...2016, 2017...

Írta Pactolous Dátum 2017-01-03 19:02 Hozzászólás 0 Olvasta 1125 | Rovat: Hírek »

2016 egy gonosz, undok, mocskos, kegyetlen év volt, de végre vége. Nem mondom, hogy nem akadtak jó pillanatok, de elég csak abba belegondolni, hány művész távozott el az élők sorából, mennyi borzalmas esemény rázta meg az embereket. De félre bú és bánat, nem azért ültem le a billentyűzet elé, hogy a nagyvilág történéseiről regéljek, én most legszívesebben visszaemlékeznék, miről is írtam, írtunk Nektek az óévben. Sőt, tudjátok mit? Meg is teszem!

JANUÁR
Minden évben egy visszatekintéssel indítjuk el a honlapot, tavaly is így történt, hisz volt min elmerengeni. Nem sokkal rá egyik kedvenc énekesnőm, Lana Del Rey albumáról írtam pár jó szót, majd pedig átadva a stafétabotot, Barbó mesélte el, mennyire is tetszett neki Tarantino bácsi Aljas Nyolcasa. A kényeztetés nem ért véget, hisz egy másik, általam nagyon kedvelt előadó jelentkezett új anyaggal, Conjure One, akinek lemezéről azóta is pörgetek néhány zseniális nótát. Az első hónapot pedig egy kis fárasztással zártam le, képregényes formában.


FEBRUÁR
A skót CHVRCHES formáció a második albumával feljebb emelte a lécet, alig várom már a harmadik megmozdulásukat. Barbó kieresztette a bennragadt fáradtgőzt a Valentin nap kapcsán, véleményével nincs egyedül itt nálunk. Számomra ez a hónap nagyon kedves volt: az elektronikával ötvözött metál két mestere, Blue Stahli és Celldweller is kiadott egy-egy új albumot, mindkettő bitangos lett! Ahogy a Deadpool mozifilm is, ezt én is és Papa is megmondhatja, sőt, ő meg is mondta!


MÁRCIUS
Tavaly januárban belekezdtem egy zenei játékba, ami azt a célt szolgálta, hogy rávegyem magam a dalírásra és ne essek ki a ritmusból. A Préliminaire című sorozat nyugodtabb, kevésbé tempósabb dalokat tartalmaz, amik bevezetőként, intróként funkcionálnak. Az első kettőt be is mutattam itt a honlapon, utána pedig mindig az éppen aktuálisat. Ekkor még a könyvesboltban dolgoztam és már régóta forrongott bennem a vágy, hogy kiírhassam magamból, mely könyvtípusokat gyűlölöm a legjobban. Hogy az anime rovatot se hanyagoljuk el, írtam az egyik kedvencemről, ami meglepetésként ért, nem gondoltam volna, hogy ennyire jó lesz, de a Kotoura-san jött, látott és gyözött.


ÁPRILIS
A hármas számú Préliminaire is kész lett, emellett írtam Gareth Emery legújabb lemezéről is, amikről a remixek sokkal jobban sikerültek, mint az alapnóták, de hát ez sokszor van így. Papának van komoly oldala is, és szerencsére néha megengedi, hogy betekinthessünk oda, ahová kevés embernek szabad.


MÁJUS
Dúl az EP mánia Ákosnál, de vajon középlemez-e az, amin csak két új dal van? Ezen gondolkodtam májusban, majd Papa árasztotta el dicsérő jelzőkkel a sorsdöntő Amerika Kapitány: Polgárháború című Marvel mozit. Én közben megkomponáltam a negyedik intrót, kifakadtam egy erotikus regényen, ami nem is erotikus illetve tapsikoltam örömömben azon, hogy a Wolfmother visszatért, önmagához méltó módon.


JÚNIUS
Elérkezett a nyár végre valahára, hozott is nekünk egy Markus Schulz albumot, aminek azonban nem tudtam felhőtlenül örülni. Kis itthoni rásegítéssel megírtam az ötödik Préliminaire-t, és tőlem nem kicsit meglepő módon, megemlékeztem a magyar fociválogatott dicséretes teljesítményéről az EB-n.


JÚLIUS
Az Above & Beyond formáció folytatta az akusztikus hangvételű turnéjukat, természetesen ebből is készült hallgatható lenyomat, amit most is csak ajánlani tudok minden zeneszerető embernek. A zenei sorozatom a félidejéhez érkezett a hatodik epizóddal, Barbó pedig talált egy új sorozatkedvencet magának a The 100 képében.


AUGUSZTUS
Ez a hónap a pihenés hava volt, így csak két cikk jelent meg. Az egyik az intróim hetedik versenyzőjét mutatta be, a másik pedig egy anime ismertető a szintén nagy kedvenc ReLIFE-ról. A többi időt pihegéssel töltöttük, olyan meleg volt sokszor...


SZEPTEMBER
Nehezen akartam visszaülni cikket írni, így első körben inkább a képregényeim közül szemezgettem, utána a közönségkedvenc nyolcadik Préliminaire-ről írtam, végül pedig a Lordi új nagylemezéről.


OKTÓBER
Szívem repes az örömtől, ha imáim félig-meddig meghallgatásra találnak, hiszen ezúttal Ayumi Hamasaki albumában nem kellett csalódnom, sőt, mintha a fejlődés útjára lépett volna. Saját magamat kérdőjeleztem meg a kilences számú dalommal, ami intró jellege ellenére az egyik legtempósabb lett. Írhattam még Giuseppe Ottaviani nagyon várt lemezéről is, ami ott van a tavalyi trance albumok legjobbika között.


NOVEMBER
Ahogy szerencsére a Dr. Strange mozi is ott van a legjobb Marvel filmek között, legalábbis Papa ezt írta, én meg hiszek neki! Nem volt rossz az Alex M.O.R.P.H. album sem, bár a szokásos gyermekbetegségeket még mindig nem vedlette le, pedig már ideje lenne. A tizedik intrómmal összeboronáltam a klasszikus hangszereket az elektronikus hangszínekkel, és az év egyik legérdekesebb és leghangulatosabb trance lemezével is megajándékozott minket Eco.


DECEMBER
Nyakunkon a HammerFall koncert, de enélkül is írtam volna az új lemezükről. Zenei téren itt volt még a keserédes Roxette album, illetve az utolsó két része a Préliminaire sorozatnak. A tizenegyedik ismét egy pergősebb, drum 'n bass beütésű szám lett, míg az utolsó az ünnepi hangulat jegyében egy meghittebb, kedvesebb darab. Az év végére még befért egy nagy adag képregényes fárasztás is.


Katt rá és nagyobb lesz!

Ez volt 2016 a honlapon: kicsit rövidke, kevés cikk készült, azok is főleg kritikák. Nem tudom, hogy ezen változtatunk 2017-ben, a kapacitásunk és időnk véges, az ihlet is ritkábban száll meg minket, de ez nem jelenti azt, hogy búcsúzunk, dehogy! Személy szerint nekem talonban van legalább három írásom is, és bár minden évben megígérem, de ezúttal tényleg szeretnék több humorosabb vagy általános témájú cikkeket is írni. Persze, hogy ez mennyire lesz így még nem tudom. Köszönjük szépen mindenkinek az egész éves figyelmet, hogy itt maradtatok, vagy hogy néha-néha visszanéztek! Maradjatok velünk idén is, és persze figyeljétek a Facebook oldalunkat is, hiszen Papa mostanság már ott tevékenykedik főleg! Csáó!


Hozzászólás
A cikkhez még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!

*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!