Horgászni tudni kell!

Írta Papa Dátum 2008-08-13 18:18 Hozzászólás 0 Olvasta 1646 | Rovat: Fun »

Egyesek számára a peca csak az idő egyszerű eltöltésének egy eszköze. Mások számára egy életforma. Aztán vannak olyanok is, akik nem csak az életükben akarnak eggyé válni a kedvenc a hobbijukkal! Itt van például Peter Hodge, brit horgász története, ami valahogy így hangzik...

Történt egy szép napon, valamikor a régmúlt időkben, hogy a kicsi Pete elment pecázni! Mit pecázni, egyenesen horgászni! Sportolni! Önfeledten átadni magát a semmittevésnek! Na jó, elment a partra inni és lazulni a haverokkal! Nincs ebben semmi kivetnivaló, hiszen ki ne csinált volna már ilyesmit? (Khmm… én pl nem, de ezt most hagyjuk). Tehát ott volt Pete, meg a többiek, és egymás után választottak el a Sör nevű italt annak természetes élőhelyétől, a doboztól! És közben beszélgettek, üldögéltek meg… hmm… ja, pecáztak is! Ezt majdnem elfelejtettem, pedig ugye nem elhanyagolható tény, egy horgászós történetben. A kapás nem volt jónak nevezhető, a sör meg a türelem pedig egyre csak fogyott. Nem volt már miről trécselni, így mindenki elkezdett unatkozni. És még csak fél órája voltak ott!

Szóval semmi nem úgy ment, mint ahogy kellene. Persze mindenről a pimasz halak tehettek, akik nem akarták bekapni a horgot! Kész összeesküvés elméleteket gyártottak már a gonosz, rém intelligens, számító, ravasz pontyokról, akik most biztosan rajtuk nevettek a zavaros víz és a nádas takarásában! Dühükben végül elkeseredett döntést hoztak. Vagy mondjuk inkább úgy hogy már eleget ittak ahhoz, hogy a komplett hülyeségek is jól átgondolt tervnek kezdtek tűnni. Tehát Pete gondolt egyet, nagy nehezen talpra állt, elesett, majd felkelt, és ünnepélyes szózatot intézett társaihoz, mely valahogy így hangzott:

„Barátaim, horgásztársak! Nem tűrhetjük már tovább a kabátunk ujját… vagyis a halak pimaszságát! Bármit is főzünk ki, ők nem harapnak rá! Be kell látnunk: nem tudjuk hogyan gondolkodnak a halak. Javaslom építsünk be közéjük egy belső embert! Önként jelentkezem!”

Nos, akkoriban ebből a javaslatból nem lett semmi, de nem is oly régen, Peter elhunyt. Meghalt. Beadta a kulcsot. Ráharapott az égi csalira és elvitte a nagy horgász! Elhamvasztották és barátai haleleséget csináltak belőle. Így indult első bevetésére Mr. Hodge a 007,05-ös ügynök! Jó szerencsét uram! Jó étvágyat a halaknak!

Ez a történet teljes mértékben a valóságon alapszik. Már amennyiben persze tudunk hinni az egyik bulvár napilap kishíreinek!


Hozzászólás
A cikkhez még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!

*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!