Korai ébredés

Írta Papa Dátum 2008-05-22 20:48 Hozzászólás 1 Olvasta 1635 | Rovat: Irodalom »

Szinte bizton állíthatom, hogy az emberek többsége nem szeret korán kelni! Főleg akkor nem, ha későn feküdt le. Így van ezzel történetünk főhőse is. Egy átlagos kis emberke, átlagos kis fizetéssel, egy csöppnyi, ám kényelmes panellakásban. Ezek után miért ő a főszereplő? Jó kérdés!

Talán azért, mert van valami rejtett képessége? Nem. Vagy mert zűrös, esetleg tanulságos az élete? Ez sem igaz. Békés, szeretetben gazdag gyermekkora volt, párkapcsolatai is akadtak, a munkáját is kedveli. Egyszóval: unalmas. Ő maga is ezt gondolja minden egyes alkalommal, mikor álomra hajtja fejét, gondosan bevetett ágyában. Tenni ez ellen azonban nem mer! A napi rutin ha boldogsággal nem is, de legalább biztonságérzettel tölti el. Így ment ez mióta csak megszületett. Minden egyes nap pontban tízkor fekszik le aludni és reggel hatkor mindig fel is kel! Egy percet sem szeret változtatni ezeken a szokásokon. A nap első étkezése mindig némi sonka, főtt tojással, kenyérrel, és egy csésze kávéval. Ebédjét a munkahelyén fogyasztja, ami minden egyes nap az iroda büféjének förtelmes kinézetű szendvicseinek egyike. Vacsorára általában a reggelről megmaradt kenyeret fogyasztja el, némi vajjal megkenve. Televíziót nem néz soha, ócska rádióján mindig a klasszikus zenét játszó csatornát hallgatja.

Az alkohol minden formáját megveti, és kerüli. Összejövetelekre nem jár, hiszen nincsenek barátai, akik meghívnák. Pártkapcsolataiban általában az iroda alagsorában dolgozó irattáros hölgyeket részesíti előnyben. Olyan nőket, akik egész napjukat egy ablaktalan helyiségben töltik, ritkán mozdulnak ki, külsejükre semmit nem adnak, és hát… gyakorlatilag egy kedves szó, vagy egy csokor virág elég a meghódításukhoz. Főhősünk egyszerű életéhez ez tökéletes megoldás. Ezeket a hölgyeket fél tízkor ki lehet dobni a lakásból, és mégsem haragszanak meg. Ő pedig betarthatja a napirendjét és alhat. Gyorsan szokott elmerül az álmaiban, amiket általában semmi sem tud megzavarni. Általában. Most azonban másképp történik minden.

Csodás éjszaka volt. A csillagok és a Hold szinte nappali világosságot varázsoltak a városka utcáira! Az emberek többsége a hajnali órákig a szabadban volt és élvezte ezt az őszi csodát. Igazán remek esete volt! Olyan, amiről mindannyian álmodozunk. Kivéve talán főhősünk. Ő most valahogy nem aludt jól. Egy hideg fuvallatott érzett a gerincén, a távolból szirénák hangja hallatszott, ő pedig épp arra készült, hogy elátkozzon mindent és mindenkit, aki ilyenkor zajong. Végül csak felébredt. Morgolódva, érthetetlen szókezdeményeket motyogott maga elé, miközben kezével megdörzsölte arcát. És akkor megérezte. Egy furcsa, semmi eddigihez sem hasonlító, nedvesség érzését az arcán. Döbbenten nézett le a kezeire, amiket friss vér borított. Még jobban ledöbbent, amikor meglátta a két felkoncolt gyermeket…

Hozzászólás
Pactolous Pactolous
2008-05-22 21:03
Szokásos ütős minőség, odabaszós végkifejlettel :)
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!