Jóvátétel? Hülyeség? Vagy jó üzlet?

Írta Papa Dátum 2008-05-07 10:05 Hozzászólás 2 Olvasta 1558 | Rovat: Elmélkedések »
Cimkék: Irak, Disneyland

A téma Irak! A cím viszont nem a katonai beavatkozásra vonatkozik, hanem arra, hogy egy üzletember úgy döntött... Disneyland-hez hasonló szórakoztatócentrumot fog építettni az előbb említett országban!

Oké. Tényleg hagyjuk most figyelmen kívül az ott dúló háború jogosságát (és/vagy jogtalanságát), és foglalkozzunk csak a jelenlegi hírrel. Llewelly Werner, aki neve ellenére bizony amerikai állampolgár és mellesleg milliomos, 81,2 milliárd forintos beruházással kívánja létrehozni ezt a szórakoztatócentrumot, mely az Entertainment Experience nevet fogja kapni. Amiben egyébként helyet fog kapni egy gördeszkás pálya, egy állatkert, egy koncertterem, egy múzeum, és még kitudja mi minden jóság! Döntését azzal indokolta, hogy az iraki embereknek szüksége van pozitív élményekre, ilyen vészterhes időkben. Hát jah. Mondjuk szerintem ivóvízre, élelemre, és egy fedélre a fejük fölé jóval nagyobb szükség lenne, de hát én nem vagyok amerikai milliomos, így biztosan rosszul gondolom! Az első részleget, a gördeszka pályát, még idén júliusban szeretnék átadni, ami arra enged következtetni, hogy a helyszínen lévő katonai erők sem vélik úgy, hogy egy ilyen park leginkább csak óriási, villogó neonreklám a terroristák számára, amire az van kiírva: „Ide lőjetek!”. Persze ne legyen ebben sem igazam! Amiről viszont nem szólt a fáma, hogy mégis mennyibe fognak kerülni a belépők? Mert azt kötve hiszem, hogy a park teljesen ingyenes lenne! Hiszen ha díjmentesen be lehetne kerülni, akkor Werner uraság egyszerűen csak felajánlhatta volna a pénzét karitatív célokra, ő azonban szórakoztatócentrum építésére fordította a milliókat. Azt is kíváncsian várom tehát, hogy melyik iraki család fogja tudni majd megfizetni, ezt a csodás és nagyon pozitív élményt!

Mindenesetre jó belegondolni abba, hogy a legégetőbb problémákat ezzel az Entertainment Experience‑l meg is oldották a térségben. Így ha majd, teszem azt, egy szombati napon elveszted az egész családodat egy bombamerényletben, vasárnap már mehetsz is a vidámparkba!

A hír forrása: http://www.deluxe.hu/cikk/20080506/disneyland_epul_llewelly_werner_penzen_bagdad_mellett/


Hozzászólás
Conquistador Conquistador
2008-05-07 13:32
van 1 olyan érzésem ez a park nem fog létrejönni mostanában
Pactolous Pactolous
2008-05-07 11:54
Hát mindenki úgy próbál meg segíteni, ahogy tud :)
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!