Around the Word

Írta Pactolous Dátum 2009-09-29 14:39 Hozzászólás 0 Olvasta 1463 | Rovat: Fun »

Folytatódjék a szövegszerkesztős humoráradat, azaz itt az újabb képadag a Microsoft Word "érdekes" javaslatairól.

Már csak ezekért a pillanatokért sem cserélném le drága, imádott szövegszerkesztőmet. Ő már nem csak egy szoftver, amit futtatok a saját, önző céljaimra, hanem már-már barát, aki mindig megnevettet. Lássuk, most éppen mivel!

Ennél az esetnél én szégyelltem magam, amiért ilyen bonyolult kifejezést vetettem billentyűzetre (imádom a képzavarokat). Bocsi Word!


Szegény Gyurcsány, nem elég, hogy egy ország utálja őt, még karizmatokája is van. Remélem az orvostudomány már tudja gyógyítani.

Újabb példa arra, hogyha valóban hibázik is az író, Word barátunk felül (illetve alul) tudja múlni.

Rendben, a helyes verziót felajánlotta: készségesen. Éljen! Még a második is korrekt, bár már a szövegkörnyezetbe nem illik bele, de sebaj. Nyelvkutatók figyelem! Kézségeden. No ez mi? Kezesség máshogy? Netán (ejtsük zsével) Kézséged egy község (ne ejtsük zsével)?

Ismerkedjünk meg még egy új kifejezéssel, nem árt ha tudjuk, adott esetben akár el is tudjuk kápráztatni a hallgatóságunkat választékos szókincsünkkel.

A szerző itt is elnézést kér helyesírási hibája miatt, de fókuszáljunk a második lehetőségre! Megbírózni. Gondolom bundázott meccsek során szokták ezt a kifejezést használni.
"- Lezsíroztad a mérkőzést?
- Nyugalom, megbíróztam!"


A következő felvetést is nyugodtan használhatjuk, amennyiben megtetszik valakinek gyönyörűen kidolgozott virágágyása, veteményese, udvara.

"- Ez igen! Nagyon szépek a virágaid! Igazi mesterkertes vagy!
- Ó, köszönöm!"

Figyeljük meg, hogy milyen finoman rímelnek a kifejezésen belül a betűk. No meg az "e"-k csengése, micsoda eleganciát tükröz! Köszi Word!

A Word sem tökéletes (ha eddig még nem gondoltuk volna), például az angol szavakat könyörtelenül (vagy elkeseredetten) próbálja meg átírni magyarra.

Így lesz a "herceg" szóból "pince". Amy MacDonald számából pedig Poison Pince. A híres játéksorozatból pedig Pince of Persia (ez sem kevésbé egzotikusabb). A világhírű előadóból pedig simán... Pince.

Aktuális kedvencem következik, amit lehet, hogy tényleg használni fogok.

Halálra röhögtem magam? Ez fájt? Ugyan! Sírba röhögtem magam! Zseniális, de most tényleg!

Végül pedig egy régi gyöngyszem, a Petőfi-életrajzból.

És így is értelmes! Csak szerintem Sztevanovity Zorán még nem élt akkor. Apropó, honnan tud ilyeneket a Word? Bezzeg a Kansas-szel, meg az "elsöpri" szóval gondjai voltak...

Elnézve tartalékaimat már csak egy részre elegendő bakimennyiségem van, de hátha találok még más írásokban is. Addig is ha van valakinek hasonló élménye, kommentben közölje, ha netán képe is van róla, azon nyomban e-mail-ezze el nekünk!


Hozzászólás
A cikkhez még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!

*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!