A heves időjárás miatt benzinár várható!

Írta Papa Dátum 2008-06-15 15:43 Hozzászólás 1 Olvasta 2558 | Rovat: Öt perc Papával »

Nem vagyok olyan ember, aki magát dicséri, de ez a cím egész jó lett! Jah, hogy meg is kéne magyarázni, hogy miért ez lett? Egyszerű! Eheti témám összefüggésbe hozható a jelenleg leginkább használt üzemanyag világpiaci árával. Nem konkrétan ezzel a problémával fogok foglalkozni, mert az olajtársaságoktól nagyon jó pénz kapok a hallgatásért, hanem olyasmivel ami ebből a szituációból keletkezett. Fuvarozó sztrájkok és tüntetések vannak Európa szerte!

Természetesen mindenkinek joga és lehetőség van, hogy kifejezze nem tetszését a világ dolgaival kapcsolatban (én is ezt teszem hetente legalább egyszer), így a megmozdulások tényét nem szeretném firtatni! Csinálják csak nyugodtan! De ha már csinálják, akkor csinálhatnák okosabban is. De mielőtt elárulnám, hogy ezalatt mire gondolok, lássuk egy kicsit a helyzetet magát! Kamionosok, taxisok, futárok pattantak be vagy fel, két-négy-hat-nyolc-tizenkét kerekű járműveikre és kezdték meg Anglia, Franciaország, Spanyolország, stb, országok útjainak eltorlaszolását. Az Európai Unió, éltessék ő magasságossága, nem tervez adócsökkentést, semmilyen körülmények között sem! Ergo egyelőre marad a magas benzinár mindenhol! Most pedig térjünk vissza a tüntetőkre. Mivel akarják elérni, hogy az olaj olcsóbb legyen? Ötletek? Nincsenek? Akkor elmondom: azzal hogy még több BENZINT HASZNÁLNAK EL!!!Oké, lazítsunk egy kicsit ezen a kényszerzubbonyon! Megvolt. Kezdjük. Mióta került az emberiség fuvarozással foglalkozó része, józanész tekintetében, a bányászbéka segge alá? Emberek! Mondanám, hogy jó reggelt, de azt hiszem ez mára már sajnos kampányszlogen lett, így csak annyit hogy: HAHÓ! Ha valamiből kevés van, de sok kéne, akkor az a valami drága lesz. Ez már csak így megy, mióta az emberiség először kezdett belezúgni az aranyba! Tehát ha zavar hogy valamiből kevés van, akkor nem úgy tüntetsz ellene, hogy még többet használsz el belőle! Mi lesz itt, ha az ivóvízből fogunk kifogyni? Mindenki kimegy az utcákra és elkezd inni (vizet)? Ez egy faszság, és az embernek nem kell atomfizikusi diplomával rendelkeznie, hogy erre rájöjjön! Ez pusztán józanész kérdése, embörök! Ha drága a benzin, mert egyértelműen kevés van már belőle, akkor ne ülj kocsiba és ne járasd a csotrogányt egész álló nap, teljesen feleslegesen!

Persze tudom, hogy a fuvarozóknak általában éppen a járműveik azok, amiket felhasználhatnak az érveléseik, követeléseik alátámasztására, de jelen esetben több kerekű benzinzabálóval tüntetni nem csak hogy felesleges, hanem teljesen nagy, leírhatatlan BAROMSÁG! Tudom, hogy akkor is kb ennyit fogyasztanának ha éppenséggel dolgozni mennének, azonban a tüntetésért nem kapnak pénzt, a tüntetés ideje alatt nem telnek meg áruval a boltok, így nem lesz mit megvenni, nem lesz miből levonni az adót, még kevesebb pénze lesz az államoknak, még nagyobb adót kell kivetni és bumm, így lesz a magasabb benzinár is! Szóval köszönjük meg szépen a fuvarozóknak, hogy teljesen feleslegesen fogyasztják a fekete aranyat (és most nem a kávéra gondolok) miközben még a környezetnek is adnak egy nagy, rákkeltő dózist!

A végén leírom újra, hogy nem azzal van bajom amiért kimennek az utcára! A benzinár tényleg arcpirító. Viszont legalább lehetővé teszi számunkra, hogy rájöjjünk mekkora úr is az autó! Mindenki megfogadja, hogy ha csak két forinttal emelkedik az ára a benzinnek, már akkor is inkább a tömegközlekedést választja. Aztán rájönnek, hogy az olyan proli, meg mocskos, és túlzsúfolt és egyébként is jobb egy dugóban ülni a kocsival, mert ott legalább csak a saját ízlésüknek megfelelő zenét hallgathatják a rádióból! Nem a tüntetés a megoldás, de még csak nem is az olaj árának csökkentése! A megoldás megint csak az emberekben rejlik. Önmagunknak kell megállítanunk ezt a tendenciát. Az olajban nagy pénz van és ezt sokan ki is használják (valljuk be, talán mi is így tennénk a helyükben)! Sok más megoldás is lenne a kocsik meghajtására, csakhogy az ilyen próbálkozások mindig eltűnnek a süllyesztőben. Mégpedig azért, mert az emberek nem állnak mögéjük! Tessék szépen gondolkodni, és rájönni hogy a világot nem láthatatlan ellenségek, nem összeesküdő emberek teszik tönkre, hanem MI, mindannyian!


Hozzászólás
Pactolous Pactolous
2008-06-15 16:11
Tanulságos, elgondolkodtató és mélyen igaz!
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!