előre is, akik most, eme cikk után tesznek egy próbát vele!


És hogy mi lesz majd a következő dobás? Őszintén szólva, nem tudom. Gondolkozom már egy ideje egy synth-wave dalon, a nyolcvanas évek stílusában, kipróbálnám magam ebben a műfajban is, de szét kell néznem majd a cirka 30 félretett kezdeményem között, hogy vajon mi használható és milyen formában. Úgyhogy majd kiderül! Addig is írok cikkeket ide, remélhetőleg most már gyakrabban! Még egyszer köszi, hogy ha idáig eljutottál és közben már bömböl a magányos bohóc a hangszórókból!


Hozzászólás
Pactolous Pactolous
2018-03-12 18:34
Ugye? Én magam is meglepődtem rajta :D

A synth-wave egyelőre még csak ötlet szinten létezik, nem ígérek semmit, de majd talán a hosszú hétvége alatt születik valami, meglátjuk :)
masuda masuda
2018-03-10 20:13
A meglepő változat valóban eléggé meglepő. :D

Synthwave jó, hallottam már párat ami tetszett, szóval kíváncsi vagyok milyen lesz.

*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!