Za-za-zu avagy a pillangók és a hányinger

Írta Helgusz Dátum 2008-12-15 22:29 Hozzászólás 0 Olvasta 6158 | Rovat: Elmélkedések »

Gondolom mindenki volt már legalább egyszer szerelmes, vagy ha nem is szerelmes, de volt már a másik nem iránt táplált gyengéd érzései – ritkább esetekben saját neme iránt. De most itt nem ez a lényeg.

Szóval a kibontakozó kapcsolatok elején van az a bizonyos érzés, amikor az emberrel madarat lehet fogatni, de hogy a címre asszociáljak, inkább pillangót. Csak ő jár az ember fejében, csak vele akar lenni, csak, csak… Szóval ilyenkor fellépnek a normálistól eltérő jelenségek, mint például a jelenlétében ok nélkül idiótán viselkedni, idétlenül vihogni, hülyén, bambán mosolyogni ki a fejünkből. De még is a legtipikusabb érzés, ami minket hatalmába kerít az – az idegességgel vegyült izgalom és az ennek következtében fellépő enyhe hányinger, étvágytalanság. Javítsatok, ki ha tévednék, hogy ez nem így van!

Szóval mindenki szereti igazából a kapcsolatának ezen korszakát, amikor még szó szerint megveszünk a másikért. De hogy látja ezt a környezetünk?

A pillangók nem csak nekünk, de mások számára is okozhatnak gyomorfogató élményt. Hogy hogyan? Úgy, hogy ha valaki boldogtalan melletted, az képtelen elviselni a te boldogságodat, ezért rosszul van tőled és újdonsült barátodtól/ barátnődtől. Vagy lehet, hogy nem boldogtalan, de neki még nem jutott ki ebből a mesés érzésből, vagy már teljesen elfelejtette milyen is, vagy csak egyszerűen ő a barátod. A barátod, akiről sajnos ilyenkor hajlamos az ember akaratlanul is megfeledkezni, mert csak az a bizonyos egyetlen jár a fejében. Persze, ha a pillangók ellebegtek a szeme elől újra észreveszi a környezetét, de addig csak undorral vegyes irigységet kelt másokban.

Aztán a pillangók okozhatnak egy még kevésbe szeretett állapotot is. Gondolom, már rájöttél, hogy mit szeretnék mondani. Nem? Na jó akkor folytatom. Szóval tudod, vannak a méhecskék, meg a virágok, de inkább ezt nem részletezném. Tehát, ha a pillangók homályosító tömegében nem lennénk elég óvatosak az eltöltött éjszakákat illetően, előfordulhat, hogy később, amikor már csitul az általuk okozott köd, akkor belép az életünkbe egy másfajta émelygés, amit úgy hívnak, hogy reggeli rosszullét. Hát, igen ez már kevésbé jó, persze vannak esetek, amikor igen, már ha tervezzük.

Egyszóval a pillangók háromfajta hányingert is okozhatnak. Az egyik kicsit kellemes, mely a túlzott izgalomból adódik az új kapcsolatunk iránt, a másik már kevésbé jó, amit a környezetünkben keltünk saját viselkedésünkkel, és hát igen a harmadik pedig a pillangók utóhatása, melyet mindenki döntsön el, hogy jó neki vagy sem.

Vigyázzunk hát a za-za-zu-val, mert a pillangók támadnak!


Hozzászólás
A cikkhez még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!

*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!