All Boom Döm Ping

Írta Pactolous Dátum 2008-08-16 02:20 Hozzászólás 8 Olvasta 15091 | Rovat: Zene / Mozi / Könyv »


Solarstone - Rain Stars Eternal


Ez a csapat szintén a trance mezején tevékenykedik, abból is az igényesebb fajtából. A magam részéről odavagyok a chillout remixeikért (Conjure One – Center of the Sun; úgy is üt), de a gyorsabb számaikat is kedvelem (Seven Cities, Solarcoaster), így tőlük is érdeklődve vártam az „egészestés” megmozdulást.

Jó dallamok, olykor népdalokhoz hasonló énekek, nagyon jó hangszerelések jellemzik a lemezt. Főként gyors dalok találhatók meg a korongon, de azért akadnak nyugis, lassú darabok is. Csak az a bökkenő, hogy eddig is ez volt a hangzás, újdonság alig akad, inkább csak korszerűsödött a koncepció. Nem lenne ez akkora baj, hiszen máshol meg van, hogy ezt hiányolom, legalább van egyénisége a bandának. Egyszerűen inkább csak arról van szó, hogy korrekt a lemez, hozza az elvárt szintet, de afelé nem került (pláne ha az Oceanlab munkájára gondolok).

Nem szidom a lemezt, mert jó. Jó hallgatni, jók a dalok, nincs hiba rajta, csak nem emelkedett ki a mezőnyből. De ha jobban belegondolok, az élmény a lényeg, azt pedig nyújt az anyag, szóval ha egy dallamos trance lemezt akartok hallgatni, ezt nyugodt szívvel ajánlhatom.


Egy kis ízelítő: 4ever

[1] [2] [3] [4] [5] (5/4)


Hozzászólás
Pactolous Pactolous
2008-09-29 17:20
Én is szeretem az építő jellegű kritikát, akkor miért nem azt írsz Te is? Mi nem tetszett? Mivel nem értesz egyet? Sosem mondtam h szakértője vagyok ennek-annak, csak a véleményemet írtam le, előfordulhat, h ez nem egyezik a tiéddel, sőt ezek után már szinte biztos :)
pölö pölö
2008-09-29 16:00
Mondjuk én csipem az épitö jellegü kritikát, de amit te Shah-rol irsz az valami trágya....Nem tom hogy ki vagy, de az tuti, hogy gözöd sincs a trance zenéröl.A többi mainstream vonalat lehet hogy érted, de szerintem a trance zenét ne eröltesd.
Pebble Pebble
2008-08-24 22:48
Én szeretem Madonnát, de ez az album tényleg kissé silány lett. Mondjuk... A Give it 2 me nekem tetszett :)
A Miles away-re nekem azonnal a Love profusion ugrott be, ugyanolyan a hangzása, és Pactolous majd tudományosan is leírja, hogy még miben hasonlítanak ;)
Az meg, hogy Madonna ment a mainstream után, vagy ő teremtette meg, azt majd eldöntik a még tudományosabbak :P
Projeckt Projeckt
2008-08-21 23:41
Solarstone: Anno a Seven Cities-zel és a Conjure One - Center Of The Sun remixükkel picit magasra tették a mércét. Természetesen nem azt várom, hogy ne lépjenek tovább, de picit ez az előadói album várttól visszafogottabb. Vannak chilles és club zenék is rajta, de vhogy az összhatás nem az igazi. A 4ever viszont nagyon jól kidolgozott dalocska lett. (Lehet h közrejátszik a már említett Seven Cities hatás...)

Sunlounger: Valószínűleg senki nem gondolta, h Dj Shah 2 hónap különbséggel jelentet meg előadói albumot, még ha nem is ugyanazon a néven.
Picit még sztm kellett volna várnia ezzel az albummal, még "csapkodnak a Songbook hullámai" is. Ettől függetlenül a tőle megszokott hangzás nem maradt el, újításokkal is sikerült előrukkolni (kiemelném a duettet)
Szép lassan majd befutonak a slágerecskék - lásd. Mediterranean Flower, Lost
Még nekem is picit zavaró a dance mixek hosszúság illetve h minden szám végén van 1percnyi levezetés. Sztm nem kellene ennyire hosszúra nyújtani a számokat egy előadói albumon v csinálta volna mixelt formában ...
Nem rossz album, majd beérik még ! :)

Oceanlab: Szándékosan hagytam a végére. Bátran kijelenthetem, h számomra a Sirens of the sea a nyár egyik legjobb albuma. Nem véletlenül a nyár legnagyobb slágerével: Miracle.
Zseniálisra sikerült a kiadvány, szinte kivétel nélkül első hallásra sláger az összes track.
Hatalmas előny a változatos tempó
Első ránézésre, hallgatás előtt, picit féltem, h nyomasztó lesz, h minden számban Justine Suissa énekel. De a vége nem lett csalódás, sikerült változatossá tenni mind a 13 számot.
Számomra, ahogy már említettem a nyár legjobb albuma (Mondanám, h az év legjobbja, de ott volt Armin Van Buuren - Imagine-je :P)

a másik két album, ahogy mondani szoktam: nem az én műfajom. Bár Andy McKee produkciója eléggé felkeltett a figyelmemet (Pactolous, esetleg felkérjük a következő remixünkhöz ??? :D)
Anita Anita
2008-08-17 14:23
ööö igen :) vaaaaaaaagy... meditálni mondjuk :)
Pactolous Pactolous
2008-08-17 13:27
Hímezni szeretnél alatta nem? Jajj már megint a kétértelműség :D
Anita Anita
2008-08-17 01:21
Art of Motion-t akarom, most. Nem mondom h mihez lenne tökéletes aláfestő zene, aki akar úgyis rájön ;)
PetiX PetiX
2008-08-16 11:52
a trance-k teccenek ^^
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!