Siker vagy bukás?

Írta Projeckt Dátum 2008-05-14 15:22 Hozzászólás 2 Olvasta 3317 | Rovat: Zene / Mozi / Könyv »

Három év. Ennyi idő telt el Armin Van Buuren utolsó előadói albumának megjelenése óta. A "Shivers" után azonban most itt az új szerzemény az "Imagine".

Hivatalos megjelenés Április 19-én, az ARMIN ONLY napján volt (Armin koncertje tulajdonképpen - Pactolous), a dalok címlistája azonban már hónapokkal előbb nyilvánosságra kerültek: (marketingfogás vagy csak időhúzás). Az albumon 11 szám található, közel 80 percben. Számomra, első hallgatásra, nem volt „Arminos”, de mindenkinek haladnia kell a korszak diktálta éppen aktuális stílussal valamelyest. Természetesen nem történt totális kifordulás, az alapstílus megmaradt, csupán némi ötvözet került a dologba. De hát senki sem tud olyan lenni, mint előtte, épp ez a szép, kiszámíthatatlan újdonságok jönnek létre, melyek alapfeltételei a továbblépésnek.

Ami kifejezetten az album előnyére vált, hogy a vokális számokat, mind más vokállal hallhatjuk, mégpedig napjainkban befutott, trance zenében nem ritkán megforduló énekesek tolmácsolásában. Annyira kiábrándítónak érzem, mikor adott egy album, és végig az ugyanazon énekes által előadott számokat kell hallgatni. Vagy mikor egy csapat a toplistákon előzőleg befutott, trendi nótára építi a többi „hú de jó sláger” címre várományos szerzeményét. Tehát az Imagine esetében egyik variációról sem beszélhetünk. Bár voltak olyan jellegű kritikák, hogy Armin picit elslágeresedett, ahogy mondani szokás kommerszesedett. Én részemről nem vettem észre pedig heti rendszerességgel vagyok hallgatója az A State of Trance című rádióműsorának.
Minél többet hallom a dalok, annál jobban tetszenek, minden alaklommal fel tudok fedezni valami újdonságot. Nagy hatással volt rám az ARMIN ONLY nyújtotta élő fellépők produkciója, pedig nem voltam résztvevője a partynak, csak videostreamen keresztül (képzelem, ha ott lettem volna).

Bátran kijelentem, hogy egy tudatosan felépített, sokrétű, színes albumra leltem az Imagine-ben. Megállja a helyét a trance előadók által kiadott szerzői albumok körében. Én mindenképp sikernek könyvelem el az albumot! Elképzelhető, hogy ez csak az én szubjektív véleményem, mindenkinek jogában kifejezni tetszését vagy nemtetszését.


A "Going Wrong"' klipje


Hozzászólás
Projeckt Projeckt
2008-06-11 23:35
Az tény, hogy tértént egy kis változás Armin zenéjét tekintve. A hangzásvilág nem a régi, mint ahogy senkinél sem, a megújulás tartja életben a stílust. A ilyen zenei "fórumerek" meg csak sablonzenét keresik, de szerencsére nem ők diktálnak a trance-ben.
Arminos is meg nem is, nem hiába nem került fel az albumra az "If you should go"
Pactolous Pactolous
2008-06-11 23:13
Én sok negatív kritikát olvastam "hozzáértő" fórumozóktól, hogy "nem Arminos", "túl popos", "semmitmondó, unalmas", "egyes énekesek pocsékul teljesítenek". Messzemenően nem értek velük egyet: tudatos koncepcióval felépített, változatos, dallamos album, kiváló énekesekkel és épp eléggé új de mégis Arminos dalokkal.
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!