The Expendables 2 - Chuck Norris is benne van

Írta Papa Dátum 2012-09-06 11:10 Hozzászólás 0 Olvasta 1975 | Rovat: Kritika »

Újra itt van a nagy csapat; Schwarzenegger visszatért; Willis osztja az észt meg az áldást; Van Damme gonoszkodik; Chuck Norris pedig... CHUCK NORRIS!

Church megjelenik, hogy behajtsa, amivel tartozik neki a csapat. Az izomkolosszusok a helyszínre sietnek, ahol Van Damme karaktere felbosszantja őket. Bosszú, sok halál és orbitális cameo-k. A történet úgy kb ennyi, sok fordulatra sem érdemes számítani, de aki Oscar esélyes forgatókönyvre vágyik, az úgysem ül be egy ilyen filmre.


Az egész film egy remekül sikerült komédia. A kikacsintások a színészekre és a korábbi filmjeikre olyan zseniálisan vannak összerakva, hogy kénytelen voltam azon gondolkodni, hogy eddig ez miért nem jutott még senki sem az eszébe. A szereplők és a karakterek mind-mind megkapják a maguk lehetőségét, hogy brillírozzanak és bizony nem is okoznak csalódást. Lundgren karaktere fejlődött talán a legtöbbet, így csodás színfoltja lett az egész mozinak. Schwarzenegger sem mai csirke már, de azért megdobogott a szívem, amikor bedobta az a régi jó faarcot, miközben egy bazi nagy mordállyal halomra lőtt mindenkit. Az pedig, hogy vele egy sorban ott állt Stallone és Willis is... húúú... az egy valóra vált álom.

No persze éppen ezen jelent után bukkan elő másodjára Chuck Norris, hogy ismét megmentsen mindenkit. Ha pedig már Norris: nem is emlékszem, hogy melyik filmnél hallottam olyan elképesztő, egyöntetű, gyermeki üdvrivalgást a nézőtéren, mint amikor Norris fel-felbukkant ebben a filmben. Olyan tökéletesen van eltalálva, olyan jól építenek a köré emelkedett legendára, hogy azt tanítani kellene.


Ez a film, ahogy az elődje is, a rajongóknak szól, teljesen agyatlan, logikátlan öldöklés, elmebeteg beszólásokkal, amik a magyar szinkronban is remekül működnek (tény, az eredetit még nem hallottam). Egyetlen egy dolog van, ami miatt nem mondhatom azt, hogy ez a tökéletes akciófilm. Ez pedig az erőltetett, izzadva a filmbe erőszakolt, vonatbalesetre emlékeztető, unalmas, klisés érzelmi jelenetek kettőse, hármasa, amit ha kivágtak volna, akkor semmit sem vesztettünk volna. Nem spoilerezek, majd mindenki találkozik ezekkel a jelenetekkel, amik szerintem a legnagyobb hibák az egész Feláldozhatók 2-ben.

Ezektől eltekintve azonban annyi olyan mondat van ebben a filmben, amit még évek múltán is emlegetni fogunk; annyira jól szerepel az elképesztő mennyiségű legenda, hogy egyszerűen muszáj megnézni mindenkinek, aki szereti az akciófilmeket. Csak ajánlani tudom és tényleg, Chuck Norris, emberek, a legnagyobb arc az egészben. Hihetetlen. Sikított, nevetett, őrjöngött az egész terem, olyan jól sikerült beleírni a filmbe.
Hozzászólás
A cikkhez még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!

*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!