Az élet egy nagy játék

Írta Papa Dátum 2014-08-13 10:11 Hozzászólás 1 Olvasta 1475 | Rovat: Anime / Sorozat »

Az előző szezon, vagy az azelőtti szezon, a fene sem tudja már, legjobb animéjével volt szerencsém találkozni az elmúlt napokban. A No Game No Life könnyedén vette az akadályt és vált az egyik kedvencemmé.

Főhőseink, Sora és Shiro, egy testvérpár, akik nem találják helyüket a világban. Annyira nem, hogy nem járnak iskolába, nem dolgoznak és ha csak nem feltétlenül, nagyon muszáj, akkor a szobájukat sem hagyják el. Egész álló nap, sőt néha napokon át játszanak és kettejük egy legyőzhetetlen csapatot alkot a virtuális világban.

Egyik nap egy rejtélyes alak sakk párbajra hívja őket, s miután a páros győzedelmeskedik, ellenfelük áthívja őket egy másik világba, ahol kiderül, hogy az adott világ istenét, Tet-et sikerül legyőzniük. Ebben a világban volt egy nagy háború, amiben az istenek nagy része is meghalt. Az egyetlen, aki nem vett részt a konfliktusban az Tet volt, a játékok istene, s mostanra ő lett az Egy Igaz Isten.

Tet pedig megtiltotta a további háborúskodást, a gyilkolást, a lopást és minden vitás kérdést játékokkal kell eldönteni, beleértve a 16 nemzet határait is. Akit csaláson kapnak az veszít. Aki úgy csal, hogy azt nem lehet bebizonyítani, az nyer. Ebből a tizenhatból az emberek a leggyengébbek, mivel ők képtelenek bármiféle varázslásra és fizikai képességeik is eltörpülnek ellenfeleik mellett, így a csalók mindig felülkerekedtek rajtuk.

Sora és Shiro azonban új erőt képvisel. Az elméjét, a taktikáét, az ellenfelek gyengeségeinek kihasználását. El is döntik, hogy minden nemzetet legyőznek, hogy ezzel végül Tet-et magát is kihívhassák.

Lenyűgöző világ, nagyon ötletes és borzasztóan okos csavarokkal felépített történet, amiről a végére kiderül, hogy minden apró mozdulata tökéletesen illeszkedett a nagy egészbe, hogy mindennek értelme volt, még ha nem is gondoltuk volna. A karakterek abszolút hibátlanok, bájosak, ravaszak, okosak, mind-mind nagyon szerethetőek.

A humor mindvégig tudja hol a helye, olyan jól van kezelve, hogy sosem kerül igazán bántóan az előtérbe, hanem inkább egy átfogóan könnyed hangulatot biztosít a sorozatnak. Mert hát ez a világ egy nagy játék!

Nem tudok igazán mit mondani a No Game No Life-ről. Jött, láttam, elsöpört és imádtam. Első évadnak első évad, kissé cliffhangeres, de mindenképpen elfogadható, jó lezárással.
Hozzászólás
Pactolous Pactolous
2014-08-14 22:48
Na, akkor ma ebbe is belekezdek, ha már a Trigun-nal végeztem :)
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!