A negyedik

Írta Pactolous Dátum 2016-05-13 20:48 Hozzászólás 0 Olvasta 949 | Rovat: Hírek »

Annál nincs idegesítőbb, amikor nem az ihlet hiánya szabotálja a kreatív műveletet, hanem a technika ördöge. Még szerencse, hogy csak apróbb finomítások, kísérletezések hiányoztak a negyedik rövid szösszenetemből, mert ha még az elején húzzák ki alólam a szőnyeget, nem biztos, hogy elkészült volna bármi is.

Idei saját játékom, amivel megbíztam magam több nehézséggel is szembeállított. Egyrészt hogy az egyes dalok milyen irányba induljanak el, milyen hangulatot célozzak meg velük, másrézt pedig, hogy melyik ötletem működik és melyik nem. Most egy harmadik probléma is felmerült: nevezetesen ha összeomlik a program, amivel dolgozom. Ez igen kellemetlen és számomra azért is felfoghatatlan, mert egyik napról a másikra történt, mindennemű nagyobb beavatkozás, változtatás nélkül. Ez egyelőre még mindig megoldásra vár, de szerencsére a Préliminaire #4 addigra már elkészült, egy-két dolgot szerettem volna még csak kipróbálni. Ez nem azt jelenti, hogy bármit is hiányolnék a végeredményből, a négyes számú sejtelmecském úgy érzem kiteljesedett. Hogy Ti mit gondoltok róla, az persze már más kérdés!

Az alapdallam, amivel indít a szám, az volt a kiindulópont, azt kellett tovább gazdagítanom. Mivel nem egy túl bonyolult melódia, ezért nem is variálhattam sokat, de érzésem szerint hossza és egyszerűsége ellenére is sikerült egy rapszodikus, több hangulatot felvonultató, nyugodt, de néhol szomorkás dalt megírnom. Ugyanakkor az is lehet, hogy nem! Mindenesetre köszi, ha meghallgatod, és köszi, ha véleményezed!


Hozzászólás
A cikkhez még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!

*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!