Szervusz kedves Te, ki idelátogattál!

Először is köszöntünk téged a honlapon! "De hova is kerültem? Mi ez az oldal?" A kérdés jogos, engedd meg, hogy felhomályosítsalak! Az oldal annak idején egyfajta gyűjtőhelynek indult, ahonnan a dalaimat le lehetett tölteni. Ez később, a fősulis időkben módosult: mindenféle témákban kerültek ki cikkek, legyen az filmismertető, elmélkedős írás, irodalom, zeneajánló vagy humoros szösszenet. 8 éves fennállásunk alatt ez a forma bizonyult a legjobbnak eddig. Egységes témakört ne keress, itt bizony mindenről írunk, amiről azt gondoljuk érdemes... és amire van időnk. Nincs rendszeres megjelenés, de igyekszünk valamiféle ütemtervet tartani, több-kevesebb sikerrel.

Ha úgy gondolod, írásoddal színesítheted a honlapot, kérlek, ne fogd vissza magad, küldd el nekünk, örömmel elolvassuk, és ha olyan, kitesszük, hadd olvassa el más is! Az írásokat és észrevételeket erre az e-mail címre várjuk: pactolous[kukac]mail[pont]inter[pont]hu

Fenn vagyunk már Facebook-on is, csatlakozz hozzánk, és értesülj mindig egyből az új írásokról!
Kellemes kalandozást a honlapon!
Pactolous


Cikkek

< «« ...  4 5 6 7 8 9 10 11 12  ... »» >

Kérsz egy ölelést? (Armin Van Buuren - Embrace)

Írta Pactolous Dátum 2015-11-30 22:40 Hozzászólás 0 Olvasta 954 | Rovat: Kritika »
Bevezetőt írni egy olyan cikkhez, amiben még én magam sem jutok dűlőre, kifejezetten nehéz! Vajon ellentmondásba keveredek 2 évvel ezelőtti önmagammal? Vagy jogosak az észrevételeim? Egyáltalán a lelkemben kavargó, viharként tomboló indulatok hogyan is törjenek a felszínre és alakuljanak át értelmes magyar mondatokká? És hogyan jövök ki ebből az irgalmatlan képzavarból?

Képzelt interjú a szóvicces emberrel

Írta Pactolous Dátum 2015-11-27 23:01 Hozzászólás 3 Olvasta 735 | Rovat: Fun »
Üdvözöljük kedves nézőinket! Ez itt a Más Szemszög, a négyes csatorna közéleti, beszélgetős műsora. Az Önök kalauza ezen a szellemi utazáson: Bórvári Rudolf!

Fókuszaság (Beat Service - Focus)

Írta Pactolous Dátum 2015-11-13 23:02 Hozzászólás 1 Olvasta 702 | Rovat: Kritika »
Az észt Madis Sillamo 2008 óta ontja magából a remek trance nótákat, készíti a jobbnál jobb remixeket és ír énekesnőknek dalokat. Hogy még nem hallottál róla? Persze, hisz nem a polgári nevét használja, talán úgy ismerősebbnek zeng, ha úgy írom: Beat Service. Ugye! 2013-as dalgyűjteménye után egy igazinak mondható szerzői lemezzel jelentkezik. Vajon a Focus megérdemli a figyelmünket?

Hogyan legyünk Digitális Nomádok vagy Lifestyle Utazók (Élménybeszámoló)

Írta Barbó Dátum 2015-11-05 19:59 Hozzászólás 0 Olvasta 663 | Rovat: Hírek »
Egy átlagos októberi estén egy kedves barátom megkérdezte tőlem, hogy nincs-e kedvem elmenni egy előadásra, melynek címe a fent említett Hogyan legyünk digitális nomádok és lifestyle utazók. Bevallom, fogalmam sem volt, hogy ez mit takar. Némi háttérismeret megszerzése után rá is bólintottam, mert szinte azonnal felkeltette az érdeklődésemet. Így hát november 2-án felkerekedtünk és a Párbeszéd Háza nevezetű, könnyen megközelíthető, kellemes atmoszférájú helyen részesei lettünk ennek az eseménynek, amit most szeretnék röviden bemutatni.

Patkányok a sugárúton (Paddy and the Rats - Lonely Hearts

Írta Pactolous Dátum 2015-10-30 14:02 Hozzászólás 0 Olvasta 854 | Rovat: Kritika »
Ne ijedj meg a drága Olvasó, nem szabadultak rágcsálók a fővárosra, tartanak a macskakőtől! Címünk a Miskolcról származó ír kocsmapunk-ot játszó Paddy and the Rats új nagylemezére utal, a Lonely Hearts' Boulevard című korongra, amelyik szeptember 7-én lépett megvehető státuszba. Pár évvel ezelőtt Conquistador mutatta be nekem a bandát, utána jött pár koncert, amire ellátogattunk, és hát igencsak megkedveltem őket. Eddig nem írtam róluk, most itt a kiváló alkalom!

Rettenetes rettenetek

Írta Pactolous Dátum 2015-10-23 18:09 Hozzászólás 0 Olvasta 582 | Rovat: Fun »
Akik ismernek, azok tudják, hogy időnként nem vetem meg a kedélyek borzolását rajzaimmal, amik hol a való életből merítenek, hol abszolút kitaláltak, de mindenképp borzalmasak. Amióta beléptem egy szóvicces csoportba a fészen, azóta új szintre léptem. Felkészülni! Vigyázz!...

Noch Einmal bitte! (Ákos - Még Egyszer)

Írta Pactolous Dátum 2015-10-06 21:59 Hozzászólás 2 Olvasta 1145 | Rovat: Kritika »
Külföldön már bevált megjelenési formák után Ákos visszatért az albumhoz, mint koncepcióhoz. Persze tavaly is hangoztatta már, hogy errefelé haladnak, de szeptember 29-én végre fizikailag is kezünkbe vehettük az új anyagot. Öt számot már ismertünk róla, kaptunk hozzájuk még nyolcat; mennyire teljes így az élmény?

Gut, Besser, Messer? (Roman Messer - New Life)

Írta Pactolous Dátum 2015-09-24 23:24 Hozzászólás 0 Olvasta 1035 | Rovat: Kritika »
Ezek az oroszok mindenhol ott vannak; nem csak a spájzban, de a zenei életben is! Hozzátehetjük, hogy szerencsére, ugyanis az elektronikus zenéhez nagyon értenek, nem egy talentum ütötte már fel fejét közülük, elég csak Arty-ra, Bobinára, Moonbeam-re vagy Alexander Popov-ra gondolni. Persze az előbb említett úriemberek sem tökéletesek, mostanság hoznak olyan döntéseket, amik nekem személy szerint nem tetszenek. Lássuk, hogy az új jövevény, az ígéretes Roman Messer mivel próbál meggyőzni!

Bizarrság auf dem Quadrat (Lindemann - Skills in Pills)

Írta Pactolous Dátum 2015-09-13 12:36 Hozzászólás 0 Olvasta 945 | Rovat: Kritika »
Amíg a Rammstein zenei pihenőjét tölti - immár a hatodik éve -, a rajongóknak nem kell nélkülözniük az új muzsikákat. Richard Z. Kruspe gitáros tavaly év végén jelentette meg Emigrate elnevezésű projektjének új albumát, az énekes Till Lindemann pedig hosszú munkálatok után idén hozta piacra első "szólólemezét". Az idézőjel azért kell, mert ez is inkább egy társulás; a dalírás, hangszerelés és feljátszásban segédkezet nyújtott a Pain és Hypocrisy zenekarokból ismerős Peter Tägtgren. És hogy milyen lett a lemez? Hát...

"Vérapó itt van, fém a baltája..." (NOS4A2)

Írta Barbó Dátum 2015-09-05 19:17 Hozzászólás 3 Olvasta 893 | Rovat: Kritika »
Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak ... Bizony-bizony, sajnos vége van a sütögetős, strandolós időszaknak, elkezdődött a tanítás az iskolákban. Fájó szívvel vettem búcsút a délutáni napsugarakkal körbeölelt, friss levegőn való olvasgatástól és belevetettem magam az egyetemi életbe, Stephen King és társai helyett a NEPTUN nevű oldalt olvasgatom bőszen. Igyekszem azét időről-időre előhozakodni pár gyöngyszemmel, az órarendemet lapozva úgy érzem, néha igazi felüdülés lesz írni pár sort Pactolous oldalára. Utolsó (kipihent) leheletemmel pedig szeretnék bemutatni egy csodálatos író tollából származó könyvet, Joe Hill NOS4A2-ját.

Azért a víz az úr... (Nagi no Asukara)

Írta Pactolous Dátum 2015-08-23 16:24 Hozzászólás 2 Olvasta 1171 | Rovat: Anime »
Egy réges-régi Garfield rajzfilm szerint (Garfield kilenc élete) az ősmacska volt az első élőlény, ami kimászott a vízből. Utána következett az első kígyó, az első csirke és persze az első ingatlanügynök. Mi lenne, ha utóbbi bent maradt volna? Kevésbé kifordítva a dolgot, képzeljük el azt, hogy az ember természetes élőhelye a tenger mélyén leledzik, és akik a föld felszínén élnek, ők a renegát lázadók. Furcsa? A Nagi no Asukara című animének mégis ez az alapfelállása.

Felnőtt a hangya-boy (Ant-Man)

Írta Pactolous Dátum 2015-08-14 21:14 Hozzászólás 0 Olvasta 809 | Rovat: Kritika »
Régebben, amikor még aktív képregény olvasó voltam, az épp megújulni vágyó Pókember magazin viccrovatában olvastam a Marvel univerzum legfeleslegesebb és legrövidebb életű szuperhőséről, a Bolygóvonzó emberről. Ha nem érted, miért nem élt sokáig a delikvens, elég csak belegondolni szupererejébe... Nos, amikor meghallottam, hogy egy bizonyos Hangyaemberről is készül tripla A-kategóriás, nagy költségvetésű, igazi hollywood-i blockbuster, egyszerre fogott el a röhögőgörcs és az értetlenkedés. Aztán tessék...!

Ezmiez?

Írta Pactolous Dátum 2015-07-21 16:48 Hozzászólás 2 Olvasta 596 | Rovat: Hírek »
De tényleg! Mi ez?

Majdnem egyes (Ayumi Hamasaki - A ONE)

Írta Pactolous Dátum 2015-07-07 20:39 Hozzászólás 2 Olvasta 852 | Rovat: Kritika »
Majdhogynem pontosan egy éve írtam Ayumi Hamasaki lemezről, úgy látszik a hölgyemény szeret évenként kiadni valami újat. Nagy kár, hogy szerintem ez a tömegtermelés rányomja bélyegét a végtermékre, nem hiába álltak rá más zenészek a 2-4 esztendős ciklusokra. Ennyi idő alatt kifutja magát az album, egy turné és a hallgatók is rongyosra koptathatják a CD-ket. Így viszont aligha, a 80-as években még működhetett ez a metódus, manapság nem annyira. Lássuk, ilyen helyzetben az A ONE képes-e maradandót nyújtani.

Megtanítunk angolul - Köszönés, személyes névmások, számok

Írta Papa Dátum 2015-07-06 15:55 Hozzászólás 4 Olvasta 1997 | Rovat: Megtanítunk angolul »
Ez a pillanat is eljött hát, mégpedig jóval hamarabb, mint gondoltam volna. Repülőrajtot vesz a rovat és máris átvesszük azokat a dolgokat, amik alapvetően fontosak lesznek ahhoz, hogy angolul is be tudjunk mutatkozni.
< «« ...  4 5 6 7 8 9 10 11 12  ... »» >