Gumiszoba - 06 - Speciális kihelyezett különkiadás!

Írta Pactolous & Papa Dátum 2013-08-06 21:38 Hozzászólás 0 Olvasta 1513 | Rovat: Gumiszoba »

Ezt is megértük gyerekek! A podcast-ünk hatodik adására sikerült a stúdióba rángatnunk (majd lekötözni, megfenyegetni, és végül a kutyák közé dobni) első vendégünket, Eristoff-ot! Monstre 51 perces adás, Pálhalmáról, a távolban kutyák ugatása és tücskök ciripelése... autentikusság ezerrel!

Mint mondottam volt vala igazán hosszú adást sikerült most összehozni, de talán ez most indokolt is, hiszen ismételten késett az aktuális epizód. Ez a nyár már csak ilyen, mindenki lusta elfoglalt, örülünk, hogy élünk. De elég a nyavalygásból, lássuk, miről is beszélünk ezúttal hármasban!

Elsőként a "Zenei érdekességek" című nem létező rovatunk egyik érdekes alanyát, Margit József lemezének címén röhögtünk egy sort, majd pedig kitárgyaltuk, hogy miért is van szükség Terminátor újracsizmára, azaz reboot-ra (padumcisz!!!). És ha már reboot, gyerekkorunk egyik kedvenc rajzfilmhőse is visszatér (de minek?): a Bolygó Kapitánya! Ráadásul élő szereplős változatban. Kell ez nekünk? Ez a kérdés Az Álmosvölgy Legendája sorozat ötletnél is felmerül.

Mindezen felhördülések után elnevettük magunkat a Darth Vader-es alsógatyán, egy amerikai cégen, aki egy igen sajátos üzleti rést használt ki, de az oklahomai légierőbázis végzős diákjainak új jelvénye is eget rengető... hehe, mert légierő, értitek... nem? Mindegy. Mindezek után már meg sem lepődünk, ha egy politikus ufónak vallja magát, akinek szintén egy űrlénytől van gyereke... teljesen normális dolog, nem?

Szerencsére vannak azért meglepően nagyszerű híreink is: például Japánban úgy könnyítik az angol oktatást, hogy anime szereplőket használnak fel a példamondatokban, feladatokban. Ötletes, követeljük mi is Süsü szereplését a hazai nyelvoktatásban! És akkor most az ellenpélda: vigyázzunk miről beszélünk a neten, mert a Szabadság Hazája, Amerika még ezért is képes bekaszlizni minket! Mint például azt a srácot, aki egy ironikusnak szánt beszólása miatt több év börtönt is kaphat.

Nem maradhat el Gumiszoba Papa személyes beszámolója nélkül, ezúttal a Hankook gumigyárban tett látogatása adott neki ihletet, nem is alaptalanul. És persze állandó rovatunk, az epizódokat záró filmajánló sem vett ki szabadságot. Az egyik film az igen eredeti, bár biztosan sok biztosítékot kiverő darab, az I Declare War, a másik pedig egy igazi filmtörténeti kuriózumnak ígérkezik, hiszen Arnold "Conan, a kormányzó" Schwarzenegger és Sylvester "Már nem bírok mosolyogni" Stallone a két főszereplő. Nem csak pár percig játszanak együtt, ők a fő (FŐ!) szereplők. És a film is ígéretesnek tűnik, ez lesz az Escape Plan.

Hú, már az ajánló megírásától is leizzadtam, hát még a bruttó 38 fok melegtől... nem is szaporítom tovább a szót, hallgassátok szeretettel a Gumiszoba hatodik, speciális különkiadását!


Reál Margit... őőő, oké!


Luke! Én vagyok a gatyád!


Következő a Gondos Bocsok Harckocsi Osztály?


Bloody Mary


Sword Art Online az angol röpdogában


Az "I Declare War" előzeteseAz "Escape Plan" című film előzetese


Hozzászólás
A cikkhez még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!

*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!