Strange Behaviours

Írta Pactolous Dátum 2009-03-09 21:28 Hozzászólás 2 Olvasta 2354 | Rovat: Hírek »

Tisztelt zenehallgató közönség! Anno azért kezdtem bele egy honlap megszerkesztésébe, hogy az általam írt dalok eljuthassanak másokhoz is, ezzel (remélhetőleg) örömet okozva nekik. És bár abban nyugodtan kiegyezhetünk, hogy a kezdetleges html-kezdemények után hatalmas pozitív változáson esett át az oldal, most egy kicsit visszatérnék az alapokhoz. Kevésbé cizelláltan: íme másfél év termése egy albumformában!

Strange Behaviours. Ez a címe annak az "albumnak", ami a 2007 végétől írt dalok egy részét egy csokorba foglalja. Miért az idézőjel? Azért, mert nagyképű dolognak tartom igazi albumnak hívni, hiszen ez nem egy profi munka, "csak" egy szerelemgyerek: annak eredménye, amit én szeretek csinálni. Ráadásul ingyen letölthető. Viszont album, mert egy bizonyos időszakban készült nóták kerültek most egy sorrendiségbe. Aki ismer, annak talán a stílus nem jelent újdonságot, igaz ebben a tekintetben nem koherens az "album": vannak trance, kommersz dance és lassabb darabok is. Borítót is tervezek, de az még egyelőre folyamatban van, később ki fogom rakni azt is.

A letölthető fájlról tudni kell, hogy egy darab mp3 és egy darab cue fájlból áll. Azaz, az "albumon" szereplő 12 szám egybe van olvadva, ezért nincsenek feldarabolva külön fájlokká. Erre szolgál a cue fájl, ami megteszi ezt a Winamp segítségével (külön számokként jeleníti meg a lejátszási listában a dalokat, de attól még az mp3 egyben marad). Ehhez viszont kell egy plugin a fent említett lejátszóhoz, akinek ez nincs meg, az IDE kattoljon és a Winamp Plugins könyvtárába másolja be a fájlokat. Persze enélkül is meg lehet hallgatni, de talán így "feldarabolva" jobb. A fájlok kicsomagolásához egy tömörítőprogram szükséges (WinRAR, WinZip, stb.)

És ha már meg lett említve a 12 dal, akkor hadd írjam le a számlistát egy kis rövid jellemzéssel karöltve (aki ezt az első hallgatás előtt még nem akarja megtudni,az most ugorjon). Némelyek már letölthetők régebb óta az oldalról, némelyek viszont teljesen újak.

1. Choirs of Gust - intro, az "album" felvezetése, lassú
2. Musing - gyors trance nóta, lazulós kiállással
3. Knife into Your Back - gyors, breakbeat-es beütésű dal
4. Impulse - progresszív trance hangzású, vidám nóta
5. Blinded by Your Glory - lassú, chillout-os dal, gitárokkal, kórusokkal
6. Rejected - progresszív trance 2007 végéről, amivel kezdődött ez az egész
7. Fellows - rövid, zongorás átvezető
8. Sere@Lack - személyes kedvencem, lassabb tempójú, zongorás dal, pergősebb középrésszel
9. Don't Want to Change Me - progresszív trance-féle, retro hangzású dallamokkal
10. In Lack of Tolerance - kommersz, gyors trance, lassú kiállással
11. Stucked Beat - kommersz dance, érdekes megoldásokkal
12. Miss Takes - "albumzáró", rendkívül lassú dal

Végezetül pedig a link, ami nélkül eléggé feleslegessé válna ez a kis szösszenet, amit most összeírtam: letöltéshez IDE fáradjatok! Minden Kedves Letöltőnek köszönöm, annak pedig különösen, aki meg is hallgatja :) Ezzel pedig 2009 nyaráig egyéb teendők miatt zenei leállást jelentek be, ízlelgessétek addig ezt!Hozzászólás
Pactolous Pactolous
2009-03-10 12:45
És akkor ezt pozitív kritikának vegyem? :)
PetiX PetiX
2009-03-10 04:08
^^^^^^^^^^
(csak mert 10 karakter minimum kell ^^ )
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!