Szervusz kedves Te, ki idelátogattál!

Először is köszöntünk téged a honlapon! "De hova is kerültem? Mi ez az oldal?" A kérdés jogos, engedd meg, hogy felhomályosítsalak! Az oldal annak idején egyfajta gyűjtőhelynek indult, ahonnan a dalaimat le lehetett tölteni. Ez később, a fősulis időkben módosult: mindenféle témákban kerültek ki cikkek, legyen az filmismertető, elmélkedős írás, irodalom, zeneajánló vagy humoros szösszenet. 8 éves fennállásunk alatt ez a forma bizonyult a legjobbnak eddig. Egységes témakört ne keress, itt bizony mindenről írunk, amiről azt gondoljuk érdemes... és amire van időnk. Nincs rendszeres megjelenés, de igyekszünk valamiféle ütemtervet tartani, több-kevesebb sikerrel.

Ha úgy gondolod, írásoddal színesítheted a honlapot, kérlek, ne fogd vissza magad, küldd el nekünk, örömmel elolvassuk, és ha olyan, kitesszük, hadd olvassa el más is! Az írásokat és észrevételeket erre az e-mail címre várjuk: pactolous[kukac]mail[pont]inter[pont]hu

Fenn vagyunk már Facebook-on is, csatlakozz hozzánk, és értesülj mindig egyből az új írásokról!
Kellemes kalandozást a honlapon!
Pactolous


Cikkek

< «« ...  4 5 6 7 8 9 10 11 12  ... »» >

...2016, 2017...

Írta Pactolous Dátum 2017-01-03 19:02 Hozzászólás 0 Olvasta 887 | Rovat: Hírek »
2016 egy gonosz, undok, mocskos, kegyetlen év volt, de végre vége. Nem mondom, hogy nem akadtak jó pillanatok, de elég csak abba belegondolni, hány művész távozott el az élők sorából, mennyi borzalmas esemény rázta meg az embereket. De félre bú és bánat, nem azért ültem le a billentyűzet elé, hogy a nagyvilág történéseiről regéljek, én most legszívesebben visszaemlékeznék, miről is írtam, írtunk Nektek az óévben. Sőt, tudjátok mit? Meg is teszem!

Az utolsó, a tizenkettedik

Írta Pactolous Dátum 2016-12-27 22:23 Hozzászólás 0 Olvasta 723 | Rovat: Hírek »
Véget ért az általam megálmodott és tető alá hozott zenei sorozatom, a Préliminaire. Az ünnepi hangulat jegyében a 12. epizód egy meghittebb, zongora alapú darab.

Az örömút vége (Roxette - Good Karma)

Írta Pactolous Dátum 2016-12-21 21:11 Hozzászólás 0 Olvasta 1299 | Rovat: Kritika »
Egy korszak lezárása, legyen akármilyen kimagasló eredményekkel teli, mindig hagy egyfajta szomorúságot az emberben. Kiváltképp ha kényszerből történik meg, nem pedig önálló döntés miatt. A Roxette együttesnek a 30. évforduló megünneplése közepette olyan döntést kellett meghoznia, ami bizony fájdalmas volt, de szükségszerű. Enyhítendő a fájdalmat kijöttek még egy albummal, de hogy lesz-e folytatás vagy pedig egy korszak mellett más is lezárul, az még a jövő zenéje.

Zsidó arany és szovjet chips

Írta Pactolous Dátum 2016-12-19 19:49 Hozzászólás 3 Olvasta 751 | Rovat: Fun »
Na, ha erre a címre nem kattintanak rá, akkor semmire sem! Pedig nem clickbait-nek szántam, csak összevontam a most következő fárasztások témáit egy mondatba. Igen, rajzok jönnek!

A tizenegyedik

Írta Pactolous Dátum 2016-12-14 19:17 Hozzászólás 0 Olvasta 750 | Rovat: Hírek »
Utolsó előtti részéhez érkezett az általam életre keltett zenei kísérletezés, a Préliminaire című sorozat. A nyugodt, meghittnek ígérkező lezárás előtt még szerettem volna egy pergősebb, vidámabb hangulatot megütni, ez talán sikerült is.

Fennmaradó fenn maradás (Hammerfall - Built to Last)

Írta Pactolous Dátum 2016-12-06 19:58 Hozzászólás 0 Olvasta 692 | Rovat: Kritika »
Januárban hazánkba látogat a power metál egyik legjobb képviselője, a svéd Hammerfall. Mivel anno csak egy koncertjükön, pontosabban annak a felén (se) voltam csak, örömömben Thor kalapácsát is felemelném. Szerencsére még apropója is van magyar útnak, hiszen az új anyagukat turnéztatják, a nemrég megjelent Built to Last című lemez dalait.

Hív a vadon (Eco - Wolves)

Írta Pactolous Dátum 2016-11-29 21:27 Hozzászólás 2 Olvasta 889 | Rovat: Kritika »
Vajon milyen albumban gondolkodik egy olyan trance producer, amelyik ritkán, évente maximum egy-két számmal rukkol elő? Mi fordul meg a fejében, amikor azt mondja, az utóbbi időben picit ráunt a trance-re? Mi készülhet a keze alatt, amikor saját bevallása szerint mostanság inkább Pink Floyd-ot hallgat? Milyen lemez lehet a Wolves, ami azzal a céllal készült el, hogy elmeséljen egy történetet?

A tizedik

Írta Pactolous Dátum 2016-11-21 18:28 Hozzászólás 0 Olvasta 654 | Rovat: Hírek »
Elkészült a 10. darabja a Préliminaire című zenei sorozatomnak. Már csak két rész van vissza, és már gondolkodom azon, hogy jövőre mivel (vagy mikkel) készüljek, tervek már vannak.

Szuperhős teljesítmény? (Alex M.O.R.P.H. - Not All Superheroes Wear Capes)

Írta Pactolous Dátum 2016-11-08 20:11 Hozzászólás 0 Olvasta 713 | Rovat: Kritika »
Vannak a trance producerek között szépfiúk, akadnak olyanok is, akik mintha egy 24 órás LAN party-ról toppantak volna be a 90-es évekből és léteznek egészen meglepő külsejű egyének is. Alex M.O.R.P.H. utóbbi kategóriába tartozik, hiszen inkább egy Bud Spencer rajongói klub alapító tagjának vélné az ember, semmint egy érzelmes műfaj előadójának. A kamionsofőr külső mögött azonban érző szív és egy kiváló tehetség lakozik, utóbbira legújabb lemeze is remek példa.

Dr. Strange, avagy Doktor Furcsa rendel

Írta Papa Dátum 2016-11-05 13:32 Hozzászólás 0 Olvasta 723 | Rovat: Kritika »
A legújabb Disney-Marvel mozi jött, láttam és elvarázsolt. Határozottan szükséges infúziót kapott az egész Marvel filmes univerzum és talán nem is jöhetett volna jobbkor!

Messze esett a fájától? (Giuseppe Ottaviani - Alma)

Írta Pactolous Dátum 2016-10-28 18:20 Hozzászólás 0 Olvasta 1473 | Rovat: Kritika »
Állítólag, amikor egy művész túl sokat használja a közösségi média által nyújtott eszközöket, túlexponálja magát, az azt jelenti, hogy rengeteg felesleges ideje van és valójában nincs is sok köze ahhoz, amit nevével képvisel. Állítólag. Persze nem látok a színfalak mögé, és lehet igazság ebben az állításban, de én azért találkozok olyan előadókkal is, akik rendszeresen posztolnak valamit magukról (illetve munkásságukról) és emellett mégis minőségit alkotnak. Giuseppe Ottaviani is ilyen művész.

A kilencedik

Írta Pactolous Dátum 2016-10-24 21:20 Hozzászólás 0 Olvasta 614 | Rovat: Hírek »
A Préliminaire sorozatot azért találtam ki, hogy dalírásra serkentsem magam, ehhez pedig különösen kapóra jött, hogy a komfortzónából kilépve elvontabb dolgokat is kipróbálhatok. Például pimaszul elvont és nyugodt hangulatokat. Vagy éppenséggel pergősre is vehetem a figurát, mint például most.

Vissza a hegytetőre (Ayumi Hamasaki - M(A)DE IN JAPAN)

Írta Pactolous Dátum 2016-10-11 20:47 Hozzászólás 0 Olvasta 812 | Rovat: Kritika »
Az ember hajlamos arra, hogy olyan dolgokba kapaszkodjon vehemensen, két kézzel, amiket már régen el lehetett volna engedni. Én egyes zenészekkel, zenekarokkal vagyok így, görcsösen hiszem, hogy a legmélyebb gödörből is van kiút. Nem akarok én coelho-i "magasságokba" emelkedni, egyszerűen csak arról van szó, hogy akiket nagyon kedvelek, azokhoz vissza-vissza térek, mint egy örök optimista fel-feldobott kő, átverve a remény által, hogy hátha észhez kaptak. És ha ezt látom vagy ennek az igényét, akkor azért örülök annak, hogy néha ennyire naiv vagyok.

Két fél egy egészen (Lordi - Monstereophonic (Theaterror vs. Demonarchy))

Írta Pactolous Dátum 2016-09-30 21:09 Hozzászólás 0 Olvasta 806 | Rovat: Kritika »
Még soha nem írtam koncepció albumot, de ha megpróbálnám, biztosan nehéz lenne. Kiválasztani egy ötletet és azt úgy keresztülvinni az egész lemezen, hogy a szöveg, a zene, a hangszerelés, a megjelenés mind-mind ennek rendeltetik alá, nos, nem semmi meló lehet. A Lordi is csak félig valósította meg ezt az elképzelést, lehet, hogy ez valami újnak a kezdete?

A nyolcadik

Írta Pactolous Dátum 2016-09-21 21:21 Hozzászólás 0 Olvasta 713 | Rovat: Hírek »
A Préliminaire elnevezésű zenei sorozatom elérkezett a nyolcadik részéhez, és ezúttal arrébb pakoltam a Gilette pengéket, boldogság bogyókat vettem be, hogy egy kedvesebb dallal készüljek.
< «« ...  4 5 6 7 8 9 10 11 12  ... »» >