Anime hírek, amikkel már rég adós vagyok

Írta Papa Dátum 2010-07-07 10:59 Hozzászólás 2 Olvasta 3584 | Rovat: Anime / Sorozat »

Jesszus, de régen jegyeztem be valamit ebbe a rovatba. Úgy tűnik ez van, ha az ember minden idejét animék nézésével tölti. Most viszont legalább van bőven miről írni. Adós vagyok egy istentelenül király oldal bemutatásával és ajánlásával, valamint két új anime is elindult az elmúlt héten, s mindkettő kötelező kategóriába esik.

Kezdjük is az oldallal, amit már régen be kellett volna mutatnom, és elmaradásom miatt érzett szégyenemben már kétszer is sikerült seppoku-t végrehajtanom, de állandóan újraélesztettek. A kérdéses oldal a Crunchyroll, ami egy roppant érdekes életciklust tud már maga mögött és még rengeteg dolog áll előtte. Az oldal kezdetben illegálisan töltött fel animéket a netre, hogy bárki megnézhesse őket. Eszméletlen adatbázisuknak és a remek minőségű videóknak hála hatalmas rajongótábora lett. Aztán hoztak egy mindent megváltoztató döntést.

A Crunchyroll legális lett. Eltűntettek minden illegális animét az oldalról, és felkeresték az animék forgalmazóit, engedélyért folyamodva, hogy a videók az oldalukon helyet kaphassanak. Látván, hogy a CR rajongótábora mekkora, a forgalmazók is bizniszt láttak a dologban és egyre többen mennek bele, hogy teljesen legális módon, egy-két órával a japán premier után felkerüljön egy-egy anime az oldalra, mégpedig angol felirattal.


A CR tehát teljesen legális, és teljesen ingyenes. Az animék előtt, közben és a végükön van egy-egy, kb 30-60 másodperces reklámblokk és ennyi. Még csak regisztrálni sem kell. A CR stábja pedig fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy minél több animét sikerüljön beszerezniük és noha már most is tekintélyes sorozatokat adhatnak le, a jövőben még nagyobb szerephez juthatnak majd.

Létezik természetesen prémium előfizetés, ami abszolút reális árért cserébe eltűnteti a reklámokat. Ó, aki nem fizet, egy héttel a premier után láthatja az animét, aki fizet, az rögtön megnézheti, amint felkerül. Csekély összegről beszélünk, de ha engem kérdeztek annyira még nem éri meg prémium előfizetővé válni.

Az oldal egyetlen hátulütője, hogy néhány anime bizony nem elérhető egy vagon régióban, például a miénkben sem. A forgalmazó megtiltja, hogy mondjuk Magyarországról nézhetőek legyenek, isten tudja miért. Viszont így is rengeteg látnivaló van, teljesen ingyen és teljesen legálisan. Ez egy olyan ajánlat, amit nem csak nehéz visszautasítani, de egyenesen hülyeség elmenni mellette.

Hogy máris szolgáljak valami ajánlóval is, rögtön két, befejezett sorozatra hívnám fel a figyelmeteket. Elsőként máris szívem egyik csücske, a Gintama, melynek mind a 201 része megtekinthető. Történetbe nem mennék bele, mert pl 201 részes, plussz vannak ugyan több részen átívelő események rendesen, de azért a sorozat jelentős részét különálló epizódok képezik. Amit tudni érdemes róla, hogy mindent egyesít, amire az ember csak vágyhat egy animében. Őrülten elborult humor, remekül megkoreografált harcok, irtózatosan jól kidolgozott és csodás karakterek, drámai események… amikor az ember elkönyvelné, hogy ez csak egy elborult sorozat, akkor jön egy-egy olyan történet, ami garantáltan megérinti, sírásra készteti még a legkeményebb szívet is. Azt ajánlom, hogy mindenki nézze meg az első 3 részt. Az egy óra. Ha semmit nem vált ki belőletek, vagy mondjuk kivált, csak éppen undort és nemtetszést, akkor hagyjátok a fenébe. Ha egy kicsit is tetszik, legyen még 3 rész, az még egy óra. Ha még akkor is bejön, akkor garantálom, hogy eszméletlen jó szórakozást fog nyújtani, mint a 201 rész. Tessék rászánni valami újra egy órácskát, mert érdemes kipróbálni. S még csak nem is káros az egészségre.


A másik anime, ami szintén 100 fölött jár epizódszámban, és már véget is ért, az Eyeshield 21. Aki szereti az amerikai focit, az most azonnal vesse bele magát, ne is olvasson tovább, mert ez az anime neki készült. Annyi a lényeg, hogy két diák az utolsó évét tölti a középiskolában, imádják az amerikai focit, de az istenért sem tudnak összeszedni egy csapatot. A sorozat első felében szedik össze az igazi, saját egyéniséggel rendelkező karaktereket, a második felében pedig igazán ütőképes csapattá változnak. Felesleges külön-külön ecsetelnem a szereplőket, mert vitán felül áll, hogy mindegyikük megérdemelne egy-egy bekezdést. Alapból jól megírt karakterek, de sokat fejlődik, változik a személyiségük a történet során. Őrült, hasfalszaggató humor, tökéletes karakterek és remekül megrajzolt amerikai foci. Nem kell félni, aki semmit sem tud az amerikaiak egyik nemzeti sportjáról, az anime végére megismeri és talán meg is szereti majd. Egyáltalán nem szájbarágós módon, de mindent elmagyaráznak, amit érteni kell ahhoz, hogy akár a tévében végigkövessünk egy valódi focimeccset is. Tessék megnézni az első 3 epizódot. A humor már ott átütő lesz.


Persze e két anime csak ajánlás, tessék nyugodt szívvel böngészni a Crunchyroll-on, nem hiszem, hogy bárki megbánná, ha tesz egy próbát.

[1] [2] (2/1)


Hozzászólás
Shou-chan Shou-chan
2010-07-08 21:39
csak ismételhetem mind a Gintama, mind az Eyeshield dícséretfolyamát ^^ csak egy jelzővel egészíteném ki: FENIMENÁLISAK! XD
Papa Papa
2010-07-07 11:03
Valami furcsa madár bedobott egy levelet hozzám, miután kitettem ezt az írást. Azt mondja ez a madár, hogy le lehet tölteni az Ookami-san és a High school of the dead első részeit. Ez persze illegális, és meg sem tudom erősíteni a dolgot, mert én nem szedtem le, de akit érdekelne:

Ookami-san:
http://www.megaupload.com/?d=91GOA01E

H.O.T.D.:
http://www.megaupload.com/?d=60NC5YSS

Azt is mondta a madárka, hogy ezek mkv formátumban vannak. Abban segíthetek, hogy azt hogyan kell lejátszani, ha valaki nem tudná. Mert a tanácsadás nem illegális. Hogy utána mire használjátok a tudást, az már nem az én gondom.
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!