Szervusz kedves Te, ki idelátogattál!

Először is köszöntünk téged a honlapon! "De hova is kerültem? Mi ez az oldal?" A kérdés jogos, engedd meg, hogy felhomályosítsalak! Az oldal annak idején egyfajta gyűjtőhelynek indult, ahonnan a dalaimat le lehetett tölteni. Ez később, a fősulis időkben módosult: mindenféle témákban kerültek ki cikkek, legyen az filmismertető, elmélkedős írás, irodalom, zeneajánló vagy humoros szösszenet. 8 éves fennállásunk alatt ez a forma bizonyult a legjobbnak eddig. Egységes témakört ne keress, itt bizony mindenről írunk, amiről azt gondoljuk érdemes... és amire van időnk. Nincs rendszeres megjelenés, de igyekszünk valamiféle ütemtervet tartani, több-kevesebb sikerrel.

Ha úgy gondolod, írásoddal színesítheted a honlapot, kérlek, ne fogd vissza magad, küldd el nekünk, örömmel elolvassuk, és ha olyan, kitesszük, hadd olvassa el más is! Az írásokat és észrevételeket erre az e-mail címre várjuk: pactolous[kukac]mail[pont]inter[pont]hu

Fenn vagyunk már Facebook-on is, csatlakozz hozzánk, és értesülj mindig egyből az új írásokról!
Kellemes kalandozást a honlapon!
Pactolous


Cikkek

< «« ...  1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... »» >

Papa jelentkezik! - 2017/07

Írta Papa Dátum 2017-08-03 20:34 Hozzászólás 2 Olvasta 889 | Rovat: Anime »
Papa júliusban sem tétlenkedett: miután letudta a Péntek 13 sagát (amivel egyébként még adósok vagyunk, de mi lenne ha stílszerűen októberre csúszna?) visszavetette magát az anime áradatba. Nézett jót is, rosszat is, de hát így szép az élet.

Lázadó patkányok (Paddy and the Rats - Riot City Outlaws)

Írta Pactolous Dátum 2017-07-31 16:34 Hozzászólás 0 Olvasta 965 | Rovat: Kritika »
Két év kihagyás után hazánk ír kocsmapatkányai ismét nagylemezzel jelentkeznek. Mivel a zenekar igen népszerű, nem csak itthon, hanem külföldön is, ezért ez a hír több, mint örömteli. A rendkívül barátságos áron beszerezhető album hozza az elvárt szintet, tipikusan nyári bulikba szánt anyag.

Egy hangos szúnyog nyaka nappal a lámpánál

Írta Pactolous Dátum 2017-07-21 15:34 Hozzászólás 1 Olvasta 840 | Rovat: Fun »
Nem törtem irodalmi babérokra, habár ez a cím tökéletesen megfelelne egy mai, magyar, sznob, szépirodalmi regénynek is. Csak ha már oldalt a szavazás mérlege a változatosságra való törekvés felé billen (jé, van szavazási lehetőség?), akkor arra gondoltam, két kritika közé beillesztek egy kis fárasztást, rajzolt dolgok formájában.

Ki nevet a végén? (Paramore - After Laughter)

Írta Pactolous Dátum 2017-07-17 19:43 Hozzászólás 0 Olvasta 438 | Rovat: Kritika »
Komolyan gondban vagyok! Most úgy kéne a Paramore új lemezéről írnom, hogy ne sértsek meg vele nagyon senkit, pedig beindíthatnám a fikamotort. Sőt, már rá is pattantam, amikor megjelent előttem egy gondolat, ami az egész albumhoz való viszonyomat megkérdőjelezte. Az After Laughter nem egy könnyű falat!

Üdv itthon! (Pókember: Hazatérés)

Írta Pactolous Dátum 2017-07-10 19:38 Hozzászólás 1 Olvasta 451 | Rovat: Kritika »
Gyerekkoromban imádtam a képregényeket! Ha elmentünk strandra, nagymamához vagy bármilyen hosszabb útra én már pakoltam is be a táskámba az indokolatlan mennyiségű Garfield, Transformers és Pókember újságokat. Ezek közül a kövér macsek iránti szeretetem a mai napig virágzik, a Tranformers maradt szép nosztalgia, Pókember pedig új erőre kapott nálam a friss, Hazatérés alcímű mozifilmmel.

Papa jelentkezik! - 2017/06

Írta Papa Dátum 2017-06-27 20:35 Hozzászólás 0 Olvasta 435 | Rovat: Anime »
Ebben a hónapban Papa csak egy animéről írt a Facebook-exkluzív rovatába, arról is csak röviden, úgyhogy az e havi összefoglaló is összement a mosásban. Júliusra csúszik viszont a hosszúra nyúlt, XXXL-es, Péntek 13 sorozat részenkénti értékelése, lévén még nincs befejezve. De addig is: Bungou Stray Dogs!

Trance hangoskönyv (Ferry Corsten - Blueprint)

Írta Pactolous Dátum 2017-06-25 21:19 Hozzászólás 0 Olvasta 846 | Rovat: Kritika »
Ha egy olyan tudós lennék, akinek feladata egy adott zenei stílus tanulmányozása, mindenképp a trance-et választanám. Egy szakdolgozathoz elegendő mennyiségű hatás érte létezése során, trendek jöttek-mentek, alkategóriák alakultak át, más hangzások olvadtak be, egyes producerek 180 fokos fordulatairól nem is beszélve. Még szerencse, hogy nem tervezem már ebben az életben több szakdoga megírását, maradok a cikkeknél. Az új Ferry Corsten album kapcsán így is érintem ezeket a témákat.

Ki ide belépsz, hagyj fel minden reménnyel! (Hülye Facebook oldalak és csoportok - III. rész)

Írta Pactolous Dátum 2017-06-14 18:15 Hozzászólás 0 Olvasta 894 | Rovat: Fun »
Kis idő eltelt a rovat második része óta, de hát sajnos ennyit kellett várnom nekem is, hogy összegyűljön egy cikkre való mennyiség a Facebook hülye és/vagy furcsa csoportjaiból, oldalaiból. Lássunk is akkor hozzájuk!

Kérjük a következőt! (ATB - neXt)

Írta Pactolous Dátum 2017-06-06 20:48 Hozzászólás 0 Olvasta 952 | Rovat: Kritika »
André Tanneberger-t, vagy ismertebb nevén ATB-t szerintem még az is ismeri, aki nem tartja ujját az elektronikus stílus ütőerén. Nyugodtan nevezhetjük őt a trance egyik nagymesterének, még úgy is, hogy hangzásában keverednek a dance, a house, a trance, a pop, a chillout és az ambient bizonyos ismérvei. Sokoldalú producer, aki mintha az utóbbi időben nem tudott volna érdemlegeset robbantani, pedig nem tűnt el, aktív, ennek ékes bizonyítéka 10. nagylemeze, a beszédes című neXt.

Papa jelentkezik! - 2017/05

Írta Papa Dátum 2017-05-31 19:06 Hozzászólás 0 Olvasta 925 | Rovat: Anime »
Ebben a hónapban is két animére jutott idő, és szerencsére mindkettő olyan darab, amire érdemes egy kis helyet szorítani szoros időbeosztásunkban.

Résumé - egy új dal, több régebbi

Írta Pactolous Dátum 2017-05-30 20:57 Hozzászólás 0 Olvasta 888 | Rovat: Hírek »
Tavaly Préliminaire címmel létrehoztam egy 12 részes zenei sorozatot, minden hónapban megírtam egy nyugodtabb hangvételű, bevezető jellegű, tőlem talán szokatlan stílusú dalt. Jópofa játék volt, ami picit visszarántott a komponálási folyamatba és úgy döntöttem, ezeket a szösszeneteket most letölthetővé teszem egy új nótával együtt.

Kinél van szigszalag? (A Galaxis Őrzői 2)

Írta Pactolous Dátum 2017-05-24 18:34 Hozzászólás 1 Olvasta 601 | Rovat: Kritika »
A Galaxis szedett-vedett biztonságtechnikai szakemberei visszatértek! Sokunk régóta várt már erre a comeback-re, és elöljáróban annyit elmondhatok, hogy megérte böjtölni! Persze csak akkor, ha az első rész is tetszett, ellenkező esetben nyugodtan szkippelheted a mozit. A folytatás még humorosabb, még látványosabb, még akciódúsabb lett!

Jeleket fogtunk! (Solarstone - .----)

Írta Pactolous Dátum 2017-05-10 21:30 Hozzászólás 0 Olvasta 528 | Rovat: Kritika »
Richard John Mowatt, azaz Solarstone azon trance producerek egyike, aki egyfajta Midász királyként képes mindent arannyá változtatni, amihez a keze hozzáér. Nagyon kedvelem az úriembert, tehetsége mellett még a zenéhez való hozzáállása is szimpatikus, eddig megjelent lemezei pedig ott vannak az örökös kedvenceim csarnokában, aranyba öntve. Új albumával sem változott ez a helyzet, pedig először ráncoltam is mindenemet, ami ráncolható.

Papa jelentkezik! - 2017/04

Írta Papa Dátum 2017-04-30 22:33 Hozzászólás 0 Olvasta 525 | Rovat: Anime »
Ezúttal kettő darab animével, amiket az hozott össze, hogy egyedinek mondható, számomra nagyon szeretett opening-jeik vannak... meg lusta dög vagyok és semmi kedvem nem volt külön-külön írni róluk.

Térj vissza! (Boku Dake ga Inai Machi)

Írta Pactolous Dátum 2017-04-20 20:31 Hozzászólás 3 Olvasta 1175 | Rovat: Anime »
Képzeld csak el, hogy olyan képességgel áldott meg a sors, hogy bizonyos, többnyire tragikus pillanatokban visszautazhatsz a múltba, pár perccel előbbre! Ha jó a megfigyelőképességed, akár meg is akadályozhatod, amit elsőre csak külső szemlélőként élnél át. Szimpatikus képesség, nem? Akkor most képzeld el azt, hogy nem pár percet lépsz vissza az időben, hanem 18 évet.
< «« ...  1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... »» >