Papa jelentkezik! - 2018/02 - Első rész

Írta Papa Dátum 2018-02-26 20:32 Hozzászólás 0 Olvasta 914 | Rovat: Zene / Mozi »

Mivel nem vette be a fogalmazásgátlót, ezért ismételten két darabra kell osztanom a februári Papa jelentkezik! Facebook rovat posztjait, de tudjátok mit? Ez nem baj! Ebben a hónapban legalább egy valaki aktív volt (remélem ez márciusban már megváltozik).

Papa jelentkezik!

Ezúttal a legújabb Marvel filmről, a Black Panther-ről lesz szó! Azért így, mert lusta vagyok valami komolyabbat írni róla. Pereljetek be! Vagy inkább ne. Úgyse mennék el a bíróságra.


T'Challa hazatér Wakanda-ba, hogy apja halála után ő lehessen az ország új királya. Minden rendben is zajlik, ám feltűnik valaki a múltból, aki joggal tart igényt a trónra, ám egy radikálisan más irányba akarja kormányozni Wakanda-t. Összecsapásuk eredményeképpen pedig ismét nagyot fordul a mozis univerzum (ha építenek rá bármit is a sorozat következő részeiben).

A jó:
A tradicionális és a hipermodern Afrika keveredése igazán lenyűgözően fest a vásznon! Más hangulata van, mint az eddigi Marvel-filmeknek és ez nekem nagyon bejött. Az elején egészen Bond-filmekbe illő jeleneteket is láthatunk. A sok-sok lenyűgöző akciójelenet mellett pedig abszolút T'Challa karaktere és a mellékszereplők viszik a prímet.

A rossz:
T'Challa páncélja szinte teljesen elpusztíthatatlan, így hiába látványosak, a hagyományos emberkék elleni küzdelmeiből hiányzik a feszültség. A főgonosz motivációja kiváló társadalomkritika lett volna, úgy harminc évvel ezelőtt, most furának éreztem és igazából egy kicsit másként sokkal jobban működött volna, mert maga a karakter jó volt.


A verdikt:
Pontosan azt nyújtja és úgy, ahogy az előzetesek alapján gondoltam. Sem többet, sem kevesebbet. Egy igazán jó film. Szórakoztató, látványos, különleges, érdekes. Nem javaslom a 3D-s megtekintést, de ettől eltekintve mindenkinek tudom ajánlani, még azoknak is, akik nem annyira jártasak a Marvel-es filmekben.


Papa jelentkezik!

A meglehetősen gazdagra sikerült februárt egy jó adaggal zárom, hiszen rögtön két filmről és egy kicsit a jövőről is szó lesz (erről majd bővebben a második részben - Pactolous). Kezdjük is azonban a The Death of Stalin-nal!


1953. Szovjetunió. Sztálin meghal és megkezdődik a politikai csetlés-botlás az utódlás és az ország jövőjének kérdésében.

A jó:
Méltán híres színészek hozzák el a játékuk legjavát és már csak miattuk érdemes megnézni a filmet. Egyszerűen tökéletesen alakítanak! Nagy meglepetésemre a szatirikus humor nem merült ki az előzetesben, végig jelen van és jól működik. Külön poénforrás, hogy a szovjet vezetők nagyon angolosan káromkodnak és beszélnek.

A rossz:
Úgy igazán semmi kiemelkedő sincs, amit ide kellene írnom. A film vége, a történelmi hűség jegyében, erősen szakít a humor minden formájával és ez egy kicsit másabb szájízt hagyott, mint akartam.


A verdikt:
Egy valódi, szatirikus komédia, amit mindenképp érdemes megnézni, azonban nem egy klasszikus, nem fogjuk évtizedek múltán emlegetni egy-egy mondatát. Ettől eltekintve tényleg csak ajánlani tudom. Ha valakinek tetszett az előzetes, a filmen is kiválóan fog szórakozni.


Hozzászólás
A cikkhez még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!

*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!