Még egyet a szokásosból!

Írta Papa Dátum 2012-07-08 18:13 Hozzászólás 0 Olvasta 1488 | Rovat: Kritika »

Három év elteltével ismét érkezett közénk egy újabb Jégkorszak mozi. Sikerült a készítőknek megismételni az eddigi bravúrokat és ismét egy olyan alkotás tenni elénk, mely igazi hűsítő felüdülést hoz a forró nyárba? Az alábbiakból kiderül, hogy mi erről az én véleményem.

A Jégkorszak 4: Vándorló kontinens sztorija bámulatosan egyszerű és tökéletesen illik a sorozat univerzumába. A Motkány megint csak nem bír magával, ezúttal azonban egyenesen a Föld magjáig jut el a makkért folytatott küzdelem során. Az ottani áldásos tevékenysége miatt pedig az Őskontinens darabjaira kezd szakadni. Many, Sid és Diego a szétváló kontinensről leszakadó jégtáblán ragadnak, Sid nagyanyjával együtt; míg Ellie és a most már mamut-tini korba lépő Kisbarack az elsüllyedés előtt álló földdarabon maradnak a többi állattal. A négyessé fejlődött trió így újabb kalandokba kezd, megküzdenek kalózokkal, szirénekkel és mindennel, ami jó. A történet másik ágából pedig megtudjuk, hogy a család fontos; a gyerekeknek szót kell fogadniuk az apjuknak és az igaz barátságnál nem lehet fontosabb a menőség.... elnézést, ettől most megint hányni fogok.

Hmm... ilyet mikor ettem? Khmm... térjünk vissza a tárgyhoz. A Jégkorszak negyedik epizódja is pontosan olyan, amily az előzőek voltak. Alapjában. Mert egyébként látványosabb és természetesen sok újdonságot is tartalmaz. A humor a régi, azaz a Motkány viszi a prímet, Sid nagyija erős második hellyel indít; majd a klasszikus trió osztozik a bronzon. Szerencsére az agyonszirupozott érzelgősség nem megy a film rovására, mint mondjuk az utóbbi 3 Shrek esetében, és büszkén mondhatom, hogy jómagam is tucatnyi alkalommal fakadtam harsány kacajra.

Ééés... hát ennyi. Még egy a szokásosból. Aki szereti a Jégkorszak filmeket az garantáltan imádni fogja ezt is, akinek pedig nem jöttek be, azok ne próbálkozzanak ezzel sem. Persze most is, mint minden animációs film esetében, érdemes a lehető legkésőbbi vetítésre beülni, hogy a rengeteg csipszart... szeretett kisgyermeket... elkerüljük. Továbbá azt is mondhatom, hogy érdemes 3D-ben megtekinteni, amit egyébként mi nem tettünk meg, de a filmből kiindulva ez rossz döntés volt.Hozzászólás
A cikkhez még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!

*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!