Big Big Word

Írta Pactolous Dátum 2010-01-13 20:48 Hozzászólás 4 Olvasta 2582 | Rovat: Fun »

Régen jelentkező írónk régen jelentkező sorozatának újabb darabja, azaz Egy szövegszerkesztő hülyeségei – sokadik rész.

Több okból kifolyólag nem jelentkeztem már egy ideje, de figyelemelterelésnek hadd ragadjam meg az alkalmat, hogy bejelentsem: az oldal címe most már hivatalosan is www.pactolous.hu. Jipííí, de foglalkozzunk a Word-del.

Cápás írásom során a drága szövegszerkesztő nehezményezte nyelvújító megoldásomat, ahol a cápát és az anyát egybeolvasztottam (ne, ne képzeljük el ezt!).


Fel is ajánlotta szépen a helyes verziót, de hogy a cápanyű mi akar lenni, sejtelmem sincs. Netán valami genetikai kísérlet eredménye? A nyű ugyanis – természetismereti kitérő – a légyféle rovarok lárvái, vagy másnéven kukacok. Cápalárva??? Ez durvább, mint a cápanyár…

Sokszor viszont nem sül ki semmi vicces vagy értelmes, ilyenkor vakarja az egyszeri felhasználó a fejét, hogy ez most mi is akar lenni?

Na most aki ezt a javaslatot felvitte a Word adatbázisába az vagy részeg volt, vagy retardált, esetleg mindkettő.

Van amikor egy értelmes szó helyett mást javasol a Word, ami szintén helyes nyelvtanilag, de rohadtul nem illik a képbe.

Morális váltság? És mi az, hogy beledumál az írásomba? Nem, nem ezt akartam írni, és különben is, mi a baja a válsággal?

A következő alany a tökéletes példája, hogy egy pici kis hibából milyen mókás dolgokat tud produkálni a Word.

Csak egy szóköz hiányzik a két szó között, erre tessék! Létláb? Étláb? Kézláb???? Valaki magyarázza már meg mit jelentenek ezek a „szavak”!

Szerencsére a Word is képes frappáns szóösszevonásokat létrehozni… te jó ég, most gondolok bele, lehet hogy ez már az orwell-i újbeszél???

Mindenesetre akkor is frappáns: a szóban már benne van a végeredmény.

És ha már új szavak, a következő jelentését is szívesen az olvasóra bízom.

Sokkláb. Az én tippem a nagyon ronda, szőrös láb, vagy az óláb szinonímája. Az ami már igazán sokkol.

Jöjjön a komplett hülyeség szövegszerkesztői manifesztációja, az abszolút killer!

Sújtson rám annyiszor egy villámcsapás, ahányszor használták a történelem során ezt a kifejezést: űrkocai. Rosszakaróimnak mondom, hogy mostantól már nem ér!

A Word arra a hétköznapi szituációra is talált egy kifejezést, amikor a sok-sok szobrász szerszámon (na!) észreveszünk valamit.

Vésősoron. Ugye? Nem kell többet azt mondani, hogy „valami van annak a sok vésőnek a tetején…” vagy azt, hogy „mit látnak szemeim a szobrász bácsi szerszámain?”. Zseniális.

A következő képet hívják úgy, hogy no comment!Az írás végére pedig ismét egy kiemelkedően vicces darab következzék!

Mindkettő ajánlás fergeteges! Bill Gates-et már nyugodtan hívhatjuk a Windows bánjának (operát belőle, vagy inkább operációs rendszert!), a Windows-bab pedig már a Microsoft élelmiszerpiacra való betörésének a kezdete is lehetne!

Nem jósolgatok, hogy hány részre elegendő képmennyiség van még, mert valahogy mindig akad valahol. Addig is ha van valakinek hasonló élménye, kommentben közölje, ha netán képe is van róla, azon nyomban e-mail-ezze el nekünk!


Hozzászólás
Pactolous Pactolous
2010-01-13 22:31
Igaz, és utóbbinak jó hasznát vettem mikor szakdogát írtam :)
Tivadar Tivadar
2010-01-13 22:30
Az igaz, de értelmesebb az ellenőrzője és ha ilyenek alkot akkor nem idegeli szét magát az ember, hogy kiadott érte X összeget és ilyen talicska az egész, na meg tud PDF-et importálni és exportálni :P.
Pactolous Pactolous
2010-01-13 22:25
Az nem olyan mókás :)
Tivadar Tivadar
2010-01-13 22:23
OpenOffice!
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!