Szervusz kedves Te, ki idelátogattál!

Először is köszöntünk téged a honlapon! "De hova is kerültem? Mi ez az oldal?" A kérdés jogos, engedd meg, hogy felhomályosítsalak! Az oldal annak idején egyfajta gyűjtőhelynek indult, ahonnan a dalaimat le lehetett tölteni. Ez később, a fősulis időkben módosult: mindenféle témákban kerültek ki cikkek, legyen az filmismertető, elmélkedős írás, irodalom, zeneajánló vagy humoros szösszenet. 8 éves fennállásunk alatt ez a forma bizonyult a legjobbnak eddig. Egységes témakört ne keress, itt bizony mindenről írunk, amiről azt gondoljuk érdemes... és amire van időnk. Nincs rendszeres megjelenés, de igyekszünk valamiféle ütemtervet tartani, több-kevesebb sikerrel.

Ha úgy gondolod, írásoddal színesítheted a honlapot, kérlek, ne fogd vissza magad, küldd el nekünk, örömmel elolvassuk, és ha olyan, kitesszük, hadd olvassa el más is! Az írásokat és észrevételeket erre az e-mail címre várjuk: pactolous[kukac]mail[pont]inter[pont]hu

Fenn vagyunk már Facebook-on is, csatlakozz hozzánk, és értesülj mindig egyből az új írásokról!
Kellemes kalandozást a honlapon!
Pactolous


Cikkek

< «« ...  4 5 6 7 8 9 10 11 12  ... »» >

Bár véget ért, de nézd milyen szép volt az éjjel

Írta Pactolous Dátum 2016-06-27 18:51 Hozzászólás 1 Olvasta 831 | Rovat: Elmélkedések »
Egy valamit előre leszögeznék: nem szeretem a focit. Gyerekkoromban sem szerettem, kamaszként sem, felnőttként sem. A most legépelendő sorok egy olyan ember billentyűzetéből származnak, akit hidegen hagy a futball. Ezt tessék majd figyelembe venni, amikor értelmezitek mondandómat. Nem kell aggódni, nem károgás következik!

Az ötödik

Írta Pactolous Dátum 2016-06-15 21:18 Hozzászólás 0 Olvasta 663 | Rovat: Hírek »
Elkészült az ötödik része a Préliminaire című zenei sorozatomnak, a technikai akadályok ellenére is. Sajnos nem hárultak el a negyedik megírásakor fellépő problémák, így most egyszerre két gépet is igénybe kellett vennem. Meg a rigókat.

Figyeld a világot, felelj meg neki (Markus Schulz - Watch the World)

Írta Pactolous Dátum 2016-06-09 13:32 Hozzászólás 0 Olvasta 674 | Rovat: Kritika »
Alapvetően a zene egy szórakoztatási forma, ami akkor élvezetes, ha mind a szerző, mind a befogadó fél örömét leli benne. Markus Schulz most úgy gondolta, hogy egy újabb szintre emeli saját muzsikáját, hogy még személyesebbé, még érdekesebbé tegye azt. Én elhiszem neki, hogy a szándék őszinte volt, de nálam sajnos pont az ellenkezőjét érte el.

Győzelem! (Wolfmother - Victorious)

Írta Pactolous Dátum 2016-05-26 21:52 Hozzászólás 0 Olvasta 646 | Rovat: Kritika »
Ha egy általam szeretett zenekar botlik egyet, az akkor nagy fáj, de egyben bizakodom is, hogy az agyrázkódás után észhez térnek. A zeneiparban egy ilyen baki még nem feltétlenül végzetes erejű, úgyhogy van esély a bizonyításra. Amikor megtudtam, hogy a Wolfmother ismét nagylemezt ad ki, én drukkoltam nekik a legjobban, hogy ismét győzedelmeskedjenek.

Szenvedélyes vagy szenvedéses?

Írta Pactolous Dátum 2016-05-18 21:58 Hozzászólás 1 Olvasta 1224 | Rovat: Gőzkieresztő »
Az, hogy nem kedvelem a manapság elképesztő divatnak örvendő erotikus regényeket, talán nem újdonság, többször is leírtam ezzel a műfajjal kapcsolatban a véleményemet. Néha napján azonban még én is elviccelődöm a gondolattal, hogy belekóstolok ebbe a stílusba, hátha nekem is elindítja nem létező írói karrieremet (ha ez megtörténik, akkor felvágom a kari eremet... bocs). Vagy ha nem ez, akkor majd egy szakácskönyv. Sőt, most már egyre valószínűbb, hogy utóbbi lesz a nyerő ötlet, ugyanis az erotika terén valaki megelőzött úgy cirka nyolcvan évvel.

A negyedik

Írta Pactolous Dátum 2016-05-13 20:48 Hozzászólás 0 Olvasta 648 | Rovat: Hírek »
Annál nincs idegesítőbb, amikor nem az ihlet hiánya szabotálja a kreatív műveletet, hanem a technika ördöge. Még szerencse, hogy csak apróbb finomítások, kísérletezések hiányoztak a negyedik rövid szösszenetemből, mert ha még az elején húzzák ki alólam a szőnyeget, nem biztos, hogy elkészült volna bármi is.

Amerika Kapitány - A Nagy Perpatvar

Írta Papa Dátum 2016-05-08 16:21 Hozzászólás 0 Olvasta 678 | Rovat: Kritika »
Eljött hát a nap, amikor megtekintettem a következő Disney-Marvel mozit, ami nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint megváltoztatni a teljes filmes univerzumot. Ez vitathatatlanul sikerült is neki, már csak az a kérdés, hogy vajon tette-e ezt úgy, hogy közben egy jó film is lett belőle.

Egyik kutya, másik EP (Ákos - Ugyanúgy EP)

Írta Pactolous Dátum 2016-05-06 18:44 Hozzászólás 0 Olvasta 2337 | Rovat: Kritika »
Mai tízezer forintos kérdésünk: mi a különbség a maxi és az EP, a kislemez és a középlemez között? Nagyjából az, hogy míg előbbi egy dal többféle változatát tartalmazza, addig utóbbi tulajdonképpen egy Tesco gazdaságos album, pár új számmal. Átmenetek persze előfordulhatnak és ilyenkor vakarja véresre a fejét az egyszeri cikkíró.

A Szilánk

Írta Papa Dátum 2016-04-25 11:15 Hozzászólás 0 Olvasta 679 | Rovat: Elmélkedések »

Történet feltételes módban (Gareth Emery - 100 Reasons to Live)

Írta Pactolous Dátum 2016-04-17 21:56 Hozzászólás 0 Olvasta 1189 | Rovat: Kritika »
Gareth Emery még hisz az albumban. Hisz abban, hogy egy 60 percnyi dalcsokor, gondos összeválogatással, aprólékos megformálással elmesélhet egy történetet, átadhat egy bizonyos hangulatot, érzéseket ébreszthet bennünk. A szándék dicséretes, de ennyi önmagában nem elég, a tartalomnak is el kell érnie egy minőség szintet. Sajnos ez nem mindenhol sikerült.

A harmadik

Írta Pactolous Dátum 2016-04-10 21:16 Hozzászólás 0 Olvasta 637 | Rovat: Hírek »
Túl vagyunk egy márciuson, úgyhogy eljött az ideje, hogy az ebben az évben teljesítendő, magamnak kitűzött misszió újabb eredményét megosszam.

Több gondolat bánt engemet (Kotoura-san)

Írta Pactolous Dátum 2016-03-30 19:21 Hozzászólás 2 Olvasta 1304 | Rovat: Anime »
Lefogadom, hogy mindenkinek van egy saját listája arról, hogy milyen szuperképességekkel vértezné fel magát. Hányadik helyen szerepel a gondolatolvasás? Szerintem sokaknál a dobogó közelében helyezkedik el, pedig nem biztos, hogy ez egy szuper képesség. Kotoura legalábbis átokként éli meg abban az animében, amit nem is olyan rég néztem meg.

TOP 10 utált könyvtípus

Írta Pactolous Dátum 2016-03-19 13:57 Hozzászólás 2 Olvasta 861 | Rovat: Gőzkieresztő »
Úgy vettem észre - legfőképpen saját magamon -, nem egészséges az, ha az ember magában tartja a kis gömböcként felgyülemlett mérget, keserűséget, szomorúságot. Valamilyen formában ki kell engedni, lehetőleg olyan módon, amivel nem teszünk kárt senkiben és semmiben. Úgyhogy kedves Olvasók, tegyétek le az automata géppisztolyokat!

Zenei játék

Írta Pactolous Dátum 2016-03-16 22:00 Hozzászólás 0 Olvasta 660 | Rovat: Hírek »
Ahogy a főoldalon elterpeszkedő bemutatkozó szöveg is hirdeti, a honlap eredetileg azzal a céllal indult el, hogy a saját dalaimat reklámozzam, de legalábbis letölthetővé tegyem. Ezt persze nem tévesztettem szem elől, csak éppenséggel már nem komponálok annyit, mint diákkoromban. Ebben az évben viszont szeretném magam egy kicsit alkotásra bírni, ezért kitaláltam magamnak egy játékot!

Csak az a vég, csak azt ne felejtsem! (Celldweller - End of an Empire)

Írta Pactolous Dátum 2016-02-29 21:17 Hozzászólás 0 Olvasta 840 | Rovat: Kritika »
Bírod a metált? Őrületes extázist érzel, ha dobhártyádba robbannak az elektromos gitárok mufurc akkordjai? Itt lesznek ilyenek, mégsem fogod szeretni. Bírod az elektronikus zenét? Nem ijedsz meg a kemény lábdoboktól, a zajjá torzított szintetizátoroktól, az ütemes lüktetéstől? Itt találkozhatsz velük, mégsem fogod szeretni. Netán olyan elvetemült lennél, hogy minden stílusban megtalálod a neked valót? Akkor jer, jer velem egy nem mindennapi utazásra, meglátogatjuk Celldweller-t!
< «« ...  4 5 6 7 8 9 10 11 12  ... »» >