Anime ajánló - téli szezon

Írta Papa Dátum 2015-01-20 21:10 Hozzászólás 2 Olvasta 2460 | Rovat: Anime / Sorozat / Film »

Beköszöntött egy újabb esztendő és vele együtt útjára indult egy újabb anime szezon is. Én pedig ismét vállamra vettem derék puskámat és vadászatra indultam. Az alábbi néhány vad esett áldozatomul. Vagy én lettem az ő rabjaik. Valamelyik igaz. Vagy nem.

Ezúttal azonban újítás köszönt be ebbe az alrovatba. No persze mivel ez még csak a második iromány a kategóriában, ez talán nem is meglepő. Vagy a harmadik? A fene se tudja, az a lényeg, hogy most nem az összes olyan animét fogom gyorsan bemutatni, amit elkezdek nézni, csupán azokról teszek említést, amikről egyértelműen úgy érzem, hogy valamiért igazán maradandó alkotások lesznek.

Aldnoah.Zero 2. évad

Kötelezővel indítunk, ami viszont rögtön okozott is egy kis csalódást nekem és, ha jól tudom, Pactolous mesternek is. Mindketten vártuk már, hogy mi lesz a sorozat folytatása, ám úgy érezzük, hogy nagyon olcsó, egyszerű, az első évadhoz méltatlan módon lettek elvarrva bizonyos szálak. Ettől függetlenül a potenciál még mindig ott a sorozatban és valószínűleg egy igazán élvezetes évadot fogunk látni, csak hát ez a gyenge húzás, így elsőre, elég rossz szájízt hagyott maga mögött.Assassination Classroom

Koro tanár úr osztályának van egy komoly extra feladata a tanév során. Ki kell nyírniuk a kedves bácsit. Aki egy Smiley-fejű csápos űrlény. És nem mellesleg szétrobbantotta a Holdat. És most a Földdel is végezni akar. Ettől eltekintve ő a legjobb tanár, akivel ezek a lurkók valaha is összefutottak. Bizarr, komolyan elmebeteg, fergetegesen jó homorú és legfőbbképpen eredeti alkotás! Rögtön belezúgtam és csak ajánlani tudom mindenkinek. Az első részt rögtön mellékeltem is:Death Parade

A szezon legnagyobb ágyúja! Atombombákat nő! Már most azt mondom, hogy mindenki azonnal tekintse meg az első részt. Csak kötelességből írok róla pár szót. Az anime világában az emberek a haláluk után vagy újjászületnek, vagy csúnyán eltávoznak az ürességbe. Vagy, ha nem tiszta a döntés, akkor a Queen Decim nevű bárban kötnek ki, ahol a csapos, Decim, egy játékra invitálja őket. Egy halálos játékra. Egy furcsa játékra, ami ismert emberi játékok eltorzított verziói.

A játék során mindenkinek felszínre kerül az igazi énje, Decim pedig figyel, mérlegel és döntést hoz. Vajon a játék győztesének jutalma az újjászületés? Számít egyáltalán, hogy ki nyer? Vajon a játékot kell megnyerni, vagy fontosabb az, hogyan játsszunk? Egy vérbeli, komoly karakterdrámára épülő horrorisztikus alkotás. Bámulatos, ijesztő, magával ragadó és roppant mód lebilincselő. Mondtam már, hogy szerintem mindenki meg kellene néznie? Mert igen, mindenkinek meg kellene néznie!Maria the Virgin Witch (Junketsu no Maria)

Maria a százéves háború idején él, Franciaországban. Ő a valaha volt egyik legerősebb boszorkány és utálja a háborúskodást, ezért erejével igyekszik minden csatát meggátolni. Társai egy succubus és egy incubus (nézzetek utána, elég keményen szexéhes démonok). Maria ténykedései felkeltik a mennyek figyelmét, így Mihály arkangyal azt a döntést hozza, hogy amint Maria elveszíti szüzességét, elveszíti vele a varázserejét is.

Helyenként erotikus, nagyon aranyos, humoros, érdekes, varázslatos anime, kiváló megjelenítéssel. Sokszor találkozni boszorkányos, varázslós történettel, de ez a Jeanne d'Arc-os átirat rabul ejtett az első résszel és őszintén tudom ajánlani mindenkinek.Saekano (Saenai Heroine no Sodatekata)

A szezon slice of life / hárem története. Mármint az, amit érdemes figyelemmel követni. Szerintem. És hát más véleménye kit érdekel, nem? Kicsit erotikus, aranyos, elmebeteg, szórakoztató és bizony kell ilyen is a nagy dömpingbe. Egy kedves kis kiállás egy csapatról, akik randi szimulátor játékot készítenek.

Szinte semmit nem találtam róla ide betehető formában, szóval maradjunk annyíiban, hogy pittypang.


Hozzászólás
PetiX PetiX
2015-01-21 16:02
Most nem sokat nézek ebből a szezonból:
Death parade, Kamisama hajimemashita 2, Shinmai maou no testament, Tokyo ghoul √a

viszont van még pár az előző szezonból
Pactolous Pactolous
2015-01-21 13:07
Aldnoah. Zero folytatásra nagyon kíváncsi leszek, mert igen, az első rész hagyott keserű szájízt maga után. A többi még várat magára, én még a Tokyo Ghoul folytatástól félek nagyon, mert eltért a mangától, és egyelőre ez nem tetszik, plusz egyelőre lapos is, mint az Alföld...
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!