Sámán? Király!

Írta Shou-chan Dátum 2011-03-19 10:05 Hozzászólás 0 Olvasta 4004 | Rovat: Anime / Sorozat »

Már nem emlékszem, hogyan futottam össze ezzel az animével. Bár a legtöbb esetben, amikor nem emlékszem, az egész puszta véletlen. Mindenesetre a Sámán királyt a Jetix sugározta először, erőteljesen minimális hanggal. De még a sistergés sem zavart, hogy megszeressem, ami nem is volt nehéz, révén imádom az indiánokat.

A világunk túlnépesedett. Az emberek rombolják a környezetet. A természet visszaszorul. Viszont 500 évente megadatik a lehetőség, hogy a kiválasztott változtasson a világ sorsának alakulásán. Esetünkben ő Yoh Asakura, egy furcsa, lusta munkakerülő fiú, aki nem sok vizet zavar. Viszont a lomha külső nem csak érző szívet, hanem bátor lelket is takar, ugyanis Yoh azért érkezett a városba, hogy megtalálja a mellé rendelt védőszellemét és elinduljon a sámántornán, hogy sámán király lehessen! Összebarátkozik Morty-val, aki szintén látja a szellemeket, viszont termete miatt ő inkább elméletben tud tanácsokat adni, így együtt próbálnak találni egy szellemet, akire végül, kalandos úton, de ráakadnak. Ő Amidamaru, akit azért végeztek ki, mert megölte a császár katonáit, és így mindenki egy vérengző őrültnek tartja, de Yoh-ék azonnal felismerik benne a jóságot. Így már hárman, később Annával, Yoh menyasszonyával kiegészülve kezdenek készülni, hogy ha elérkezik a pillanat, Yoh fel legyen készülve a mérkőzésekre, hogy elindulhasson a sámán királyság rögös útján.

Közben megismerkednek Ryo-val, a Hullarablók vezérével, Trey-jel, az északról jött sámánnal, és Len-nel, akinek eléggé elfuserált elveket vertek a fejébe. Bár harcolniuk kell a selejtezőkben, mégis szoros barátság alakul ki közöttük. Miután összeállt az – akkor már - négytagú csapat, Morty-t, Annát és Pilkát, Trey húgát hátrahagyva Yoh-ék elindulnak Dobby Village-be, hogy részt vegyenek a bajnokság második fordulóján, és kiderüljön, ki lesz végül az, akit megkoronáznak. De ez az út sem lesz akadályoktól mentes, ugyanis felbukkan Yoh legnagyobb ellensége, Zeke, aki csak azért akar sámán lenni, hogy minden embert elpusztíthasson és csak az erős, és hozzá hűséges sámánokat hagyja életben. Yoh-éknak nem lesz egyszerű dolguk, ha le akarják győzni Zeke-et és követőit.

Tipikus világvége sztori, amit csak harc árán lehet megmenteni, és mégsem. Egy izgalmakban, humorban és harcokban bővelkedő anime ez, amelyben nagy hangsúlyt kap az indián hangulat, amelyet megfelelő arányban kevertek össze a japán szellemvilággal. És most a szereplők.

Yoh Asakura /Asakura Yoh/ az anime főhőse. Egyszerű lélek, imádja a hamburgert sült krumplival, a barátait, a szellemeket, no meg a rock zenét. Ezért is indul el a bajnokságon, hogy ha megnyeri, hivatalosan is rocksztárrá nyilváníthassa magát. Hű barát, aki mindig ott van a másik mellett, hogy erőt adjon neki, vagy megvédje, és igazi vezér, aki erős kézzel képes irányítani csapatát és mindent föláldozni értük. És ha a lustaság néha el is téríti útjáról, Anna spártai edzőmódszerei mindig emlékeztetik, hogy hol van, és mit kell tennie. Szelleme Amidamaru, egy 500 éve élt japán szamuráj, akivel együtt erős csapatot alkotnak.


Anna /Kyouyama Anna/ Yoh menyasszonya. Azért akarja, hogy Yoh legyen a sámán király, hogy ő lehessen majd mellette a sámán királynő, és ezért minden kínzási képességét be is veti, edzésprogramnak álcázva. Még Amidamaru is megjegyzi, hogy ő sem kapott ilyen kemény kiképzést, amikor még élt, de ez valahogy nem boldogítja Yoh-t. Viszont bármilyen hűvös is legyen kívülről, még Annának is vannak érzelmei, ha jól is titkolja őket.

Morty /Oyamada Manta/ Yoh testi-lelki jó barátja, és ő ugyan nem sámán, de mindent tud, hatalmas adatbázissal rendelkezik a versenyzőkről, és ha nem is erejével, de információival mindig segítségére van hőseinknek. Anna őt sem kíméli, bár rá a házimunka jut, de ugyanúgy érezheti magát, mintha ő is 50 kilo súly alatt görnyedne lóállásban.

Ryo /Bokuto no Ryuu/ elsőre félelmetesnek tűnhet, főleg csatlósai körében. Ő a Hullarablók bandájának vezére, és bár az első találkozásuk Yoh-val és Morty-val nem a legkellemesebb, később kiderül róla, hogy kedves is tud lenni. Ryo azért indult el a bajnokságon, hogy kereshessen magának egy csinos sámánlányt és megtalálhassa a szent helyét, ahol minden hozzá hasonló kóbor vándor-lélek megpihenhet, és boldogságban élhet. Viszont addig is szerelmén, a motorján járja az országutakat, mint egy eredeti Elvis-imitátor. Védőszelleme Tokagerou, akivel szintén nem indult simán a kapcsolata, de egy idő után szoros barátság alakult ki közöttük.

Trey /Horo Horo/ egy északról jött sámán, akinek laza stílusa mellett csak hatalmas méretű étvágya okoz néha gondokat. Főleg a gázok terén. Neki az a célja, hogy ha sámán király lesz, a hatalmával lapuleveles mocsárrá változtatja majd a földeket és így az északon élő szellemlények, a Miniatűrök békében és boldogságban élhetnek újra. A védőszelleme is egy Minike, Cory, akit nem nehéz összetéveszteni Morty-val a méretük miatt, viszont rá triplán is igaz, hogy kicsi a bors, de snowboard-ban hatalmas nagyot tud ütni.

Pilika /Pirika/ Trey húga, aki bátyja miatt utazott le északról, hogy támogassa, és Annához hasonlóan kemény edzéssel segítse, hogy elérhesse céljait.


Len Tao /Tao Ren/ egy nővérkomplexusos harci gép, akinek kiskorától fogva azt tanították, hogy pusztíts, vagy elpusztulsz, így a személyisége eléggé elfajzult, és nem akar mást, csak hogy legyőzhesse és az örök vadászmezőkre küldhesse Yoh-t. Ám rá kell jönnie, hogy a gyűlölt emberek nagyon is kedvesek tudnak lenni. Yoh segítségével száznyolcvan fokos fordulatot vesz a személyisége és méltó barátja lesz Yoh-nak és a többieknek is. Szelleme Bason, egy óriási kínai harcos, aki mindenben követi ’mesterét’.

Jun Tao /Tao Jun/ Len nővére, akit szintén elrontott a családi életfelfogás. Ő mérkőzik meg először Yoh-val, így neki előbb esik le, hogy Yoh a normális, és nem az ő elvük, és annak ellenére, hogy Jun ellenségnek tekintette, mégis megmentette, így a szövetségesévé tette. Jun nem sámán, hanem doshi, aki bűvölettel képes irányítani a már halott testeket. Védőszelleme Pailong, aki szintén a hatása alatt állt, amíg Yoh segítségével föl nem szabadult, de ezek után sem hagyta el a lányt.

VIII. Faust talán a legelmebetegebb kinézetű szereplő az egész sorozatban. Ő egy nekromanta, vagyis temetőmágus, aki irányítani tudja a csontokat. Szerelme, később védőszelleme, Eliza miatt akar sámán király lenni, hogy visszahozhassa az élők világába, és semmilyen eszköztől sem riad vissza, hogy megvalósíthassa céljait. És bár az elején nem éppen a legkedvesebb, később szintén csatlakozik Yoh csapatához, hogy mellette harcolhasson. De a kinézete a régi marad, ha a személyisége nem is.

Jocó /Choco Love/ később csatlakozik csak a csapathoz, de ezt a többiek nem egyszer megbánják útjuk során. Jocó állandóan, szerinte fenomenális, a többiek szerint borzalmas viccekkel bombázza a csapatot, többször is kivívva Len és Trey haragját. Ő a nevetés szelével akarja elhozni a jóságot a világba, ezért akarja megnyerni a sámán koronát, amiben védőszelleme, Mick, a leopárd segít neki. Bár néha még ő is lefárad a ’viccein’. Viszont ha baj van, mindketten mindent beleadva küzdenek. Az ő esetében különösen igaz, hogy nem tudsz meg mindent egy könyvről csak a borítója alapján.

Lyserg Diethel egy nagy múltú detektív család sarja, aki azért indult el a sámán bajnokságon, hogy megbosszulja szüleit, akiket Zeke ölt meg a szeme láttára. Ebben védőszelleme, Chloe segíti, és bár nem mindig tökéletes az összhang közöttük, Chloe mindig kiáll mellette és védelmezi. Eleinte Lyserg is Yoh csapatában keresi Dobby Village-et, ám később csatlakozik a Kívülállókhoz /X-Laws/, akiknek Zeke elpusztítása a céljuk és ezért mindent meg is tesznek, tekintet nélkül másokra.

[1] [2] (2/1)


Hozzászólás
A cikkhez még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!

*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!