A birka férfi tüzel, azaz a bárányhimlő

Írta Pöttytolous Dátum 2009-04-25 02:22 Hozzászólás 3 Olvasta 3166 | Rovat: Fun »

Azt mondják a bárányhimlőn jobb gyerekkorban túlesni. Szerintem az én 21 évem nem tartozik ebbe a kategóriába, nekem mégis most kellett elkapnom. Sebaj, legalább túl leszek rajta. Pár tanulsággal azért szolgált ez az incidens.

Például, ha az ember testvére bárányhimlős, költözzünk el otthonról. Igen, most húgom volt a ludas, nem Mátyás. Kérdés az, hogy hogyan vegyük észre, amikor a lappangási idő 2 hét és köztudott, hogy amikor kijönnek a pöttyök, akkor már nem fertőz. Igen, ez egy dilemma. Mint ahogy az is, hogy ilyen korban már sokkal súlyosabb, akár szövődményei is lehetnek (tüdőgyulladás, agyhártyagyulladás, ésmégkitudjamilyengyulladás). Bár az orvos szerint nem kell aggódni, egyáltalán nem veszélyes felnőttkorban sem, de a „netten” mást olvas az ember. Kérdés, hogy most kinek higgyen az egyszerű beteg? A szakembernek, vagy a csúnya, gonosz világhálónak?

Apropó orvos, ezt mindenképp meg kell osztanom. Mivel elvileg fertőző betegnek számítok, anyámmal ugortunk el a doki bácsihoz. Míg én kint várakoztam, reménykedve egy alapos kivizsgálásban, anyám a váróban próbálta megtudakolni, hogy a fertőző betegeket hogyan intézik el (fejlövés?). Nem sokat kellett várni, hiszen nem hogy az orvost, még az asszisztens arcát sem láthattam, ami azért kicseszés, gondoltam legalább megpillanthatom őket, ha már most vagyok először felnőtt orvosnál (nem olyan orvosnál, aki már felnőtt, hanem aki a felnőtteket kezeli). Hát nem, felírtak nekem egy hintőport, oszt csókolom. De ez még semmi. Anyám megkérdezte, hogy a fertőző betegek hol várakozzanak (ugye milyen cseles, így kell megkerülni a sort). Arra a kérdésre, hogy „milyen fertőző beteg?” a „bárányhimlős” válasz jött. Mire az asszisztens: „Honnan tudják, hogy bárányhimlős?”. Bégetek, bzmeg! Talán onnan, hogy pöttyösebb vagyok, mint egy túró rudi. Anyám nyugodtan közölte vele, hogy 2 héttel ezelőtt a húgom volt himlős. „Ja, hát akkor minek jöttek?” Őőő… talán, mert ha beteg az ember az orvost keresi fel, nem? Csak egy tipp. Persze a hintőport is úgy kellett kierőszakolni, hiszen eredetileg a felírt orvosság a „majd elmúlik” lett volna. Tisztára, mint a vérzés, ami egyszer biztos, hogy eláll.

Sebaj, van hintőporom, meg egy csomó, viszkető pont a sokat érő testemen. Végül is nem olyan rossz a helyzet, hiszen nincs lázam, és még az ágynak sem estem neki. Ráadásul még le is foglal, tudtátok, hogy ha összekötöm a legnagyobb pöttyöket, kirajzolódik egy tüsszentő macska? A következő cél Da Vinci emberábrája lesz. Némelyiket már el is neveztem, a köldököm alatti kis darab például VI. Maximilian Forthassumin Béla. De én csak Maxinak nevezem. Viszont vannak hátrányok is, például a viszketés. Még nem vészes, megelégszem egy simogatással is, de félek, hogy később csak rosszabb lesz. Nem baj, amíg bőrt látok a karomon, addig nagy baj nem lehet.

Igazából csak az zavar, hogy könnyen lehet, hogy másokat is megfertőztem, amíg bennem lappangott ez a mocsadék. Ki tudja máson hogyan jön elő. De hát az orvos szerint nem kell aggódni, a „netten” meg úgyis egy csomó marhaság van, pornó, hülye videók, ostoba blogok, ki hisz manapság a „nettnek”? Inkább örülnöm kéne, hogy a szegény, himlőből kitaszítottakat sok-sok évre immunissá teszem. Igen, ez a helyes felfogás. Éljen Én!


Hozzászólás
Papa Papa
2009-04-25 19:33
Egyrészt sajnállak, amiért bárányhimlős lettél. Másrészt viszont ez a fajta betegség nem hatalmaz fel téged arra, hogy olyan címeket írj, mint pl amit ennek az írásnak is adtál! CSATT! :)
Pactolous Pactolous
2009-04-25 13:31
Valóban, mert az mindig megmarad, én viszont 3 hét múlva már unatkozni fogok :)
Anita Anita
2009-04-25 13:23
Az én anyajegy-göncölszekerem eredetibb, bibiii :)
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!