Ezt nézd meg!

Írta Papa Dátum 2017-10-20 16:28 Hozzászólás 1 Olvasta 2255 | Rovat: Anime / Sorozat »

Ez mi? Be van kapcsolva? Mi volt a jelszavam? Megváltoztattál valamit? Hogy? Ja, ezt már írom? Khm… Újra itt van, újra itt van, a... nagy... csapat? Hát legalábbis én, meg a "hát"-tal kezdett mondatok. Szezonajánló, meg amit akarok!

Kezdjük is rögtön az elején, vagyis egyáltalán nem a most indult anime-szezon általam érdekesnek vélt darabjaival. Háh, ki hitte volna, hogy amint ismét ilyen közegbe kerülök, rögtön elkezdek félreírni. Elnézést az esetleges elgépelésekért, meg a nyelvtani hibákért, nem működik valamiért a hejseíás ellenőrzés a Word-ömben, Pactolous mester meg nem zaklatom… legalábbis nem most és nem ezzel, szóval akadhatnak majd érdekes dolgok. Ha már maga az írás nem lesz az. No haladjunk!

A Girlish Number nem mostani anime, viszont ha már itt vagyok, úgy döntöttem nem írok róla külön a Pofakönyves oldalunkon, hanem most térek ki rá. A GN egy slice-of-life anime, amiben néhány kezdő szinkronszínész csetlésébe-botlásába nyerünk betekintést. Nem mondanám, hogy iparág bemutató sorozat, de azért megtudhatunk ezt-azt a nagybetűs bizniszről. A lényeg sokkal inkább a karaktereken van és noha nem mondanám őket egyedinek, vagy felettéb érdekesnek, a történet során mégis kinövik magukat, hihető és igazán kellemes nézni a fejlődésüket.


Nem egy orbitális klasszikus, viszont abszolút mértékben szerethető, nagyon szépen megvalósított kis sorozat. Teljes mértékben csak ajánlani tudom mindenkinek. A Girlish Number az az eset, amikor a kissé átlagost sikerül úgy tálalni, hogy mégis kinövi magát kicsit a tömegből. Egy fél fejnyivel, de akkor is.

Most pedig térjünk rá a frissen betonozott bablevesre! Nézzük mik azok az animék, amik a most induló szezonban felkeltették harmadik szemem vigyázó és nagyon kritikus tekintetét. Elsőre csak annyit, hogy sok lesz. Nagyon. Szóval nem annyira kritikus az a szem. Vagy mindegyik jó lesz. Vagy a fene se tudja, egyiket sem fogom megnézni csak két-három év múlva, annyira el vagyok havazva. Akkor minek írom ezt? Most már túlságosan benne vagyok, tehát mindegy, befejezem. Mármint nem az írást, hanem… áh, hagyjuk.

Kategóriákra bontottam a dolgot, íme az első:

Animék, amik valószínűleg annyira brutálisak és nyomasztóak lesznek, hogy sosem fogom megnézni őket, de egyelőre tetszenek.

A Juuni Taisen-ben 12 elit harcos érkezik meg egy arénába, ami tulajdonképpen egy lezárt város, ahol gyilkos játékban kell részt venniük. Mindannyian mérget vesznek be, az ellenszer pedig az ellenségeik gyomrában van… tehát ki kell belőlük vágni/harapni/robbantani. Színes karakterek kavalkádja, eszméletlen brutális és valami fenomenálisan megkoreografált harcok és sorsok és szenvedés és rengeteg vér és cafatolás. Története szerintem nem nagyon lesz, a karaktereknek kell majd elvinniük az egészet a hátán. Elsőre lenyűgöző volt, de nem véletlenül van ebben a kategóriában.


Az Ousama Game The Animation egy kőkemény pszichológiai horrornak ígérkezik, valószínűleg embertelen mennyiségű halállal és vérrel megpakolva. Adott egy titokzatos emberke/csoport/erő, ami kiválaszt egy osztályt és a Király játékot játszatja velük (ez kb Simon mondja, Igaz, vagy mersz és az üvegezés keveréke a valóságban). A játékban minden diák saját feladatot kap, aki pedig nem játsszik, vagy nem hajtja végre az utasítást, azt megbüntetik… pl megfojtják magukat, vagy minden csepp vérük távozik a testükön keresztül. Bizony, a játékot irányító… bármi, természetfölötti erővel rendelkezik és a kezdeti egyszerű dolgok, csókold meg ezt, mondj valamit annak, után minden bizonnyal egyre embertelenebb és brutálisabb dolgokat kell majd csinálniuk és a végére garantáltan sokan fognak kivetkőzni önmagukból.

A japánok nagyon értenek az ilyen horrorhoz és ez is egészen biztosan szívbe és húsbamarkolóan kemény és hatásos lesz. Érdekessége még, hogy a történet nem a hasonló nevű mangát, hanem az annak a folytatását jelentő mangát dolgozza fel. Tehát az anime főszereplője már túlélt egy ilyen játékot, egyedüliként, és most újra harcba kell szállnia. Ez kicsit furcsa döntés, de magában az animében tökéletesen működik és egyáltalán nem jelent problémát.


Az Evil or Live egy olyan világba kalauzol el minket, ahol az Internet és játékfüggőség riasztó méreteket öltött a fiatalok körében, ezért létrejött egy olyan, speciális akadémia, ahová a szülők a problémás gyerekeiket utalhatják be, némi átképzésre. De a kategóriából kiindulva gondolom már mindenki rájött, hogy ez persze nem ilyen egyszerű. Az akadémia egy kőkemény börtön, ahol addig verik és kínozzák a diákokat, amíg jobb útra nem térnek. És természetesen egy ilyen helyen a bentlakók sem éppen kedvesek egymással. Érdekes helyzet, érdekes anime, valószínűleg hat rész után nézhetetlenül torture porn lesz belőle.


Az utolsó ebben a kategóriában, az Inuyashiki, amiben egy 58 éves bácsi, akit utál a családja, lenéznek a gyerekei és ráadásul halálosan beteg is, egyik este meghal… egy űrhajó csapódik belé… és az ufók úgy gondolják, hogy inkább újra összerakják, de sajnos csak harci robotok vannak náluk, így a bácsika egy meglehetősen hatásos gyilkológép lesz. Szó szerint. Ő maga hősként tekint magára és örül, hogy végre nem védtelen, hogy végre kiállhat másokért és magáért. Érkezik majd a történetbe egy fiatalabb srác, akivel ugyanez történt és lehet, hogy ő már nem lesz ilyen kedves.

Azért van itt, mert valami elképesztően nyomasztó volt az első rész. Nagyon érdekel ez az egész helyzet, elég őrültnek és egyedinek hangzik, viszont jó kérdés, hogy képes leszek-e tovább nézni, ha végig ez a hangulat fog uralkodni. Majd kiderül.


[1] [2] [3] (3/1)


Hozzászólás
masuda masuda
2017-10-20 17:41
Igen, nekem is tetszik a mostani felhozatal. Az itt említettek közül is szinte mindet követem, plusz még a Hoozuki S2-t is (S1 nem szükséges, mivel nem összefüggő cucc, de pont olyan jó, mint a mostani :).
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!