A gagyi, a rossz és a szánalmas

Írta Papa Dátum 2013-07-21 20:37 Hozzászólás 0 Olvasta 7674 | Rovat: Öt perc Papával »

Az elmúlt hétvége során sikerült rögtön három filmet megtekintenem. A minőségükkel kapcsolatban azt hiszem sokat elmond, hogy egyszerre fogok írni róluk, ráadásul ebben a rovatban.

A filmek között vannak kiválóak, jók, elgondolkodtatóak, művésziek, a vicc kedvéért gagyik, rosszak és olyanok, amik feketelyukként szívják magukba az ember életerejét. Most az utóbbi három kategória képviselői közül egyet-egyet fogok bemutatni. Csapjunk is a lecsóba! Öreg barátom, ha megkérhetlek...


Scary MoVie, avagy Horrora Akadva 5!

Hölgyeim és uraim, adok néhány másodpercet, hogy mindenki átgondolhassa, hogy az előző kategóriák közül ezt a "filmet" melyikbe is fogom sorolni. Várok. Még mindig. Oké, ennyi! Ez egy rakás szar. Elnézést, a szar, ami kijön belőlem jóval kifinomultabb és sokkal nagyobb létjogosultsága van, mint ennek a förtelmes atrocitásnak a filmművészet világában. Sőt, abban is egészen biztos vagyok, hogy maga a székletürítés is egy jóval szórakoztatóbb folyamat, mint végigszenvedni ezt a borzalmat!

Azt hiszem az olvasóink valamennyire ismerik a Horrora Akadva szériát és így pontosan tudják, hogy a sorozat sosem igazán a kifinomult, magasröptű, szinte már-már angolos humorról volt ismert. Mégis, az ötödik epizód színvonala magasan alulmúlja bármelyik elődjét. Nem egyszerűen kinyírja ezt a szériát, hanem megerőszakolja, kinyírja, aztán a holtestet is megerőszakolja.

A forgatókönyv, ha egyáltalán létezik ilyen a HA 5 kapcsán, még WC-papírnak sem lenne alkalmas. A hátsó fertályom sikítva tüntetne az ellen, hogy ez a rettenet megközelítse! Nem ostoba, nem bárgyú, nem perverz, főleg nem humoros és nagyon nem ötletes. Akkor mégis milyen? Unalmas, érdektelen, FELESLEGES! A szó legszorosabb értelmében elrabolja az ember életéből azt a másfél órát, amit rászán.

A végére már úgy éreztem, hogy a film legnagyobb poénja önnönmagának létezése. Már vártam, hogy a credits lista után megjelenjen a rendező és bemondja, hogy "Megszívtátok lúzerek!", aztán bejelentse az igazi filmet. Ehhez képest a legaljább romantikus vígjáték egy Monthy Python előadás. Nem csak nem vicces, hanem még belőlem is kiszívta a humort. Uwe Boll alkotásai ehhez képest Oscar esélyes művészi alkotások.

A speciális effektek... te jó isten, olyanok nincsenek. Mondhatnánk, hogy a poén kedvéért lett minden elképesztően amatőr, gyér és tíz évvel ezelőtt is nevetségesen gagyi, de itt a sorozat korábbi részeihez képest is hatalmas visszaesés tapasztalható. Van, amikor a B-kategóriás megvalósítás hozzáad a film humorosságához, de itt... hát maradjunk annyiban, hogy itt NEM!

Szeretném megtalálni, aki erre pénzt adott, mert őt biztosan rávehetném, hogy támogassa az én elborult ötleteimet. Egyetlen pozitívumot tudok mondani a filmmel kapcsolatban, mégpedig az Inception paródiát, ami már eléri egy átlagos B kategóriás alkotás színvonalát (noha azt is csak épphogy).

Alaposan megjegyzem magamnak a stábtagok neveit, mert ha még egyszer meglátom őket egy filmben közreműködni, akkor azt az "alkotást" messzire elkerülöm majd. Erre pénzt kiadni... ezért pénzt kérni csalásnak kellene minősülnie és börtönnel kellene büntetni. Sőt! Ezt még letölteni sem érdemes, nehogy valamelyik agyas azt higgye, hogy valami internetes kultuszfilm lett belőle és még a végén csinálna még egy ilyet.

Haladjunk is tovább.

[1] [2] [3] (3/1)


Hozzászólás
A cikkhez még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!

*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!