Budapest Socks

Írta Pactolous Dátum 2008-12-29 01:17 Hozzászólás 1 Olvasta 2610 | Rovat: Fun »

Tudom, olcsó marketingfogás, de valahogy mégis csak ki kell hangsúlyozni, hogy miről van szó. Még mindig jobb, mintha meztelen nőket/férfiakat/egyebeket ígérnék. Tehát tessék figyelni! VIDEÓPREMIER! VIDEÓPREMIER! VIDEÓPREMIER! VIDEÓPREMIER! VIDEÓPREMIER! VIDEÓPREMIER! VIDEÓPREMIER! VIDEÓPREMIER! VIDEÓPREMIER! VIDEÓPREMIER! VIDEÓPREMIER! VIDEÓPREMIER!

Van egy fura cím, egy még furább bevezető, ráadásul így Szilveszter előtt. Mi sülhet ki ebből? Elárulom semmi értelmes. De még mielőtt részletesebben kifejteném, hogy mi is a lényeg, jó előre szeretném leszögezni, hogy az egész csak poén, humor, kitaláció és szarkasztikus/irónikus paródia. Vagy mi. Így legyünk szívesek lelkünk és a honlap békéjének megőrzésének érdekében mellőzni a politikai hozzászólásokat, mert ez a videó nem erről szól. Még mindig nem értjük mi a búbánat folyik itt? Olvass tovább!


Előzmények. Egy szép nyári, de talán inkább őszi napon - ami nem is volt olyan szép, mivel a főiskolán töltöttük - épp azon törtük a fejünket (mindenki a sajátját persze), hogy mi is lehetne a Mozgókép és hangfelvétel gyakorlata kurzusunk beadandó videójának a témája. A meglehetősen sablonos "mutassuk be, hogy milyen tré ez a hely" hamar elvetődött, mint Medveczky Ilona gátfutásnál. Utána síri csend. Majd kis töprengés után előjött ez!

Mi is ez? Rövid leírás következzék hát! Pár perces rövid videónk egy TV-műsor keretében mutatja be az őszödi beszéd (vagy ezt lassan már nagy Ő-vel kellene írni?) és annak hatásait Magyarországon, legfőképpen Budapesten. A TV-műsor bemutatja a főbb történéseket, kommentári alámondásokkal és az utca emberével készült interjúkkal megtámogatva. Végül pedig a 4 vezető párt elnöke elmondja véleményét a kialakult helyzetről. Ez is sablonos? Persze. Mi a csavar? Hát az egy kis vasalkatré... khmm, szóval a dolog érdekességét az adja, hogy mindezt zoknik játszák el nekünk. Pontosabban zoknibábok. Ha nagyon meregeted a szemed, akkor itt az ideje, hogy megnézd a videót!

De még előtte egy kis technikai ismertető (illetve magyarázkodás). Tökéletesen kifejlődött lustaságunknak és a magunkba vetett túlzott önbizalomnak köszönhetően egy, azaz 1 nap alatt vettük fel az egész filmecskét. Tehát megfeszített tempóban, időhiánnyal küszködve. Másrészt pedig a green-box eljárás (vagy technika, tényleg, kinek, hogy sikerült a TV-s újságírás ZH-ja?) nem sikerült a legjobbra, de hát 4 db összeragasztott kartonpapírtól ne is várjon senki csodát. Ezt tetézte még a vágó pofátlanul kényelmes munkatempója (tényleg, felháborító!), emiatt fordulnak elő néhol vágási hibák.

Apropó vágó, hadd mutassam be a stábot, és akkor most le is rántjuk a leplet egyesekről (illetve zoknit). A videón majd meg lehet figyelni, ki kicsodát testesített (kezesített) meg, de azt is érdemes tudni, hogy közülük mindenki a Pactolous írótársulatának a tagja. Pactolous, Papa, Anita, Adri, Timcsi és Conquistador (akiket már mindenki jól ismer) bújtatta kacsóját zoknikba, hogy a film elkészülhessen. Azt viszont, hogy a nicknevek pontosan kihez is tartoznak, azt nem áll módomban elárulni, 2 okból is:
1. Van iWiW a világon, plusz, van akinek ki lehet következtetni (csak logikusan, menni fog)
2. Csipkebokorvessző

Mondanom végeztével azt azért még hadd írjam le, hogy mi meg vagyunk elégedve az anyagunkkal, ebből a büdzséből jobbat... hát ki lehet hozni, de pszt! A folytatás sokkal-sokkal jobb lesz (ha lesz), és hát persze akkor már Andy Vajna, meg cash, meg Szentfa (Holy Wood vagy mi), Ben az Affleck, kinn a farkas, szóval akkor már minden kafább lesz. Az elkészítése így is kalandos és mókás volt, ezt majd a Kulissza és bakik résznél meglássátok szemetekkel. De most már aztán tényleg tessék megnézni ám!


Budapest SocksKulissza és bakik

Köszönjük szépen mindenkinek akit a videóban is megemlítettünk, köszönöm szaktársaimnak, akikkel együtt dolgozhattam és köszönöm Projeckt barátomnak a DVD borítót, aki igazán kiváló munkát végzett, igen rövid idő alatt!


Hozzászólás
PetiX PetiX
2008-12-29 13:10
Budapest SOCKS! Már vártam ide mikor kerül fel :P
Tetszik. Érdekes a zenéje is. ^^
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!