Szervusz kedves Te, ki idelátogattál!

Először is köszöntünk téged a honlapon! "De hova is kerültem? Mi ez az oldal?" A kérdés jogos, engedd meg, hogy felhomályosítsalak! Az oldal annak idején egyfajta gyűjtőhelynek indult, ahonnan a dalaimat le lehetett tölteni. Ez később, a fősulis időkben módosult: mindenféle témákban kerültek ki cikkek, legyen az filmismertető, elmélkedős írás, irodalom, zeneajánló vagy humoros szösszenet. 8 éves fennállásunk alatt ez a forma bizonyult a legjobbnak eddig. Egységes témakört ne keress, itt bizony mindenről írunk, amiről azt gondoljuk érdemes... és amire van időnk. Nincs rendszeres megjelenés, de igyekszünk valamiféle ütemtervet tartani, több-kevesebb sikerrel.

Ha úgy gondolod, írásoddal színesítheted a honlapot, kérlek, ne fogd vissza magad, küldd el nekünk, örömmel elolvassuk, és ha olyan, kitesszük, hadd olvassa el más is! Az írásokat és észrevételeket erre az e-mail címre várjuk: pactolous[kukac]mail[pont]inter[pont]hu

Fenn vagyunk már Facebook-on is, csatlakozz hozzánk, és értesülj mindig egyből az új írásokról!
Kellemes kalandozást a honlapon!
Pactolous


Cikkek

< «« ...  1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... »» >

Papa jelentkezik! - 2017/10

Írta Papa Dátum 2017-11-01 20:06 Hozzászólás 1 Olvasta 1120 | Rovat: Anime »
Mivel Papa írt már egy bőséges listát a mostani anime szezon legígéretesebb darabjairól (ráadásul a honlapra, bizony!), a Facebook oldalunkra ebben a hónapban csak egy rövid posztot termelt. A sorozatot a rövidség ellenére sem szakítjuk meg, szóval tessék csak a Továbbra kattintani!

Őrület a köbön (Higurashi no Naku Koro ni)

Írta Pactolous Dátum 2017-10-28 12:14 Hozzászólás 4 Olvasta 1309 | Rovat: Anime »
Eredetileg a Lovely Complex nevű régebbi, de frenetikusan vicces animéről írtam volna, de azon kívül, amit az előbb legépeltem, nem sok mindent tehetek hozzá (tényleg fantasztikus, tessék megnézni!). Viszont jelen írásom tárgya több szempontból is érdekes darab, nem egyszerű sorozat, teljes szívvel nem is tudom ajánlani. Akkor mégis mi a biztonsági öves lépfenéért írok róla? Remek kérdés!

A nyomda noir rosszkor ragad el

Írta Pactolous Dátum 2017-10-25 19:54 Hozzászólás 1 Olvasta 1019 | Rovat: Fun »
Esküszöm, a rajzolt képregényeim, képsoraim erőszakos összeboronálásai ragyogó film vagy éppen könyvcímet adnak ki. De ezt inkább hagyjuk is, elég ha "művészetemet" csak ilyen formában szabadítom a világra.

Ezt nézd meg!

Írta Papa Dátum 2017-10-20 16:28 Hozzászólás 1 Olvasta 1656 | Rovat: Anime »
Ez mi? Be van kapcsolva? Mi volt a jelszavam? Megváltoztattál valamit? Hogy? Ja, ezt már írom? Khm… Újra itt van, újra itt van, a... nagy... csapat? Hát legalábbis én, meg a "hát"-tal kezdett mondatok. Szezonajánló, meg amit akarok!

Salakanyag (Cosmic Gate - Materia Chapter.Two)

Írta Pactolous Dátum 2017-10-19 19:15 Hozzászólás 0 Olvasta 1141 | Rovat: Kritika »
Az év elején a Cosmic Gate kijött a Materia első részével, és én olyan boldog voltam, mint egy macska, amelyik jutalomfalatot kap. Már akkor sejthető volt, hogy a Chapter.One elnevezés nem díszként szerepel a lemezborítón és várható a folytatás, az ősz bizony el is hozta. Van-e olyan jó a második dobás, mint az első? Engem elsősorban ez a kérdés foglalkoztatott.

Péntek 13 avagy a nem monstre hanem monster saga-értékelés

Írta Papa Dátum 2017-10-13 17:05 Hozzászólás 0 Olvasta 767 | Rovat: Kritika »
Papa úgy döntött pár hónapja, hogy kiértékeli a teljes Péntek 13 filmsorozatot Jason-östül, mindenestül. A feladat nem volt kis léptékű, de sikeresen abszolválta és hát mikor is lenne aktuálisabb a honlapon is megjelentetni ezeket a Facebook posztokat, ha nem ma, péntek 13-án? Dőljetek hátra, nasit készítsetek elő, hosszú lesz!

Hamis tanú (Katy Perry - Witness)

Írta Pactolous Dátum 2017-10-03 20:48 Hozzászólás 0 Olvasta 494 | Rovat: Kritika »
Időről időre a könnyed műfajok közül is szemezgetek, illetve nekem megvannak már azok az előadóim, akiket kedvelek és érdemesnek tartom őket arra, hogy írjak róluk. Katy Perry könnyen fogyasztható, de igényes(ebb) popzenéje is ilyen, habár minden egyes albumával úgy távolodik el az én ízlésvilágomtól, mint az egyszeri lány, akit felkérek táncolni egy buliban.

Papa jelentkezik! - 2017/09

Írta Papa Dátum 2017-09-30 23:33 Hozzászólás 0 Olvasta 444 | Rovat: Anime »
Végre könnyű dolga volt az egyszeri szerkesztőnek, ugyanis Papa szeptemberben csak animékkel foglalkozott, így könnyű volt az írásait bekategorizálni. Három nem is akármilyen sorozatról áradozott pár sort, lássuk csak melyekkel!

Beetetés (Nickelback - Feed the Machine)

Írta Pactolous Dátum 2017-09-28 21:01 Hozzászólás 0 Olvasta 456 | Rovat: Kritika »
Kevés olyan zenekar van a világon, amelyet rengetegen szeretnek, de még többen utálnak. A Nickelback esetében mindkét felet meg tudom érteni, bár én inkább kedvelem a munkásságukat, mint nem, azért be kell, hogy valljam, az utóbbi időben nem sokat tettek azért, hogy megvédjem őket. Vajon fordul a kocka a legújabb lemezükkel?

Megfáradt belassulás (Celldweller - Offworld)

Írta Pactolous Dátum 2017-09-18 21:19 Hozzászólás 0 Olvasta 517 | Rovat: Kritika »
Kevés zenészt csodálok teljes áhítattal, de Klayton, a Celldweller, Scandroid és Circle of Dust projektek atyja és arca közéjük tartozik. Főképp az első alias az, ami engem megfogott: a metál és az elektronikus zene olyan fúzióját emeli újabb és újabb szintre, amiért én dalszerzőként és hallgatóként is csak lelkesedni tudok. Emberünk most kicsit kilépett a komfortzónából és egy melankolikusabb, nyugodtabb, visszafogottabb lemezzel jelentkezett. Vajon a zsenialitása ilyen formában is megmutatkozik?

Az N betűs szót szádra ne vedd! - A PewDiePie vs. Firewatch botrány

Írta Pactolous Dátum 2017-09-13 16:44 Hozzászólás 4 Olvasta 1181 | Rovat: Gőzkieresztő »
Ismét kiverte a biztosítékot sokaknál a világ egyik legismertebb streamer-e, YouTube sztárja, a svéd PewDiePie. Nem, nem akarok átlényegülni gamer oldallá: én már csak játszani szeretek, az ezt körülölelő iparág egyéb történései majdhogynem hidegen is hagynak, az említett úriemberről nem is beszélve. Ellenben amit ez a hír kiváltott a kommentelőkből az engem nagyon meglepett és erről szeretnék pár szót szólni.

Tovább az úton (Kyau & Albert - Matching Stories)

Írta Pactolous Dátum 2017-09-10 10:18 Hozzászólás 0 Olvasta 470 | Rovat: Kritika »
A távolba révedés világbajnokai visszatértek, Kyau és Albert új albummal jelentkeznek. A japán vasutak is megirigyelhetnék azt a menetrendszerű pontosságot, ahogyan a páros szállítja az újabbnál újabb dalokat és két évente a lemezeket. Most eszünkbe juthatna egy közhely a mennyiség és minőség kapcsolatáról, hozzáteszem, teljesen jogosan, de az utóbbi időben nincs sok ok a panaszra a srácokra. Hogy ez így marad-e, az hamarosan kiderül!

Papa jelentkezik! - 2017/08

Írta Papa Dátum 2017-09-03 18:08 Hozzászólás 0 Olvasta 459 | Rovat: Anime »
Papa augusztusban belekóstolt több mindenbe: írt filmről, sorozatról, rajzfilmről, animéről, hadd főjön a fejem ismét, mikor rovatba kell szerkesztenem. Épp ezért már olvashattatok külön cikként egyet-kettőt, most pedig érkezzen a maradék!

A védelemről hosszan (The Defenders)

Írta Papa Dátum 2017-08-29 20:15 Hozzászólás 0 Olvasta 441 | Rovat: Kritika »
A The Defenders jött, látott és... hozta a papírformát... ami nagyon is jó, sőt! Lássuk mit tett le az asztalra a legújabb Marvel-es Netflix sorozat.

A setét egy árnyalata (A setét torony)

Írta Papa Dátum 2017-08-18 14:19 Hozzászólás 0 Olvasta 471 | Rovat: Kritika »
A Facebook-os Papa jelentkezik! rovat alkalmanként más jellegű boncalanyokat is kiveséz, nem csak animéket. Épp ezért - hogy egyszerű legyen rovatba szerkeszteni - most itt is elolvasható, mit is gondolt Papa az új Stephen King adaptációról, az A Setét torony című alkotásról.
< «« ...  1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... »» >