Macs-Puccs

Írta Pactolous Dátum 2009-01-09 23:33 Hozzászólás 0 Olvasta 1935 | Rovat: Fun »

Új tévésztár született Németországban: Lupin, az ARD csatorna szerkesztőségi macskájának "személyében". A tarka négylábú beszökött abba a stúdióba, ahol éppen az időjárás-jelentést rögzítették, először csak a farka látszott, majd az időjós, Jörg Kachelmann lábához dörgölőzött, aki felkapta és folytatta a műsort.

Persze, manapság már mindenkiből lehet sztár, de most más a helyzet. Az egyiptomiak szent állatként kezelték a macskákat, és ma is övezi őket egyfajta misztikum, nem hiába szerepeltek már horrorfilmekben, könyvekben. Nem olyanok, mint a kutyák; teljesen öntörvényűek, és inkább beosztottként kezelik gazdájukat (lásd Garfield). Mégis, aranyosságukkal , bájukkal és különleges képességükkel, a dorombolással be tudják magukat fúrni a legkeményebb szívű ember lelkébe is. Ezért is tartják őket manipulatív dögöknek, és még mielőtt a hímsoviniszta nőgyűlölők dicsérő kommenteket küldenének, még mindig a macskákra gondolok. A nők se küldjenek el engem édesanyámmal együtt sehova se, mert Őket is és a macskákat is szeretem. No ez letudva, foglalkozzunk a deutsche macsekkal!

Olyan ártatlan és megkapó történet ez: a cicák cukisága (brrr…) és az ember állatszeretete egyaránt megmutatkozik. De vajon a valóságot láttuk, vagy valami más is áll a háttérben? Lehet, hogy most lett igazuk azoknak, akik a macskák világuralmi terveikről fantáziáltak eddig? Gondoljunk csak bele: először besétál az egyik aranyosan egy élő adásba. Később már kitúrja a meteorológust a munkahelyéről, és ezentúl majd a „Nyjaú” lesz a hidegfront, a „Mijaú” a melegfront. Aztán nem lesz megállás: más műsorokba is bemásznak majd. Így lesz majd a Mijáúnika Show, Dorombok Közt, Cirmos Bharat és persze a Hal a Tortán (ez azért változatlan, mert a macskák szeretik a halat). A szerkesztők, producerek, operatőrök és világosítók sem lélegezhetnek fel, szép lassan, az ő helyükre is dorombgépek kerülnek.

De ne csak a médiára koncentráljunk, hiszen ha már az is macskapóliummá válik, akkor más állás sem lehet biztonságban. Macskák lesznek a buszokon, vonatokon, a pénztáraknál, tanári katedrákon, szakrendelőknél, mindenhol. Hogy fog ez a folyamat végbemenni? Ismerős módon: először csak véletlenül besétálnak.
- „És akkor most 500 egység adrenalin, közben egy Y-bemetszé…Jajj de édes kis cica, nézze nővér!”
- „Őőő… uram, a beteg…”
- „Jól van már, csak felveszem egy kicsit, kedvesen kell velük bánni, tudja?”
- „De a beteg…”
- „Jól van már, mit kell úgy sietni? Nem fog elrohanni, hát kómában van már mióta!”

Aztán egyre többször mennek be, egyre többször zavarják meg a rendes emberek munkáját, míg egyszer csak azon kapjuk magunkat, hogy már nem is mi műtjük a beteget, nem mi vezetjük a kamiont, nem mi kérjük el a bérleteket és nem mi turkálunk más ánuszrózsájában rosszindulatú betegségek után kutatva (mondjuk ez jobb is).

Viszont, hogy ne csak egy baljós jövőképet fessek, egyes helyeken lehet, hogy jobban járnánk a macsekokkal.
- „A költségvetés ebben az évben a meghatáro…”
- „A durva mamád! Mongyonle! Taka… Jéé, de aranyos kismacska!”
- „Hú, tényleg, olyan simogatnivaló, és hallgassák, hogy dorombol a frakcióvezető ölében!”

A folytatás pedig egyértelmű, éljen a cicaparlament!

Lehet, hogy túl komolyan veszem ezt az egészet. Micsoda képzelgések, hiszen ezek csak aranyos kismacskák! Na most bejött a miénk is, miközben ezt írom. Kicsit megsimogatom a füle tövét, azt szeretik. Némá’ hozzám dörgölőzik! Jól van, jó cica, most menj feküdj le! Mondom feküdj le! Hé, az a billentyűzet! Mit csinálsz??? Állj teeeaehjfbésajfhéscfF#&@>.... Átvesszük a HATALMAT! Grnyjáú DOROMB! HEIL MIRCI!

Új tévésztár született Magyarországon: András, az M1 csatorna szerkesztőségi emberének személyében. A sima bőrű, 2 lábú, 2 karú beszökött abba a stúdióba, ahol éppen az időjárás-jelentést rögzítették, először csak a farka látszott, majd az időjós, Cirmi lábához dörgölőzött, aki felkapta és folytatta a műsort.


Az a bizonyos élő adás


Hozzászólás
A cikkhez még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!

*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!