Na kire jött rá már megint?

Írta Papa Dátum 2014-10-09 18:07 Hozzászólás 4 Olvasta 4885 | Rovat: Öt perc Papával »

Úgy biza, hogy rám, vagy mi! Ilyen-olyan sötét körülményeknek köszönhetően ismét autóbuszon, a tömegközlekedés csodáján, vagyok kénytelen eltölteni hétköznapjaim egy tekintélyes részét és mondanom sem kell, hogy ez milyen érzéseket váltott ki belőlem. De azért elmondom.

Kezdjük viszont azzal, hogy ígértem én egy csomó mindent, meg egy vagon írást, meg ki tudja még mit. Amik nem valósultak meg. Nem mert lusta vagyok, habár, de az vagyok, hanem mert az élet egy kicsit megint megbonyolódott és noha az a bizonyos nagy É akkor jó, ha zajlik, akkor már kevésbé jó, ha egy lófaszt ad az ember szájába. Mire is akartam kilyukadni? Hát, őszintén szólva semmire, mert kilyukadni se így, se úgy nem jó. Szóval maradjunk annyiban, hogy a fele annak, amit mondok az nem igaz, a másik fele meg simán hazugság. És most tessék kitalálni, hogy az előző mondatban melyik-melyik!A napi fejtörő után térjünk rá a lényegre, melynek leginkább a "Ne legyél PARASZT" alcímet tudnám adni. Már ha nem lennék lusta és tényleg alcímeket csinálnék, ahelyett, hogy csak beszélek róluk. Az vesse rám az első követ, akit egy kővel egy követ követ!

A minap, balszerencsémre, sikerült meghallgatnom két tizenéves lurkó beszélgetését. Egy fiúcskáról és lánykáról van szó. Ez a motívum még vissza fog térni, szóval ne jegyezze meg senki. A lányka, mint minden magára valamit is adó kezdő anorexiás, nem fogyasztotta el az ebédjét, amit az iskolába vitt aznap. Tegyük hozzá, hogy a szóban forgó ebéd vagy egy tucat szendvics volt, amit én sem tudnék bezabálni, tehát valószínűleg a lány családja nem kapta meg anno a "Bezzeg Etiópiában éheznek" szöveget. Vagy megkapta, csak tett rá, mint mindenki. Bocs, etiópok.

Lényeg a lényeg, ragad a bélyeg, a srác megkapta a szenyókat, amiket el is kezdett elfogyasztani, hiszen ő tudja, hogy az etiópok éheznek, így inkább benyomta a sok szénhidrátot, hogy az afrikaiaknak kevesebb jusson. A dolog meglehetősen bicskanyitogatós poénja, hogy a beszélgetés nem maradt abba a falatozás idejére sem. Szemfüles olvasóink, vagy azok, akiknek még van körülbelül három működőképes agysejtje, tehát Pactolous mester nem játszik, azok bizonyára rájöttek már, hogy a csámcsogásról, a tele szájjal való pofázásról lesz szó.

A srác ugyanis végig úgy beszélt, hogy volt legalább egy falat a pofazacskójában. Sőt, amikor kifogyott az adott adag, nem mondta tovább, amit elkezdett. Á, dehogy! Bevett még egy harapásnyit és csak utána folytatta. Na, mondanom sem kell, hogy a vérnyomásom gyorsan olyan magasságokba emelkedett, hogy onnan a Himalája is csak aprócska kicsiny pontocska és rögtön eszembe jutott egyik dédelgetett álmom, a közösségi nevelés.

Miről szólna a közösségi nevelés? Rendetlen a kölyök? Nem nevelik meg a szülei? A legközelebbi felnőttnek legyen joga jól pofánvágni a kis ördögfattyat! Félreértés ne essék, szeretem én a gyerekeket, habár ez most pont elég félreérthetően hangzott, de azért van egy határ. Nem hiszem el, hogy 2014-ben még mindig ott tartunk, hogy szándékosan tele szájjal kell valakinek pofáznia.

És a legdurvább az egészben? Amin igazán meglepődtem? A csajt nem zavarta! Hölgyeim, ha magukat nem zavarja, hogy egy férfi úgy beszélget magukkal, hogy közben alapos betekintést enged az ebédjének elfogyasztásába, akkor szomorúan közlöm, hogy önöknek is jár a nevelő célzatú füles! Hihetetlen! Ne tessék megengedni az ilyesmit. Ha a férfitársaim többsége már menthetetlen PARASZT és nem a derék földműves fajtából, akkor legalább a nők adjanak már magukra annyit, hogy undorodva elfordulnak egy ilyen tahótól.

[1] [2] (2/1)


Hozzászólás
PetiX PetiX
2014-10-10 11:34
Remélem még megérem, hogy használjak is egyet. :D
Papa Papa
2014-10-10 07:54
Nem mehetek bele a részletekbe, de annyit elárulok, hogy a megfelelő emberek már dolgoznak a térkapu technológián :D
Pactolous Pactolous
2014-10-09 21:42
Ott a pont PetiX! Én már mióta mondogatom, hogy a Volán és a BKV ne buszokra és metrókocsikra gyűjtsön, hanem teleportkapukra :)
PetiX PetiX
2014-10-09 19:26
Ó igen, a tömegközlekedés csodái. :D A legjobb ilyenkor fülhallgatóval tisztességes hangerőn hallgatni valami jót, miközben bambulunk ki az ablakon. Nézhetnek totál antiszociális, bunkónak, ha akarnak. Nem érdekel. Inkább megőrzöm a mentális egészségemet. :D De ugye van néhány kellemetlen szagú személy is.. nos ilyenkor a fent említettek sajnos nem segítenek. Miért nem találták már fel a teleportálást? :D Sok elvesztegetett időtől és nem kívánatos egyénektől szabadulnánk meg így.
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!