Papa jelentkezik! - 2017/12 - Első rész

Írta Papa Dátum 2017-12-28 21:13 Hozzászólás 0 Olvasta 2514 | Rovat: Zene / Mozi / Könyv »

Kifejezetten sokat írt ebben a hónapban Papa, ide is, meg a Facebook oldalunkra is. Mivel itt az év vége, sietnem is kell, hogy itt is olvasható legyen mindegyik: első alkalommal jöjjenek azok a posztok, amik nem animékről, hanem filmekről szólnak! - Pactolous

ELSŐ POSZT

Papa jelentkezik! A megszokottól eltérően ezúttal nem egy animével, hanem egy filmmel, egészen pontosan a Dang kou feng yun-nal... God of War címen található meg az ismertebb videótékákban.


A 16. században járunk, japán kalózok fosztogatják a kínai partvidéket a Ming dinasztia pedig egy feltörekvő hadvezért küld a térségbe, hogy új sereget toborozván úrrá legyen a káoszon és hazakergesse a betolakodókat. Persze sok minden nem az, aminek látszik és Qi tábornok is úgy tűnik nagyobb fába kell vágja a fejszéjét, mint hitte volna.

A jó:
Amikor egy kínai kosztümös filmben nem röpködnek a katonák és/vagy a tábornokok, akkor bizony igazán lenyűgözőek a csatajelenetek. Ez nincs másképp most sem. Nem egetrengetően kiválóak, de tanulandók a nyugati filmesek számára is.

A rossz:
Minden, ami nem csatajelenet. Két órás film, ami alatt körülbelül semmit sem tudunk meg a karakterekről, akik így motiváció nélküli, érdektelen nevek a vásznon. Tét és mélység nélküli, néhol pedig a vágások is megnehezítik a történet... a nagyon csekélyke kis történet, követését.


A verdikt:
Nem tudom ajánlani senkinek, nem hiszem, hogy lenne különösebb értelme megnézni. Viszont, ha valaki elé odakerül, nem annyira rossz, hála a csatajeleneteknek. Nézzétek meg inkább a Red Cliff-et. Mérföldekkel jobb.


MÁSODIK POSZT

Papa jelentkezik! Ezúttal ismét egy filmmel, ami nem más, mint a Killing Gunther.


Adott egy csapat kissé ügyefogyott bérgyilkos, akik úgy akarnak előrelépni az alvilági ranglétrán, hogy megölik a világ legjobbját, a Gunther névre hallgató bérgyilkost, akit Arnold Schwarzenegger alakít.

A jó:
A film első harmada könnyed, vicces és amikor a legvégén Arnold megjelenik, az totál rendben van, látszik, hogy mennyire élvezte ezt az ökörködést.

A rossz:
Majdnem minden? A film második harmadába megérkezik a dráma, a nyomor, a szerelmi bánat és minden, ami egy észnélküli paródiába egyáltalán nem illik. Ennek hála az addigi tempó azonnal megtorpan és a szerelvény egy fél hegyet átvágva siklik ki a vágányról. Arnold meg kb tíz percet van az egészben.


A verdikt:
Elsuhan az átlag alatt. Ha adják a tévében és nincs semmi más dolga az embernek, akkor bőven meg lehet nézni, de egyébként teljesen kihagyható darab.


HARMADIK POSZT

Papa jelentkezik! Bizony, megint! A fene egye meg, hogy ennyi szabadidőm lett, mi? Nos, hogy a lényegre térjek, ezúttal a Netflix eddigi legnagyobb költségvetésű filmjéről lesz szó, mely a Bright nevet viseli.


Adott egy zsarupáros, aminek az egyik tagja egy ember, a másik pedig egy ork... a fantasy típusú ork, mert ebben a világban emberek, elfek, orkok, törpék és még ki tudja mennyiféle lény él együtt, már több ezer éve. Szóval a két rendőr egy híváshoz érkezik, a helyszínen vérontást, egy ijedt elf hölgyet és egy varázspálcát találnak, ami ebben a világban kb egy nukleáris fegyver, ami kívánságokat teljesít.

A pálcát akarják a korrupt rendőrök, két utcai banda és még egy világvégén ügyködő elf szekta is. Hőseink tehát nyakukba veszik a várost és igyekeznek túlélni.

A jó:
Ez egy ízig-vérig buddy cop mozi, két ellentétes személyiségű karakternek kell összekovácsolódnia és küzdeniük az életükért. Will Smith és Joel Edgerton ezt a kisujjából kihozza és imádtam a játékukat. A karakterek remekül működő klisék, az akció látványos, a világ érdekes, a képi megvalósítás itt-ott egészen egyedi, a hanghatások és zenei aláfestés pedig tökéletes.

A rossz:
Ha akarnám, akkor kismillió dolgot tudnék mondani... de nem akarok, mert nem számítanak.


A verdikt:
Ezt bizony látni kell. Tökéletesen használja a műfaj kliséit, mindvégig teljesen lekötött. A végére a két főhős hihetően összekovácsolódott. A legjobb, amit elmondhatok róla? Amint vége lett, azonnal látni akartam a folytatást. Nem egy világklasszis remekmű, de nem is akar az lenni. Még két-három ilyen rész és kikiáltom az új Halálos Fegyvernek. Csak adja az ég, hogy folytassák!


Hozzászólás
A cikkhez még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!

*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!