'Ej mi a kő...'

Írta Pactolous Dátum 2008-05-04 13:13 Hozzászólás 0 Olvasta 1443 | Rovat: Fun »

Szeretem a kutatásokat. Pontosabban, szeretem a legújabb tudományos kutatások eredményeit elolvasni, hiszen nem ritkán teljesen megváltoztatják az eddig alkotott képemet a világról. Legyen az angol életmód kutatás, japán szexeredmények vagy éppen amerikai biológiai áttörések. Agyvelőm falra fröccsenését épp egy utóbbi helyről származó hír idézte elő. Miről is van szó?

Az amerikai Harvard és az észak-karolinai egyetem kutatói szerint az előtörténelem legnagyobb, 70-65 millió évvel ezelőtt Észak-Amerikában élt Tyrannosaurus Rex nem a mai gyík előde, hanem a csirkéé és a struccé.”

Hoplacsek! A tudományos rizsától most eltekintenék, ízlelgessük még egy pcit ezt a tényt: a félelmetes őskori gyilkos zsarnokgyík király valójában rokona Kukori és Kotkodának. Jobban belegondolva nekem mindig is gyanús volt ez a dinó. Hiszen tojásokat rak, kétlábon jár, nem tud repülni, nagy hangja van és szerintem ha levágják a fejét, akkor még rohangál is egy pár kört mielőtt végleg kimúlna. Ebből is látszik, hogy a jenki tudósoknak bizonyára igazuk van. Az, hogy a méretük sokkal kisebb lett, valamennyivel békésebbek is lettek, a fejükre kis taréj került, a nyakcincáló fogazat eltűnt, az étrendük is megváltozott no és persze az egyéb jelentéktelen testi elváltozások (szárny, tollazat, karom, csőr) mind-mind az evolúció/mutáció eredménye. Teljesen nyilvánvaló. Mindez pedig nyilván nem ok nélkül történt. Szegény T-Rex-eket állandóan félreértették, kiközösítették a többiek, olyan üres légből kapott indokokkal, mint például a „vérszomjas gyilkos” és a „ragadozók királya”. Holott csak azt tette mindig amit a természet előírt neki: trancsírozott, belezett, zabált, uralkodott. Mi emberek pedig akkor még meg se jelentünk a földön, így háziasítani sem tudtuk a Denver-fajzatokat. Így hát sokkal barátságosabb formába kellett nekik fejlődniük, hogy be tudjanak illeszkedni. Mi, hogy közben kihaltak a dinoszauruszok? Persze, de akkorra már vígan éldegéltek, mint szárnyasok. Ki volt ez találva kérem szépen!

Szóval innen üzenem a háziasszonyoknak, hogy amikor kiindulnak a tyúkólhoz a leveshez és a rántott húshoz valót begyűjteni, ezt kellő tisztelettel tegyék. Gondoljanak bele, hogy ők anno kik voltak! Hiszen nincs garancia arra, hogy az átváltozás visszafele nem működik!


Hozzászólás
A cikkhez még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!

*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!