Néhány gondolat az Animax-el kapcsolatban

Írta Papa Dátum 2009-10-24 10:21 Hozzászólás 2 Olvasta 1838 | Rovat: Anime / Sorozat »

Páran talán nem tudják, de kis hazánkban is van már animéket sugárzó csatorna, mégpedig már elég rég óta. Oké, a pontos indulási dátumát nem tudom, kövezzetek meg miatta valaki mást. Persze azért nem teljes az öröm, főleg mivel ez a csatorna csak este kilenc után jelentkezik a Minimax helyén. De legalább van. Néhány dolog azonban kezd zavart okozni bennem ezzel a csatornával kapcsolatban, lássuk pontosan mik!

Amikor először meghallottam, megneszeltem, hogy lesz kicsiny hazánkban egy csatorna, ami animék tucatjait fogja elhozni, szinkronnal, vagy felirattal, hát, akkor beindult nálam a nyálcsorgatva várakozós üzemmód! Olyan voltam, mint egy kisgyerek, aki a cukorkabolt lehúzott redőnye előtt áll és majdnem követhetetlen sebességgel száguldanak a fejében az elképzelések arról, hogy milyen finomságok várnak rá a közeljövőben. Aki ismer, az most bizonyára tart néhány perc szünetet, hogy kiverhesse a fejéből azt, ahogy én egy cukorkabolt előtt állva, nyálcsorgatva, bociszemekkel várakozom, szóval tegyünk így mi is! Intermezzo. Intermezzo vége. Mielőtt azonban felvetném néhány problémám, szeretném leszögezni, hogy nagyon, de nagyon, de nagyon, de tényleg nagyon nagyon hálás vagyok azért, hogy ez a csatorna egyáltalán létezik! Szóval a gondjaim inkább észrevételek, nem pedig szemrehányások. Tudom, furcsa ezt éppen tőlem olvasni! Oké, lehet, hogy nem furcsa olvasni, de nekem furcsa leírni. Lépjünk túl ezen.

Elsőként rögtön szerettem volna azt megemlíteni, hogy igazán kisgyerekeknek készült animéket tesznek be kilenctől tízig, ám ez az utóbbi időkben azért előnyére változott. Volt időszak ugyanis, amikor még fél tízkor is olyasmi ment, amit két fajta ember élvezhet: az általános iskola alsó tagozatán tanuló, vagy a komoly narkotikumok hatása alatt álló. Fél tízkor pedig ugyan ne menjen már kicsiknek szóló anime, mert nekik olyankor már rég ágyban kell lenniük, főleg, ha másnap nyolckor suli! De, épp mire rászántam magam, hogy ezt felhozzam, előnyére változtak a dolgok.

Ha már az került szóba, hogy mikor milyen animék mennek, térjünk ki a műsorkínálatra! Vagy inkább ne, mert az teljesen rendben van! Legendás, remek, jó animék, mint például Cowboy Bebop, Full Metal Alchemist, Naruto, Bleach, Death Note, Hellsing, Yu Yu Hakusho, BLOOD+, Inuyasa, Honey and Clover, Detective Conan, Full Metal Panic!, Trigun, Spirál, a teljesség igénye nélkül. Szép felhozatal, és sok esetben ezeket még szinkronizálták is, ami sok esetben jó ötletnek bizonyult. Vannak kivételek, mint például a borzalmasan sikerült Naruto szinkron, de hát semmi sem lehet tökéletes, örüljünk, hogy egyáltalán van. Viszont! Vannak olyan műsorok amik kapcsán felmerül bennem két kérdés. Egy: Mi van?? Kettő: MIÉÉRT?

Ez a három műsor pedig a következő: a The Amazing Race, Do you think you can dance? és a Who wants to be a superhero?. Rendben. Aki nem ismeri őket, azoknak álljon itt egy kis ismertető, hogy ők is értsék mi velük a baj! A The Amazing Race egy reality. Élő emberek versenyeznek a világ körül. Különböző helyekre kell eljutniuk, különböző feladatokat teljesítenek, elég jó kis műsor, van már vagy 15 millió évadja. Do you think you can dance? Röviden összefoglalva az eredeti, amerikai megatánc. Emberek táncolnak benne. Who wants to be a superhero? Stan Lee és a Marvel elég rosszul sikerült próbálkozása arra, hogy ők is kivághassanak egy szeletet a reality tortából. Ebben a műsorban emberek öltöznek be szuperhősöknek, kialakítják a saját szuperhős karakterüket és különböző feladatokat teljesítenek. Ezeket a feladatokat maga Stan Lee adja ki nekik, és gyakran nagyon ravasz, cseles feladatokról van szó. Tűrhető műsor. No már most remélem mindenki látja hol az én problémám! Mindhárom műsorban élő emberek szerepelnek, ami nem lenne baj, csak… Mit keresnek az animecsatornááááán???? Mit keresnek amerikai reality-k az animecsatornán??? Mi van??? MIÉRT???? Tudom, hogy azért mennek, mert az AXN-hez, a Sony-hoz tartozik az Animax is, és a The Amazing Race, és a Dytycd is futott már az AXN-en, és ezért tették be őket ide is… de… MIÉRT???

Jól van, ettem, ittam, jól vagyok. Ettől az előbb említett borzalmas baklövéstől eltekintve viszont az Animax egy zseniális csatorna, amit nézzen nyugodtan mindenki, aki megteheti (van tévéje, és Animax is befogható rajta)! És itt jön valami igen komoly újdonság, ami a meglepetés erejével hatott rám, pedig elvileg a hírlevelükre is fel vagyok iratkozva: az Animax honlapján (animaxtv.hu) teljes epizódokat tekinthetünk meg a Nodame Cantabile című animéből, ami nem nagy dolog, hiszen az Animaxon is megy. Azonban, dobpergéééés…. A Full Metal Alchemist második évada, az eredeti sorozatnál a mangához sokkal jobban hasonlító széria, mely a Brotherhood (Testvériség) nevet viseli is megtekinthető, méghozzá eredeti nyelven, magyar felirattal! Ez a sorozat még önmagában is új, az pedig, hogy a neten mindenki megnézheti, legálisan, magyar felirattal… nem is tudom mihez hasonlítani, de valahol Jézus megszületésének fontossága körül mozog!

Ennyi voltam mostanra, majd azért beszámolok, ha van valami újdonság még Animax-en. Addig is mindenki nézze a Full Metal Alchemist-et a neten, és az Animaxot a tévében!Hozzászólás
Papa Papa
2009-10-29 17:25
Kössz, jó tudni, hogy legalább egy ember van a közönségben, aki ki tud javítani, ha valamit rosszul tudnék! (ami egyébként elég ritkán fordul elő :) )
shou-chan shou-chan
2009-10-28 22:59
pontosítalak... kb 5 évvel ezelőtt vettem fel egy InuYasha részt, amikor még a jobb fölső sarokban ott virított az a/+ jel alatt a TESZT szócska :D
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!