Pacific Rim – ajándék a bennünk élő gyermeknek

Írta Papa Dátum 2013-08-02 10:11 Hozzászólás 1 Olvasta 1382 | Rovat: Kritika »

Guillermo del Toro megcsinálta! Sikerült rengeteg pénzt szereznie ahhoz, hogy leforgathasson egy olyan mechás animét, amire szerintem minden ember vágyott, amikor még 12 éves volt.

Nem húzom az időt, lévén nagyon megkéstem ezzel a kis ajánlóval (talán még el lehet kapni néhány vetítést a mozikban). A lényeg, hogy nagy szörnyek tűnnek elő a Csendes-óceánban keletkezett hasadékon keresztül, az emberek pedig hatalmas mechák építésével veszik fel ellenük a harcot. Aki a látványos, elnézést, NAGYON LÁTVÁNYOS és szórakoztató akciójeleneteknél többre vágyik, az messzire kerülje el a filmet.

A karakterek sablonosak, a szöveg elég gyenge és a mechák irányításához használt driftelést leszámítva (két ember összekapcsolja az agyát és közös emlékekre, érzelmekre alapozva együttesen hozzák működésbe a gépet) tényleg olyan, mintha egy tizenéves srác írta volna le a vágyait. A szexet leszámítva, ugyanis az, kellemes meglepetésként, nem jelenik meg a filmben.

A poénok kissé erőltetettek, de Ron Perlman tíz perce a filmben egyszerűen zseniális. Nagyon imádtam a tipikusan ráírt karaktert. A meglepően hosszú kétórás időtartam közepe sajnálatosan elég lapos. Ekkor történik meg ugyanis a kötelező beszélgetős, karakterépítős rész, ami nem feltétlenül rossz, de azért szerintem ráfért volna egy vágás itt-ott.

Most viszont térjünk rá a fő attrakcióra, a harcokra. TESSÉK MEGNÉZNI MOZIBAN! Úgy kb ennyi lenne. De most tényleg, nagyon rég láttam ilyen látványos, jól megkoreografált, hatalmas összecsapásokat. A mechák, jelen esetben jaeger-nek nevezik őket, nagyon eltérőek egymástól, így könnyen felismerhetőek, nincs rajtuk felesleges csilli-villi cicoma, mint a Bayformerseken, a harcok pedig letisztultak és jól követhetőek. A Transformers filmek, melyekre biztosan sokkal többet költöttek, meg sem közelítik ezt a szintet. Amiből egyébként mindenki levonhatja azt a következtetést, hogy Bay még egy agyatlan robot zúzdát sem tud normálisan megrendezni.

Mint mondtam, a Pacific Rim legalább olyan butácska, mint a Transformers, de míg a TF egy borzalmas, élvezhetetlen, kusza szartornádó, addig a PR egy minden ízében letisztult alkotás, amit nem csak szórakoztatni akar, hanem bizony Szórakoztat is, így, nagy betűvel. Tökéletes nyári popcorn mozi, igazi kikapcsolódás.
Meg kell hagyni nem egyszer akartam felugrani és tapsikolni a vetítés során, ami azt hiszem megfelelően összefoglalja az érzéseimet a filmmel kapcsolatban. Tessék megnézni, amíg még lehet. Ha pedig a mozikban már nem, akkor a DVD, esetleg Blue-Ray kiadást tudom majd erősen ajánlani.

Hozzászólás
Pactolous Pactolous
2013-08-04 13:23
Amikor a FEZEN-en az Open Stage koncert előtt Kozma Attilának elmondtam, hogy egy híres zenész szerint ezzel a filmmel mindenki tartozik a benne élő 12 évesnek, akkor csak bólogatni és helyeselni tudott :)
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!