Szervusz kedves Te, ki idelátogattál!

Először is köszöntünk téged a honlapon! "De hova is kerültem? Mi ez az oldal?" A kérdés jogos, engedd meg, hogy felhomályosítsalak! Az oldal annak idején egyfajta gyűjtőhelynek indult, ahonnan a dalaimat le lehetett tölteni. Ez később, a fősulis időkben módosult: mindenféle témákban kerültek ki cikkek, legyen az filmismertető, elmélkedős írás, irodalom, zeneajánló vagy humoros szösszenet. 8 éves fennállásunk alatt ez a forma bizonyult a legjobbnak eddig. Egységes témakört ne keress, itt bizony mindenről írunk, amiről azt gondoljuk érdemes... és amire van időnk. Nincs rendszeres megjelenés, de igyekszünk valamiféle ütemtervet tartani, több-kevesebb sikerrel.

Ha úgy gondolod, írásoddal színesítheted a honlapot, kérlek, ne fogd vissza magad, küldd el nekünk, örömmel elolvassuk, és ha olyan, kitesszük, hadd olvassa el más is! Az írásokat és észrevételeket erre az e-mail címre várjuk: pactolous[kukac]mail[pont]inter[pont]hu

Fenn vagyunk már Facebook-on is, csatlakozz hozzánk, és értesülj mindig egyből az új írásokról!
Kellemes kalandozást a honlapon!
Pactolous


Cikkek

< «« ...  3 4 5 6 7 8 9 10 11  ... »» >

Jeleket fogtunk! (Solarstone - .----)

Írta Pactolous Dátum 2017-05-10 21:30 Hozzászólás 0 Olvasta 689 | Rovat: Kritika »
Richard John Mowatt, azaz Solarstone azon trance producerek egyike, aki egyfajta Midász királyként képes mindent arannyá változtatni, amihez a keze hozzáér. Nagyon kedvelem az úriembert, tehetsége mellett még a zenéhez való hozzáállása is szimpatikus, eddig megjelent lemezei pedig ott vannak az örökös kedvenceim csarnokában, aranyba öntve. Új albumával sem változott ez a helyzet, pedig először ráncoltam is mindenemet, ami ráncolható.

Papa jelentkezik! - 2017/04

Írta Papa Dátum 2017-04-30 22:33 Hozzászólás 0 Olvasta 703 | Rovat: Anime »
Ezúttal kettő darab animével, amiket az hozott össze, hogy egyedinek mondható, számomra nagyon szeretett opening-jeik vannak... meg lusta dög vagyok és semmi kedvem nem volt külön-külön írni róluk.

Térj vissza! (Boku Dake ga Inai Machi)

Írta Pactolous Dátum 2017-04-20 20:31 Hozzászólás 3 Olvasta 1475 | Rovat: Anime »
Képzeld csak el, hogy olyan képességgel áldott meg a sors, hogy bizonyos, többnyire tragikus pillanatokban visszautazhatsz a múltba, pár perccel előbbre! Ha jó a megfigyelőképességed, akár meg is akadályozhatod, amit elsőre csak külső szemlélőként élnél át. Szimpatikus képesség, nem? Akkor most képzeld el azt, hogy nem pár percet lépsz vissza az időben, hanem 18 évet.

Ferde torony (Ákos - Szabadon)

Írta Pactolous Dátum 2017-04-12 21:04 Hozzászólás 0 Olvasta 798 | Rovat: Kritika »
A tavalyi dupla Aréna koncerttel véget ért Ákos szintirock korszaka... legalábbis azt mondták. Én ehhez csak két dolgot fűznék hozzá: egyrészt elég sok dala lehet éppenséggel szintirock, ha úgy vesszük (Hűség, Tű a vénán, Élj a mában, Mindenki táncol...), szóval szerintem nem is ért véget, másrészt tényleg nincs vége, hisz itt repül az új fecske, Szabadon.

A megugrandó léc (Craig Connelly - One Second Closer)

Írta Pactolous Dátum 2017-04-06 18:27 Hozzászólás 1 Olvasta 847 | Rovat: Kritika »
Úgy gondolom, és remélem, hogy ezúttal a próféta szól belőlem, a trance stílus még jó sokáig fennmarad. Érinthetik őt a kommersz szelek, az EDM csontos ujjai, kongathatják a vészharangot párszor a feje felett, egyelőre nincs mitől tartanunk. Főleg akkor, ha az utánpótlás soraiban olyan egyénekkel találkozhatunk, mint Craig Connelly.

Papa jelentkezik! - 2017/03

Írta Papa Dátum 2017-03-31 16:29 Hozzászólás 0 Olvasta 1268 | Rovat: Anime »
Papa Facebook-os rovatának márciusi összefoglalója ismét öszvér jellegű lett, ugyanis két anime és egy Netflix-es sorozat miatt ragadott ebben a hónapban klaviatúrát, én viszont egy írást még mindig nem tudok két rovatba betenni. Így kérem szépen senki ne akadjon fel azon, hogy az Iron Fist ismertető az Anime kategóriába esett! Tessék a szerzőnek szólni, hogy néha írjon ide is! Én már próbáltam, szélmalomharc...

Keserű számonkérés (Depeche Mode - Spirit)

Írta Pactolous Dátum 2017-03-24 21:14 Hozzászólás 0 Olvasta 1562 | Rovat: Kritika »
Szegény Depeche Mode, jöhet ki bármivel is, az utálkozók, siránkozók, a régi időket visszasírók minden egyes alkalommal előjönnek sötét barlangjukból, hogy károgjanak pár sort. Nem mondom, hogy totális tévedésben élnek, de már baromi unalmas. Úgyhogy ha neked is tele a hócipőd a konstans "Alan Wilder-ezésből" (több, mint húsz éve kilépett szegény, lépjünk túl rajta!) és tetszettek az újkori DM lemezek is, akkor tarts velem, meg fogjuk egymást érteni!

Karórás hülye kérdés a budin

Írta Pactolous Dátum 2017-03-16 20:42 Hozzászólás 1 Olvasta 768 | Rovat: Fun »
Hülye cím, tudom, de ne is várjon most senki tőlem frappáns felütést, hiszen "csak" a szokásos képregény adag érkezik. Hamarosan érkeznek a finom kis kritikák, de amíg tart az uborkaszezon és ihlethiány, addig hadd fárasszak le mindenkit, aki rá mer kattintani a Tovább gombra!

Egy kultfilm utánfutója (T2 - Trainspotting)

Írta Pactolous Dátum 2017-03-05 20:41 Hozzászólás 0 Olvasta 752 | Rovat: Kritika »
A kultfilmeket általában gyanúsan méregetem, sokszor nem hatnak rám úgy, ahogy azt megkülönböztető megítélésük indokolná. Kevés kivétel azért még így is akad és a Trainspotting ezek között szerepel, pedig sokáig meg is feledkeztem róla, de pár jelenet így is örökre bevésődött az agyamba. Az első újranézés után pedig több is. A második résszel viszont szerintem nem ismétlődik meg a történelem.

Papa jelentkezik! - 2017/02

Írta Papa Dátum 2017-02-28 21:18 Hozzászólás 0 Olvasta 1297 | Rovat: Anime »
Papa jelentkezik, már nem csak a Facebook oldalunkon, hanem itt is! Ezúttal egy anime és egy rajzfilm került terítékre (és mivel nincs külön rajzfilm rovatunk, így az Animéhez került be az írás... probléma?).

Közönséges közösségek (Hülye Facebook oldalak és csoportok - II. rész)

Írta Pactolous Dátum 2017-02-20 19:48 Hozzászólás 2 Olvasta 1513 | Rovat: Fun »
Folytatódik nemrég elindult új sorozatunk a Humor szekción belül, amiben érdekes, furcsa vagy éppenséggel teljesen idióta Facebook csoportokat mutatok be. Az első rész debütálásakor kaptam pár tippet, amiknek utána is néztem, és bizony nem csalódtam! Persze a FB keresője nincs éppen segítségemre, amikor vadászok, de remélem ez nem lesz visszatartó erő. Most pedig akkor következzen a második epizód!

Ezt a jövőt passzolnám! (Psycho-Pass)

Írta Pactolous Dátum 2017-02-14 18:59 Hozzászólás 3 Olvasta 1455 | Rovat: Anime »
Minden ember alapvető vágyai között ott szerepel a világbéke. Jó, kivéve talán a megrögzött, fegyvermániákus politikusokat és a sorozatgyilkosokat. Vajon hogyan érhetnénk el, hogyan valósíthatnánk meg? Oly sok irodalmi mű után egy japán rajzfilm is megpróbálkozik azzal, hogy egy alternatívát bemutasson. Persze a regényekhez hasonlóan, ez a történet is inkább disztópia, mint utópia.

Leesett az állunk és a kalapács is! (HammerFall koncertbeszámoló)

Írta Papa & Pactolous Dátum 2017-02-08 20:53 Hozzászólás 0 Olvasta 814 | Rovat: Kritika »
Papa jelentkezik! (És Pactolous is!) Mégpedig egy... koncertélménybeszámolóírásszerűséggel! Mert miért ne? Fő a változatosság és remélem valami finom leves. (A január 31-ei Hammerfall koncertről lesz szó, gondoltam megemlítem a bevezető végén)

Papa jelentkezik! - 2017/01

Írta Papa Dátum 2017-01-31 16:55 Hozzászólás 0 Olvasta 1409 | Rovat: Anime »
A Papa jelentkezik! egy Facebook-exkluzív rovat, ami azért jött létre, mert a szerző már lusta volt az admin felületre belép... izé, mármint azért, mert így több ízben, röviden írhat bizonyos témákról, legfőképp animékről. Idén úgy gondoltuk, hogy ezek a szösszenetek itt is megjelennek, összesítve, tehát a Pofakönyvesek előbb olvashatják el őket, de azok sem maradnak ki belőle, akik nem regisztráltak oda. Jó szórakozást! - Pactolous

Alap anyag (Cosmic Gate - Materia - Chapter.One)

Írta Pactolous Dátum 2017-01-26 19:08 Hozzászólás 0 Olvasta 866 | Rovat: Kritika »
Alkotói válság. A művészek gyűlölt nemezise. Őrjítően bosszantó amikor akadály kerül a kreatív folyamat legelejére. Ennek ellentétével speciel én még nem találkoztam közvetlenül, de előfordul, amikor úgy záporoznak az ötletek, mint nyugdíjas otthonban a kiabálások. Biztos szédítő érzés lehet, és úgy néz ki a Cosmic Gate is ilyen korszakot él meg, hisz a duó most kijött egy fél albummal. Egy bummal... vagy albbal. Mi van?
< «« ...  3 4 5 6 7 8 9 10 11  ... »» >