Petting és New York

Írta Pebble Dátum 2008-07-01 16:14 Hozzászólás 8 Olvasta 2123 | Rovat: Kritika »
Cimkék: szex, new, york, mozi

Annyira sajnálom ezt a szép fehér papírt egy olyan pocsék filmre pazarolni, mint a Szex és New York – ilyen gondolatok kavarogtak a fejemben, mikor leültem kritikát írni erről a filmről.

A mozifilmnek annyi köze van a sorozathoz, hogy azonos a címük és a szereplőik. Egyébként semmi. Igazából az "aranyos" jelzőt aggatnám rá, ha már valamit muszáj lenne. Vagy a "rettentően elnyújtott, feleslegesen moziba került és – a sorozattól szokatlan módon – hollywoodi sablonokkal élő film" barokk körmondatot írnám alcímként.


Az egyik legnagyobb rajongója vagyok a sorozatnak, minden részt láttam, még a Viasat barbármunkáját, a Szex és New York lightot is nézem, de a mozifilm még ennél is silányabb. Samantha unalmassá válik. Charlotte folyton sikítozik. Mirandának semmi karaktere. Carrie pedig átmegy hisztis libába.

A történet magától értetődő, onnan folytatódik, ahol a sorozat abbamarad, csupán 5 évvel később járunk. Mr. Big (született: John James Preston) összeköltözik Carrie-vel, majd megbeszélik, hogy összeházasodnak. Minden megy a maga útján, ám a Vogue írni akar a menyegzőről. Ez jócskán bezavar, Big bepánikol, és innentől kezdve a film nevetségessé válik. Nem viccessé, vagy mókássá, egyszerűen röhejessé. Sajnálom, de amikor Carrie felbontja az eljegyzést (értsd: Big fején szétveri az esküvői csokrot), vagy amikor realizáltam, hogy Carrie frizurája egy komplett madárfészek, vagy amikor Charlotte bepánikol, hogy mennyire boldog, de biztos beüt a krach, vagy amikor Miranda és Steve egy tejbajusznak köszönhetik, hogy együtt maradnak, vagy amikor – megintcsak – Carrie pizsamában (!) metrózik át (!) szilveszterkor (!) a fél városon, nos, akkor nem tudom komolyan venni a filmet. Vagy a történetet. Vagy a tejbajuszt.


Ki kell mondani, hogy ez a film tökéletes meghazudtolása a sorozatnak, és porbatiprása a sorozat eredményeinek. Merthogy egy kultsorozatról beszélünk. Amióta van Szex és New York, azóta az egyedülálló, harmincas éveiben járó, sikeres nők nem vénkisasszonyok, és nem sajnálatra méltók. Határozott, céltudatos, szókimondó nők, akik ikonokká váltak a fiatalok számára. Sajnos a film nem tudta továbbvinni ezt a vonalat (már csak azért sem, mert a film végére a főszereplők 75%-a házas lesz). Már a sorozat utolsó része is igencsak érzelgős lett, de a film még ennél is visszafogottabb. Az egyetlen cicivillantást is Mirandától kapjuk, az utolsó percekben.


Ez egy hollywoodi tucatfilm, az eredeti ötletek száma nulla, az elvárt színvonal még csak nem is dereng. Instant. Tessék-lássék alapon divat, siker, csillogás, érzelem, minden ami Amerika. Még a sárga taxi is instant. Az egyetlen hiteles karakter az új asszisztens, Louise, akinek meg a szinkronhangja sikerült kissé álmataggá.

Egyszer meg lehet nézni, de csakis valamilyen jegykedvezménnyel!


Hozzászólás
Papa Papa
2008-07-04 16:01
Khmm... akkor én szeretném jelezni, hogy mostanság lenne pár film amit megnéznék, szal küldheted rá a pénzt, vagy rögtön a jegyeket! :)
Pactolous Pactolous
2008-07-04 13:00
Hát igen, az oldalunk annyira jó, hogy a kolleginákat sajtóvetítésre küldjük ki, csak azért, hogy a kedves olvasó minél előbb értesülhessen az őket érdeklő dolgokról. :)
Pebble Pebble
2008-07-04 09:32
Anita: szinkronnal láttam, de állítólag eredetiben rosszabb... Fórumokon írták.
Jah, és még egy kis plusz a film magasztalásához: a sajtóvetítésen felcserélték a szalagokat, és senkinek (!) nem tűnt fel... Csak amikor Samanthanak előbb lett kutyája, mint hogy megvette volna... :D
Anita Anita
2008-07-03 23:49
jah öööh izé... megveszem amazonról ;) vagy megvárom amíg kijön itthon dvd-n :)
télleg niki, szinkronnal agy felirattal láttad? (hmm... gondolom moziban láttad... ott gondolom szinkronizálják... pedig én a feliratos filmeket szeretem :( )
Pebble Pebble
2008-07-03 14:25
az vesse rá az első követ, aki még nem töltött le semmit ;)
Pactolous Pactolous
2008-07-03 13:13
ejnye Anita, warezolunk, meg töltögetünk? nem szép dolog :)
Pebble Pebble
2008-07-03 11:04
most virtuálisan meghajoltam :)
Anita Anita
2008-07-02 22:00
nah, akkor ezt is csak unalmamban fogom egyszer, letöltve megnézni... egyébként meg jo kis írás, tetszik :) megérte elolvasni.
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!