Elsőbbségadás kötelező?

Írta Adri Dátum 2009-02-15 22:17 Hozzászólás 3 Olvasta 2763 | Rovat: Elmélkedések »

Gondolom mindenki számára ismerős a helyzet, mikor gyalogosként már percek óta áll a zebránál, ahol neki lenne elsőbbsége, de nem történik semmi. Az autósok csak jönnek és jönnek, senki nem állna meg a világ minden kincséért sem. Vagy mégis? Van az a 'kincs'?

Tapasztalataim szerint a mindenki által ismert, de be nem tartott, KRESZ-szabálynak a gyakorlatban egy ki nem mondott feltétele van: a szoknya viselése. Ha miniben közelítesz a gyalogátkelőhely felé - ahol már kisebb tömeg gyűlt össze, hogy átkelhessen-, szinte hihetetlen, de zöld utat kapsz.

Kedvesen mosolygó férfiak engednek át szívesen maguk előtt, persze csak hogy közben szép kényelmesen megnézhessék az előttük elhaladó nő kivillanó combjait. A csendes és nem feltűnő mustrával még nincs is semmi baj, ma már ez együtt jár a szoknya viselésével. Azonban a szinte már nyálukat csorgató, kiéhezett, gyakran öreg pasik tekintete elég rémisztő tud lenni, és akkor örüljünk, ha csöndben maradnak és „csak” néznek. Aki még mindig nem értené a problémát, egy kevéssé elegáns, de szerintem találó hasonlattal élve, ilyenkor, mi nők, úgy érezzük magunkat, mint tehén a vágóhídon. Tudjátok, amikor vizsgálják, hogy melyik alkalmas arra, hogy levágják, melyik nem. Na, aki átmehet a zebrán, az már mehet is a vágóhídra. (Itt szeretnék elnézést kérni azon nőolvasóktól, akik sértőnek tartják az előző hasonlatot.)

Persze ezt ne vegye senki komolyan, csak arra akartam rávilágítani, hogy igenis zavaró az a fajta feltűnő vizslató-végigmérő tekintet, amit ilyenkor ránk vetnek kedves fiúk, férfiak és idős bácsik. Különösen utóbbi.

Igaz, ami igaz, jónéhány esetben a női hiúságot legyezgeti, ha a fentebb felsorolt hímek valamelyike kifejezi tetszését, de meglehetősen naiv gondolat, ha azt feltételezzük, ez az új sminkünknek, hajunknak, vagy bármi egyébnek szól. Mert nem. A titok – és jelen esetben a zebrán való áthaladás- nyitja, hogy ami rajtad van, a lehető legkevesebbet takarja belőled. A szoknya, tehát, kimondottan alkalmas viselet, ha nem akarunk percekig ácsorogni a járda szélén. Mondhatnánk azt is, probléma megoldva: vegyünk fel szoknyát és nyeljük le a vizslató tekinteteket. Így mindenki nyer a dolgon. Ezzel a megoldással azonban van egy elég nagy probléma: csak nők esetében alkalmazható (vagy legalábbis ajánlott).

Tehát a fent felsoroltak ellenére el kell ismernem, fiúk, még mindig jobbak vagytok nálunk, mert mi nők, még akkor sem engednénk át titeket a zebrán, ha meztelen felsőtesttel vonulnátok végig előttünk.


Hozzászólás
Adri Adri
2009-02-16 20:48
Én sem csorgatom a nyálam, pedig e logika alapján, nekem is azt kéne(?).:)
Mellesleg nem azt kifogásoltam, ha egy férfi megnéz egy nőt.Azt kifogásoltam, ahogy némelyek teszik.Nem vagyunk vakok, észrevesszük, akkor is ha azt kevésbé feltűnően teszitek. Ez az, amit még bóknak is fel lehet fogni.De a bámulást és a nyálcsorgatást inkább szánalmasnak tartjuk.Nincs az a lány, akit ez levenne a lábáról (kivételek talán a kis ribancok, de azok meg az "elit-nyálcsorgató" pasikra buknak).Ha meg csak a nézelődés a cél és nem számítanak a következmények...az meg olyan, mint, amikor a kutya megáll a hentesbolt kirakatában.Na erre írtam a szánalmas szót.Vagy inkább szánni való?Na ebbe nem akarok mélyen belemenni.
Arról meg, hogy nem kötelező hiányosan öltözködni, csak annyit, hogy igaz, tényleg nem kell (anélkül is megesik).

De, mint azt a cikkben is leírtam, nem kell ezt olyan komolyan venni.:)Túléli mindkét fél és semmiben se változik egyik élete sem (nyál is marad, a szoknya is...fenn).Inkább poénnak szántam, nem sértésnek, vagy olyasminek, ami védekezésre vagy magyarázatra szorulna.Ez már lassan az élet rendje.:)
Conquistador Conquistador
2009-02-16 18:48
én meg nem értem mit kell ennyit nyafogni. senkinek sem muszáj hiányosan öltözködni .
Papa Papa
2009-02-16 18:22
Hát, ha én jelennék meg félmeztelenül, akkor valóban nem állnának meg a női vezetők... karamboloznának, és komoly balesetet szenvednének a sokktól :) De mondjuk így is átjutnék a zebrán... hmm... majd nyáron letesztelem :)

De viccet félretéve: teljesen egyetértek, a férfiak valóban megnézik a nőket. És néha bizony nyálcsorgatva (más kérdés, hogy az öregek néha csak úgy csorgatják a nyálukat). A magyarázatot azonban a génekben kereshetjük és abban hogy az ember, így a férfi is, bizony csak állat. És aki tud nekem mutatni egy olyan állatot, amelyik párzási időben nem nézi meg magának a tüzelő nőstényt... akkor annak a kivételnek mindketten örülni fogunk :) És egy kis segítség: az ember fajhoz tartozó hím és nőstény az év bármely szakában, néhány kivételtől eltekintve készen áll az utódnemzésre. Ergo: a nőstény mindig tüzel, a hím mindig keresi a génjeinek továbbörökítéséhez szükséges "eszközt".

Tudom, hogy ez durván hangzik, de ha leszállunk a magas lóról és az embereket is csak annak tekintjük amik (állatok, amik elnevezték a többi állatot és alkalmazkodás helyett kihasználják a környezetüket), akkor máris sokkal érthetőbb lesz, ez a nyálcsorgatós dolog. Félreértés ne essék: nem csak másokat szapulok, magamat is állatnak nevezem!
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!