Résumé - egy új dal, több régebbi

Írta Pactolous Dátum 2017-05-30 20:57 Hozzászólás 0 Olvasta 2192 | Rovat: Hírek »

Tavaly Préliminaire címmel létrehoztam egy 12 részes zenei sorozatot, minden hónapban megírtam egy nyugodtabb hangvételű, bevezető jellegű, tőlem talán szokatlan stílusú dalt. Jópofa játék volt, ami picit visszarántott a komponálási folyamatba és úgy döntöttem, ezeket a szösszeneteket most letölthetővé teszem egy új nótával együtt.

Ha van valaki olyan elvetemült, aki szeretné ezeket a számokat mondjuk telefonon, munkába/suliba menet-jövet meghallgatni, nos, mostantól megteheti. Résumé címmel egy erősen idézőjeles "albumba" sűrítettem a Préliminaire 12 tételét. Adós maradtam a letölthetőséggel még egy szám kapcsán, ez a 2015-ös Notice Me, most pótoltam a hiányosságot. De hogy ne csak egy septiben összepakolt RAR fájl adja a hír apropóját, Résumé címmel egy új dalt is megírtam, mintegy összefoglalásaként az eltelt időnek.


Míg a Préliminaire főképp ambient, chillout esetenként breakbeat és drum 'n bass hatásokat felmutató elvontabb számokat tartalmaz, a Notice Me megy egy ízig-vérig trance darab, az újszülött gyermek egy érdekes hibrid. Viszonylag komótosabb (125 bpm) tempójú, progresszív felhangokkal rendelkező nóta, amit szívem szerint nagyon elvittem volna egy nehezen emészthető hangulatfelhőbe. Persze az ötleteim nem mindig úgy sülnek el, ahogy eltervezem őket, de ez a szép ebben az egészben. Mindenesetre maga az alapdallam már régóta a virtuális fiókban csücsül, kiteljesedésre várva és most jött el az a pillanat, amikor kiengedhetem őt a fészekből (ennyi képzavart egy mondatban...). Érdekes és szerencsére eddig pozitív véleményeket kaptam a dalról, mindenkiben más képet jelenített meg, azt talán mondanom sem kell, az enyémtől merőben eltérőeket. És ezt szeretem a komponálásban, zeneszerkesztésben, hívjuk bárminek is! Én elsősorban magamnak írom ezeket a számokat, de azért nem vagyok álszent, nyilván szeretném, ha másnak is tetszene, amit művelek. Eddig talán - szerény, bébiléptekben - jó úton haladok... talán.


Mit is mondhatnék még? Köszönöm, ha letöltöd, köszönöm, ha meghallgatod, köszönöm, ha továbbadod, köszönöm, ha véleményezed! Ígéretet viszont már nem teszek, mikorra várható a következő alkotás. Nagyon sok elmentett prüntyögés vár arra, hogy átnézzem őket, mi ígéretes alapanyag, mi nem, és ötleteim is akadnak már, de annyi biztos, hogy a nyáron nem ez lesz érdeklődésem homlokterében. Talán ősszel? Meglehet...

A Résumé című dalcsokort az ikonra kattintva töltheted le RAR formátumban, amihez szükséged lesz egy kicsomagoló programra (WinRAR, WinZIP, stb...).

Ha a letöltés előtt kíváncsi vagy a dalokra, íme az összes, sorrendben:


Hozzászólás
A cikkhez még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!

*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!