Papa jelentkezik! - 2017/11

Írta Papa Dátum 2017-11-30 19:47 Hozzászólás 0 Olvasta 2684 | Rovat: Anime / Sorozat / Film »

Íme Papa Facebook-only rovatának novemberi összefoglalója, amiben három anime is szóba kerül és egyik jobb, mint a másik!

ELSŐ POSZT

Papa jelentkezik! Ezúttal egy gyors duplával, mert noha kicsit nagy a zűr az univerzumban és elég zavarosan kavarog az Erő, azért van amiről érdemes néhány szót ejteni. Természetesen animékről van szó.

Nem ugrik be,hogy írtam-e a Boku no Hero Academia első évadáról és most fix nem nézek utána (sebaj, én megtettem, és igen, írtál róla - Pactolous), de a második végeztével azt kell mondjam, hogy mindenkinek azonnal neki kellene állnia a sorozatnak. Shonen rajongóknak és kezdőknek egyaránt érdemes időt szánnia rá, lehetőleg mostanság, mert még "csak" 38 epizódnál tart.


De miért ajánlom ilyen vehemensen? A második évad tele volt kiváló karakterfejlődéssel, bemutatkozott a végleges főgonosz, emelték a téteket és végig sikerült megmaradnia egy végtelenül izgalmas, nagyon szerethető sorozatnak. Nem tudom mi lesz a vége, vagy mikor lesz vége, de ha ezen az úton halad tovább, akkor abszolút kedvencem lesz, nem csak a shonen kategóriában. Valamiért működik ez az anime és tényleg csak ajánlani tudom mindenkinek!

Ahogy az Aho Girl is olyasmi, amiről nem érdemes lemaradni és mivel 12 percesek a részek, nem is tart sokáig pótolni a hiányosságot. Az AG elmebeteg. Egy normális pillanata sincs és nehéz szavakba önteni, hogy mi minden őrültség történik benne. Néhol erősen zsibbasztó és persze a humora amolyan vagy bejön, vagy nem, de épp ezért érdemes megnézni az első részt. És ennyi is lettem volna mostanra. Mondtam, hogy rövid és tömör leszek, mint egy leopárdfóka.... ne... ne keresd az értelmét, nincs!


MÁSODIK POSZT

Papa jelentkezik! A Princess Principal jött, láttam és tulajdonképpen elmondhatjuk, hogy győzött is (hadd kontárkodjak bele a szövegbe én is, mert ezt kivételesen párhuzamosan néztük, így friss az emlék, én is nyilatkozhatok róla, méghozzá szépeket! - Pactolous)

A történet szerint adott egy kettészakadt, steampunk Anglia, egy Londonnal, aminek a közepén egy nagy fal áll és egy csapatnyi kém, akik az egyik oldalnak dolgoznak. Vagy mégsem? Kémeknél sosem tudni, hiszen mindig hazudnak. Nem érdemes igazán belemenni a témába, mert szerintem a sorozat majdnem tökéletesen van felépítve, akkor és úgy adagolja az információkat, csavarokat, ahogy és amikor kell. A karakterek nem világmegváltóan lebilincselőek, de bőven életszerűek, érdekesek és szerethetőek. (Bizony, ez egy olyan anime, ami már az első részével levesz a lábáról, annyira sugárzik belőle a stílus! Azt azért érdemes megjegyezni, hogy a London, ahol a sztori játszódik, egy alternatív, steampunk London, ami mégis magán hordozza a viktoriánus kor jellegzetességeit. Szegénység, gyárfüstök, gyerekmunkások, hatalmas különbségek a gazdagok és szegények között... nem volt egy szép kor, az tény, de hangozzék bármilyen perverzül is, elképesztően hangulatos! - Pactolous)


A vizuális megvalósítás pedig valami pazar! Nem is azért, mert olyan jól lenne megrajzolva/animálva, hanem mert "egyszerűen" áll leejtően csodálatos a stílusa. Azonnal elkapott, berántott és mindvégig fenntartotta az érdeklődésemet. Egy akciódús, fordulatos anime, tele intrikával, érzelmekkel, minden ízében kiválóan megkreálva. A lezárás bőven hagy lehetőséget a folytatásnak és őszintén remélem, hogy erre mihamarabb sor is fog kerülni. (Kinézetre valóban elképesztő a sorozat, akár a hátterekről, akár a szereplők kidolgozásáról beszélünk. A sztori bejövős, bár a Tarantino-s felszabdalás szerintem egy pöttyet túltolt művészkedés, de annyi előnye volt, hogy egy picit bevontak minket a játékba, hadd rakjuk ki mi is a magunk kirakósát. Én speciel sokkal jobban szerettem azokat a részeket, amik egy ügyre koncentráltak, a vége felé megjelenő nagyobb horderejű szálat súlytalannak éreztem, valamint a befejezés is elkapkodottnak tűnt. Viszont tényleg nyitva hagyja a kaput a lányok előtt, hogy további feladatokat kaphassanak, ami ha megtörténik, én biztosan figyelemmel kísérem majd! - Pactolous)


A Princess Principal kezdő nótája, ami kiszabott jó és még a japán angol is meglepően kellemes

Mindenkinek jó szívvel tudom ajánlani, szerintem nem lehet benne csalódni. Az a fajta anime, aminek az ember megnézi az első részét, aztán ha már azt látta, a másodikat is, onnantól kezdve pedig nincs megállás! (Így van! Könnyed, menő, gyönyörű szórakozás, több ilyet kérek még! - Pactolous)


Hozzászólás
A cikkhez még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!

*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!