Dunaújvárosi Főiskolai Köztársaság!

Írta Papa Dátum 2008-11-28 17:37 Hozzászólás 6 Olvasta 1793 | Rovat: Elmélkedések »

Igen, drága olvasók, ilyesmi is létezett néhány óráig, s talán néhány ittas fejben még mindig. Miről van szó? Megint csak olyasmiről, ami miatt nem feltétlenül fogom hangoztatni, vagy ajánlani a Dunaújvárosi Főiskolát senkinek sem!

A teljesen pontos részletekért fáradjatok el az iskola hivatalos honlapjára, amit a Google segítségével még egy DUF-os oktató is meg tudna találni (pedig ugye ők nem éppen észkombájnok, max Trabantok). Remélem azért most nem röppent el mindenkit áttanulmányozni az említett honlapot! Úgyis tudjátok hogy azért én is összefoglalom mi volt, ugye? Tehát, ahogy egyik tanárom mondaná, a történet lényege hogy néhány DUF-os hallgató elhatározta valamikor hogy le kéne szerelni a Dunaújvárost jelző táblákat és a helyükre a „Dunaújvárosi Főiskolai Köztársaság” feliratú dolgokat csempészni. Elhatározásukat, és valószínűleg némi alkoholt, tettek követtek a legutóbbi szerda estéjén.

Az akciócsoport rettentő boldogan tevékenykedett, számukra dicső feladatuk elvégzését pedig nem csak rögzítették mozgóképen, hanem még a YouTube-ra is feltették! A címben szereplő szavakkal tessék ott keresést folytatni és akkor mindenki megnézheti az említett videót. Miért nem másolom be ide? Vagy teszek be egy linket? Mert egyszerűen nem bírná a gyomrom, ha ilyesmit kellene látnom ezen az oldalon. Durva, lenéző, bukó gondolat? Naná hogy az, de gondolom ez tőlem nem újdonság. Azt mindenki döntse el magában, és esetleg fejtse ki egy kommentben, hogy mit gondol erről a kis akcióról, én pedig leírom most!

Az akciócsoport tagjai, kiknek nevei véletlenül nem láttak napvilágot (vagy csak én nem találkoztam velük), úgy vélik hogy az iskola annyit tett már a városért, annak fejlődéséért hogy bőven megérdemel egy táblát a város határában. Ezzel csak az a gond, hogy Dunaújváros lakosságának nagy része valószínűleg inkább egy kötéllel és egy bitófával ajándékozná meg a hallgatókat (ne adj isten egy máglyával). Miért? Mert a hallgatók többsége, főleg ha valamilyen rendezvény van, akkor nem épp civilizált módon jelenik meg a városban. Meg úgy egyébként sem annak megfelelően viselkednek, ahogy az ember elvárná a felsőoktatásban részt vevőktől. Persze tudom, máshol is így van ez, és biztos csak nekem okozott csalódást a főiskola. Én ugyanis intellektuális, alkotói légkörre számítottam, ahol a többség szókincse ha nem is fennkölt, de legalább egy földművesénél kifinomultabb. Hát nálunk nem az. Tisztelet a kivételnek! A mellékhelyiségek állapota pedig tökéletes példa arra, hogy a felsőfoki képzésen való részvétel még senkit sem emel ki az állatok közül!

Ez a táblaleszerelős, baromságkihelyezős móka pedig megint csak nem annak példája, hogy mennyivel az átlagos ember intellektusa fölött kellene állnia a hallgatóknak. Igen, mindenki hozott anyagból dolgozik, plussz ugye a rossz társaság meg az alkohol sem segít sokat, de azért ennél tényleg többet várok azoktól, akik valószínűleg diplomával fognak kikerülni ebből a suliból (én nem valószínű, de biztos azért mert butább és tehetségtelenebb vagyok náluk). Mielőtt azonban eldurvulnék, befejezem ezt az egész témát!

Degradálónak, megalázónak, méltatlannak, rangon alulinak (trendibben cikinek meg gáznak) érzem ezt az egészet! Ez a véleményem, egyet lehet vele érteni, el lehet utasítani. Lehet mondani hogy idióta, beképzelt, öntelt barom vagyok. Bárcsak így lenne! Bárcsak így érezném, mert akkor legalább biztosan csak velem lenne a gond!
Hozzászólás
Peet Peet
2009-01-13 21:44
Szia!

Örülök neki, hogy nem vetted rossz néven, és reméltem, hogy kiérzed a viccet és a poént is a sorok között. :)
A vélemény az vélemény, nem kell egyetérteni vele senkinek sem.
Éppen olvastam a Komm fontosabb színeterei államvizsga tételeket, és a 12. tétel kidolgozásánál arra gondoltam, hogy mennyire jól ráillik az itteni beszélgetésünkre. A "társadalmi megítélés elméletéről" van szó, és arról, hogy hogyan zajlik, mikor az egyik ember a másik attitűdjét szeretné megváltoztatni, vagy egy kicsit közelebb hozni a sajátjához. Az elmélet szerint, amit leírtam, azzal a nem a helyes utat követtem. :) Majd ha átnézed azt a tételt látni fogod! :) És ha ezt húzzuk az államvizsgán, akkor már mindketten nyertünk! És ez nem jöhetett volna létre, ha nincs ez az oldal, és nincs a Te cikked! :) Hú, ez már nagyon úgy hangzik, mint az élet napos oldala.
De legyen inkább az élet habos oldala, üljünk be valamikor sörözni!

Üdv!
Papa Papa
2009-01-13 18:03
Kedves Peet!

Először is köszönöm hogy elolvastad amit írtam. Sőt, külön örülök hogy ezzel kapcsolatban még a véleményedet is megosztottad velem. Ezt becsülöm. És az hogy elolvastad amit írtam, és még el is gondolkoztál rajta, az kifejezetten boldogabbá tette az életem. (Most tényleg, ebben nincs irónia, az a célom hogy az emberek gondolkodóba essenek azon amit írok).
Másodszor: igazán szeretném ha elolvasnál mindent, amit erre az oldalra kitettem. Ugyanis ha azok kapcsán is leírnád hogy nekem milyen és mennyi bajom van az életben, egy valag pénzt megspórolhatnék, amit most pszihomókusokra költök! :)

A becsületesség kedvéért, és mert nem titok, elmondom hogy a rólam alkotott képed majdnem tökéletes. Hiányzik még belőle ez-az, de hiszem hogy elég tehetséggel rendelkezel és hamarosan komplett kórképet fogsz tudni alkotni. :)

u.i.: A napos oldalon is állok néha, de ott mindig nagyon meleg van! Szeretem a hűvös, szeles időjárást, ami kevésbé terheli meg a szervezetem mint 175483763 ezer fokos nyálban ücsörögni :)
Peet Peet
2009-01-12 15:35
Ez az Papa! Durván kinyilvánítottad a véleményed! :) Kár, hogy nem ülsz le egyszer a szervezőkkel, és kérdezed meg, hogy honnan indult, ki, és miért csinálta ezt az egészet. (Gerilla reklám, negatív reklám, egyszerű szórakozás, médiatagozatos médiabefolyásolása,stb....)
Több dolog derült ki az írásodból. Az, hogy mélységesen nem értesz egyet az egésszel, a másik viszont sokkal inkább rólad szól...
Kiderült az is, hogy tisztában vagy vele, hogy mennyire súrolod a határokat, hogy a kötekedés nagymestere vagy! :) És büszkén vállalod, hiszen büszke is lehetsz magadra.
Valószínű egy rossz döntés eredménye vagy; leszólni a tanáraidat, leszólni az iskoládat, a csoporttársaidat, ez nagyon megy. És végső soron önmagadat is... hmm, ez viszont nem a legjobb önértékelésről tanúskodik.
Azt is látnod kell, hogy vannak diákok, akiknek van diákéletük, vannak barátaik, tudnak jóízűen nevetni, és vállalni önmagukat.
Sokan úgy vannak vele, hogy jobb az élet naposabb oldalán állni, nem az örökké borús, kötekedő, mindenben rosszat látó oldalon. Te is választottál egy oldalt...
Kívánom, hogy juss be egy olyan intézménybe, ahol veled egyenrangú emberek lesznek, ahol a te mércédet is megüti az oktatás, és tanulj meg tanulni, élni a lehetőségekkel. Remélem egyszer elérkezel oda, hogy nem szólod le magad, elfogadod, és kihasználod a lehetőségeidet. Amikor már nem azon agonizálsz, hogy mi és mennyi rossz, hanem élsz a számodra adott lehetőségekkel. Lehet, hogy akkor, a borúra derű érkezik, te is tudsz majd mosolyogni, elfogadni az emberek másságát, szokásait, és rád is máshogy fognak nézni...
Ez pedig az én véleményem, Drága Olvasó! :)

U.i.: örülök, hogy nem linket nem tetted be, így nem ülte meg a gyomrod, és nem lett hányingered.
Dunaújvárosi Főiskolai Köztársaság linkje mellé: A kockázatok és mellékhatások érdekében kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.
Pebble Pebble
2008-11-30 20:02
Valójában én sem látom ennyire lesújtónak a dolgot. Diákcsíny, mi is csináltunk ilyeneket, igaz, ott nem kiáltottunk ki köztársaságot :)
Szerintem jópofa volt, először bALEK feladatnak gondoltam, aztán kiderült, hogy mégsem.
És... véleményem szerint a főiskola igenis tesz a városért.
Meglepett, de szórakoztatott is. :)
M!ke^ M!ke^
2008-11-29 20:57
100%ban egyetértek veled Papa, számomra az volt érdekes, hogy a híradóban is mókásnak találták a dolgot. Hová tart ez a világ...
Conquistador Conquistador
2008-11-28 23:38
Hát én azér nem látom ilyen tragikusan. Persze nem tudom volt-e célja,vagy csak simán be voltak nyomva és jött vmelyiknek egy ilyen ötlete :)
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!