Kávézacc!

Írta Helgusz Dátum 2009-03-18 20:51 Hozzászólás 2 Olvasta 1622 | Rovat: Elmélkedések »

Furcsa ez a kávé alapú létforma.

Lassan lesz úrrá rajtad, először csak az ízelő bimbóidat csábítja el, ez az érezd az ízem, ezt a finom kellemesen bizsergető kávé zamatomat, ugye milyen finom vagyok. Majd lassan beférkőzik a tudatodba.

Tudod, hogy kellek neked, igen minden reggel akarsz engem, újra és újra át akarod élni ezt a felemelő élményt, mely kihoz a reggeli kábultságból, és úgy felrázz. Ébredj hát barátom! Hogy- hogy mondod, már nem csak reggel kívánsz? Belém kóstolnál már délután is? Tedd azt, ne késlekedj!

Életed része lettem úgy, hogy közben észre sem vetted. Először csak néha – néha kortyoltál belém az ízem miatt. Füstös kávéházakban a barátnőiddel beszélgetve és Marbolót szívva, aztán hétvégén is anyuval beszélgetve és minden egyes családi rendezvényen. Végül már nem bírtad tovább és engem akartál minden nap, de nem csak egyszer, kétszer, háromszor.

Veled vagyok, amikor ébredsz, álmosan botorkálsz ki a konyhába és keresed a kávéfőzőt, szinte csukott szemmel készítesz el, megy ez már, mit tagadjuk, 7 évnyi kávézás alatt sikerült vakon is elkészítened a tökéletes nedűt. Még lefőzöd a reggeli drogodat, majd lassan tovább botorkálsz a fürdő felé, és arcodra hideg vizet fröcskölsz, majd visszacsoszogsz a konyhába és kitöltöd a fél bögre kávédat, két cukorral, sok tejjel – ez a te titkos recepted.

Aztán délután munkába, vagy iskola után újra megkívánsz, de most már nem csak engem, hanem hozzá azt a kis füstös rudacskát is. Két káros szenvedély, micsoda párosítás.

De vannak kritikus napok, amikor hajtanod kell, egy vizsga miatt, vagy buli után a munkába menet, szóval egyszerűen csak egy kicsit megterhelőbb nap elé állsz. Mit teszel ilyenkor? Nem csak, hogy több kávét iszol még kevesebb cukorral és tej nélkül (ne keressétek benne a logikát, szerintem minél rosszabb, annál megrázóbb, illetve felrázóbb), hanem keresel még egy-két „doppingszert” mellé.
Nézzük csak egy –két húzósabb nap titkos receptjét.

Vizsga előtt:
Hajnalig tanulás, szigorúan pocsék kávéval. Másnap reggel korán kelés és rohanás vizsgára, szintén rossz minőségű fekete löttyel, majd amikor beértél a suliba még két energia ital vizsga előtt, jah és majd elfelejtettem a reggeli MgB6-ot, hisz egy kis gyógyszer sem árthat mindezek mellé. Majd túlfűtött állapotban belépsz vizsgázni. Kicsit remegsz, kicsit szédülsz, kicsit ver a szíved, de azért maximumon pörögsz és sikerül. Sikerül bizony, de nem a csoda szereknek köszönhetően, de te úgy véled, hogy részben övék az érdem ezért minden egyes alkalommal megismétled, ezen gyilkos műveletet.

Buli után:
Saridon és tejes kávé. „Isteni” recept, fejfájásnak nyoma sincs és fel is ébred tőle az ember. Szintén nem egészséges, de hát hol érdekli ez az embert 21 évesen.

Áh, de mindegy is, hiába jártatom én itt a számát. Itt ülök én is a törzshelyemen, kávéra várva, de hozza is már a pincér, pont úgy, ahogy szeretem kevés cukorral sok tejjel. Belekortyolok, és hagyom, hogy lassan végig folyjék a torkomon, minden egyes csépjét érzem, és a szívemhez is elér lassan. Érzem, mert egyre jobban ver, üt, kalapál, ordít. Közben pedig dohányzom, nem hiába ez a két szenvedély gyakran együtt jár, körülnézek, sokan tesznek még így körülöttem. Valakinél újság is van, valakinél lap-top, valakinél mobil és van, aki csak ül és mereng, mint én. Befejezem a kávézást és sietve fizetek, nincs már időm rohannom kell órára.

Az utcára kilépve, bőrömön érzem a tél hidegét. Egyre jobban szaporázom lépteimet, és egyre kapkodva szívom tüdőmben a fagyos levegőt. Hirtelen megszédülök, valami belém hasít, fáj, szinte ordítani tudnék, de már nem jön ki többet hang a torkomon, ájultan esek össze a járda kövén. Kávét!


Hozzászólás
Helgusz Helgusz
2009-03-24 13:52
Áááááhhhh, még véletlenül sem.
Na, ná, hogy a rabja vagyok. :D Anélkül nem indul a nap, aztán pedig nem folytatódik. :D
Timcsy Timcsy
2009-03-20 17:26
Hmmm....ismerős :D Én is rabja vagyok nagyonis!! IMÁDOM!!Csak nem te is a kávé áldozata lettél Helgusz? :D:D
(épp most megyek ki feltenni ...) :D
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!