A kocsmai verekedés jó dolog

Írta Pactolous Dátum 2009-12-06 20:18 Hozzászólás 2 Olvasta 2394 | Rovat: Játék »

Na persze nem a valós életben, az csúnya dolog. Viszont virtuálisan nagyon szórakoztató, hála egy magyar programozónak. Egyszerű de nagyszerű játéka magával ragadott, valahogy úgy, mint annak idején a Terep 2 nevű csoda.

A játék neve Sumotori Dreams, és összesen 96 kilobyte, azaz elfér egy floppy-n is... már ha valaki még használ floppy-t. A stílus: verekedős játék, a játékszabályok a szumóra hajaznak. Két játékos küzd egymás ellen, aki előbb eldől vagy kiesik a körből az vesztett. A nyertesnek 2 ponttal kell elhúznia ellenfelétől, hogy az egész meccset magáénak tudhassa.

Eddig egyszerű nem? Hogy jön ide a kocsmai verekedés, merülhet fel a jogos kérdés az olvasóban. Nos, a kockatestű eberkéink nem mozognak valami stabilan, fogalmazzunk úgy, hogy nem józanok. Ebből fakadóan mozgáskultúrájuk renkdívül röhejes és épp ez a játék lényege.

Az irányítás rém egyszerű, amint rájövünk, hogy nem mi bénázunk, hanem a szereplők túl részegek. A játékot a föld megérintésével kell kezdeni, majd amint elstartol a menet, csak annyi a dolgunk, hogy ne mi dőljünk el előbb. Előre lehet menni, lökdösődni egy vagy két kézzel, de le is lehet huppanni, ha úgy gondoljuk. A nyertest egy berepülő kockával jelzi a gép, persze az obligát kiíráson kívül.

Ennyi! Semmi kampánymód, vagy sztori, nem is érdemes keresgélni AAA kategóriájú részelemeket. Ez a játék csak a szórakozásról és az önfeledt nevetésről szól. Mondanom sem kell, hogy a többjátékos mód a legjobb rész: egymás ellen küzdeni, és egymáson röhögni, ez az ami felejthetetlenné teszi a játékot. Az animációk haláliak, főleg a menetek végén, amikor a gép megpróbálja a két karaktert talpra állítani és szembefordítani a tiszteletteljes meghajolás végett. Emellett pedig a pálya szélén található sziklakerítés törhető, nem egyszer belebotlanak a karakterek, vagy éppen lefejelik.

A Sumotori Dreams mindenkinek ki kell próbálnia, legalább egy menet erejéig! Vegyen rá valakit, hogy mérkőzzön ellene, a szórakozás garantált! A játékot itt találjátok meg, nem kell aggódni, nincs vírus benne, hiába jeleznek egyes vírusirtók, higyjetek nekem! Innen gratulálok Soltész Péter, programozónak, ügyes munka! Újabb magyar gyöngyszem került a kicsi de marhajó játékok sorába.


Hozzászólás
Projeckt Projeckt
2009-12-15 20:21
Ilyet is csak sörözgetés közben találhatunk :D
Barbara Barbara
2009-12-06 20:45
Nekem nagyon bejött ez a játék dőltünk a röhögéstől:):):D:D
Ajánlom mindenkinek!
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!