Megasztár 4- Végső döntő vagy végső kiábrándultság?

Írta Adri Dátum 2008-12-22 21:42 Hozzászólás 9 Olvasta 3616 | Rovat: Kritika »

Színes fények, óriási kivetítő, izgatott szurkolók, szexi táncoslányok, udvariaskodó zsűri. Nagyjából ezek jellemezték a Megasztár 4 szombati döntőjét. A műsor negyedik szériája is nyilván nagy sikert hozott a TV2-nek, a kérdés azonban az, hogy vajon a nézők is ennyire meg voltak-e elégedve vagy a kevesebb több lett volna?

Talán jobban nem is kezdődhetett volna az este. A 10 döntős az I love Rock and Roll című dallal, szó szerint berobbant a színpadra. A két „párbajozón”, Király Viktoron és Fekete Dávidon azonban már ekkor látni lehetett, hogy valami nem stimmel. Valami nem olyan, mint a korábbi adásokban. A már-már röhejesnek is mondható videók (na jó, nevezzük csupán aranyos próbálkozásoknak, melyek során megpróbálták viccesen szembeállítani a két fiút) és a küzdelem hangsúlyozása megtette a magáét. Dávid veszettül győzni akart és amit a színpadon művelt azt inkább ordibálásnak nevezném semmint éneklésnek, Viktor idegessége, pedig inkább volt szánni való, mint szimpatikus.
Ez érezhető volt az első egyéni előadásokon is, ekkor már biztos voltam benne, hogy ha nem történik sürgősen valami, akkor ez az este a végső kiábrándultság estéje lesz, legalábbis számomra. Hiszen azért, az eddig eljutott „versenyzőktől” az ember már vár valamit, ha mást nem is, legalább annyit, hogy hozza azt a formáját, amit a korábbi műsorokban. Nevezetesen: szórakoztasson, adjon elő egy dalt, ne csupán versenyezzen, és szó szerint üvöltse a kitartandó hangokat, megmutatva, hogy „mennyire bika” hangja van. Azt ugyanis már megállapítottuk az eddigiek folyamán. Igen, Dávid győzni jött, és ezt a nézők tudtára is adta, az elsőnek elénekelt Máté Péter dalban. Erős kezdés volt, mondta Eszenyi Enikő mosolyogva. Talán ez volt a hiba. A bíztató szavak hatására az „ifjú titán” az Oroszlánkirály legismertebb dalát, Elton John-tól a Can you feel the love tonight-ot olyan vehemenciával énekelte el, hogy én bizony, a szerelme helyében hanyatt homlok menekültem volna az ellenkező irányba.
Fekete Dávid

Ezzel a véleményemmel már a zsűri is egyetértett, Friderikusz szerint „botrányosan hamis volt”, Fenyő Miklós szavaival szólva a kevesebb több lett volna, Eszenyi Enikő, pedig kimondta, ami valószínűleg minden zenéhez némileg értő vagy némi hallással rendelkező ember fejében megfordult: a nagy akarásnak bizony nyögés lehet (és jelen esetben lett is) a vége.
De térjünk át másik delikvensünkre: Viktorra, aki, bár közelebb állt a szívemhez, mint Dávid, azért okozott csalódást bőven. Megszoktuk, hogy szerény, talán emiatt is volt szimpatikus nekem (remélem ez nem fog később teljesen eltűnni), de ez az idegeskedés már kicsit sok volt. Talán nem is lett volna annyira feltűnő, ha nem azt nyilatkozza az egyik kisfilmjében, hogy a célja az, hogy jól érezze magát, ő is és a közönség is. Mert szemmel látható volt, hogy olyan mértékben nem tudott feloldódni, hogy az már a minőség rovására ment (gondolok itt például a zsűri által is hangoztatott támaszték hiányára vagy arra, hogy néha arról is megfeledkezett, hogyan tartsa helyesen a mikrofont). Szerencsére a műsor felétől, mintha elvágták volna a feszültséget, Viktor visszatért önmagához: a Joe Cocker számot tényleg úgy énekelte el, ahogy kellett, ez volt számomra az első dal, amikor végre éreztem is valamit, amikor megborzonghattam, és azt mondhattam: na ez végre igazi zene!
Király Viktor

A zsűri számára is ez jelentette a fordulópontot, szinte egybehangzóan állították, hogy ez volt talán az eddigi legjobb előadás az egész műsorsorozat alatt. (Mindezek után mikor először megmutatták, hogy ki hány százalékon áll, kicsit meglepő is volt az eredmény, miszerint Dávid 56,6%-kal vezetett.) Fenyő Miklós focis hasonlatával élve, az első félidőt, tehát Dávid nyerte.

[1] [2] (2/1)


Hozzászólás
Pactolous Pactolous
2009-09-18 00:29
Kicsit pontosíts légy szíves: kitől is kérsz autogramot? Tartok tőle, hogy Király Viktortól és Fekete Dávidtól nem tudunk szerezni :)
Erika Erika
2009-09-17 14:43
Szeretnék kérni egy autó grammot.
Mert 23-án nem kaptam pedig ott voltam elöl.
Meg van az összes számod .......................
Pactolous Pactolous
2008-12-29 00:43
Hát igen, ez van de nem kell szeretni :)
Adri Adri
2008-12-28 21:51
:)Ebben igazad is van, nem mondom hogy én ezt jobban szeretem, csupán annyit, hogy ez van.:)
Pactolous Pactolous
2008-12-28 21:48
Rendben van, ez egy showműsor, értem, hogy a verseny a lényege. Mégis jobban szeretem azokat a tehetségkutatókat, ahol saját produkcióval, bandával lépnek fel amatőrök. Ez így eddig nekem futószalag-gyártásra emlékeztet, persze kivételek vannak, és tény, hogy tehetséges, jól éneklő egyedek kerülnek ki.
Adri Adri
2008-12-28 21:42
Kedves Pactolous!
Ebben a műsorban nem kellett univerzális tehetségnek lenni.Vegyük csak a fent említett Dávidot, aki végül döntős lett, és szinte csak musicaleket énekelt.Nekem speciel pont ez nem tetszett.Ennek a műsornak a célja a verseny, a különböző versenyszámokban való helytállás, ami különböző stílusokat jelent(ett legalábbis eddig).Mellesleg szerintem minden stílusban lehet találni olyan dalt, amit el tud az ember énekelni.Lásd nem minden rock kemény stb...
Saját dalok pedig eddig szerintem mind a 4 szériában voltak.
Fridiről csak annyit: igen, az elején "brillírozott", de Pebblével értek egyet, a végére felettébb megszelídült.
Conquistador Conquistador
2008-12-24 23:49
hát lehet h ratyi műsor,de nézettségben rendesen hozott. rendre verte az rtlt. a döntő is tarolt,mint teljes lakosság,mint 18-49ben. így sztem borítékolható az 5. amikor én láttam, fridi brillírozott :)
Pactolous Pactolous
2008-12-23 21:55
Én mondjuk az egész műsorkoncepcióval nem értek egyet. Ha tehetségkutató, akkor miért kell univerzális embereket felfedezni? Frank Sinatra talán olyan jó volt R 'n B-ben is, mint swing-ben? Robert Smiths-nek meg talán olyan jó a hangja? Ha valaki csak egy stílusban jó, akkor az miért gond? És mi van a saját szerzeményekkel, bandakezdeményekkel? Muszáj más előadók számait elénekelni más nyelven? Nemtom, sztem ez az egész Megasztár-dolog el van fuserálva, nem engedik kibontakozni az egyéneket. De ez csak az én véleményem a műsorról, nem az írásról :)
Pebble Pebble
2008-12-23 14:01
Teljesen egyetértek veled, Adri. Ez a műsor már akkor nem a tehetség-kutatásról szólt, amikor pl Hien és Tamara kiesett. Ja, és amikor Dávid jutott tovább Krisztián helyett. Az mehetett, akinek színesebb/villogóbb volt a díszlete, a ruhája, a sminkje, a haja stb. De legalább a végén a tehetségesebb nyert, bár... szóval hagyjuk.
A zsűri meg... az elején mindenki felkapta a fejét, hogy Fridi személyében végre igazi kritikákat hallhatunk. Aztán... visszafogta magát, és még cukorrószaszín szalaggal is átkötötte a kommentjeit.
Szóval... ha lesz ötödik széria, én bojkottálni fogom, mert ez a negyedik egy CSŐD volt, minőségileg, anyagilag, stb.
Ja, és a TV2 amatőrizmusát is szeretném itt megemlíteni, amikor a kimenő hanggal probléma volt, és nem hallhattuk Eszenyi véleményét, valamint régebben Hiennél is megakadt.
Keresek finomabb szót a szánalmasnál, de nem találok.
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!