Szervusz kedves Te, ki idelátogattál!

Először is köszöntünk téged a honlapon! "De hova is kerültem? Mi ez az oldal?" A kérdés jogos, engedd meg, hogy felhomályosítsalak! Az oldal annak idején egyfajta gyűjtőhelynek indult, ahonnan a dalaimat le lehetett tölteni. Ez később, a fősulis időkben módosult: mindenféle témákban kerültek ki cikkek, legyen az filmismertető, elmélkedős írás, irodalom, zeneajánló vagy humoros szösszenet. 8 éves fennállásunk alatt ez a forma bizonyult a legjobbnak eddig. Egységes témakört ne keress, itt bizony mindenről írunk, amiről azt gondoljuk érdemes... és amire van időnk. Nincs rendszeres megjelenés, de igyekszünk valamiféle ütemtervet tartani, több-kevesebb sikerrel.

Ha úgy gondolod, írásoddal színesítheted a honlapot, kérlek, ne fogd vissza magad, küldd el nekünk, örömmel elolvassuk, és ha olyan, kitesszük, hadd olvassa el más is! Az írásokat és észrevételeket erre az e-mail címre várjuk: pactolous[kukac]mail[pont]inter[pont]hu

Fenn vagyunk már Facebook-on is, csatlakozz hozzánk, és értesülj mindig egyből az új írásokról!
Kellemes kalandozást a honlapon!
Pactolous


Cikkek

< «« ...  1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... »» >

Büntetett előélet - The Punisher

Írta Papa Dátum 2017-12-02 15:38 Hozzászólás 0 Olvasta 1583 | Rovat: Kritika »
Kicsit sokáig tartott, de azért csak sikerült meglesnem a legújabb Marvel-es Netflix sorozatot, ami ezúttal Frank Castle mindennapjaiba engedett bepillantást. Sikerült-e megint valami kimagaslót letenni az asztalra, vagy csak a középszerűség lécét verték le? Erre keresem a választ az alábbi sorokban.

Papa jelentkezik! - 2017/11

Írta Papa Dátum 2017-11-30 19:47 Hozzászólás 0 Olvasta 882 | Rovat: Anime / Sorozat »
Íme Papa Facebook-only rovatának novemberi összefoglalója, amiben három anime is szóba kerül és egyik jobb, mint a másik!

Komótos életkedv (Lana Del Rey - Lust for Life)

Írta Pactolous Dátum 2017-11-23 19:03 Hozzászólás 0 Olvasta 971 | Rovat: Kritika »
Ember legyen a talpán, aki a rengeteg kedvenc előadója között probléma nélkül eligazodik! Én például majdnem lecsúsztam Lana Del Rey új albumáról, ami nyáron jelent meg, de szerencsére még befért ebbe az évbe. Vajon a Lust for Life megérdemli a figyelmet?

Most már tényleg fáj (Hurts - Desire)

Írta Pactolous & Barbó Dátum 2017-11-17 20:39 Hozzászólás 0 Olvasta 1121 | Rovat: Kritika »
Különleges alkalom! Nem egy, hanem két szerző tollából, illetve klaviatúrájából érkezik a kritika, hiszen a Hurts zenekart Pactolous és Barbó is szereti. Vagy szerette. A Desire című új lemezük több zavart kérdőjelet és mérges arcot varázsolt a fejük fölé, most mindketten megindokolják, miért is csalódtak.

Tompított fényszóró (Aly & Fila - Beyond the Lights)

Írta Pactolous Dátum 2017-11-08 19:23 Hozzászólás 0 Olvasta 1128 | Rovat: Kritika »
Aly és Fila megkerülhetetlen tehetségei a trance műfajának, erről azt hiszem felesleges vitafórumot nyitni. Saját számok és remixek esetében is hozzák a kötelező minőséget, nem egyszer megugorván azt, épp ezért szinte érthetetlen, hogy miért nem tudnak mit kezdeni az albummal, mint koncepcióval. Talán most végre sikerült!

Thor: Ragnaröhög

Írta Papa Dátum 2017-11-04 21:11 Hozzászólás 0 Olvasta 1449 | Rovat: Kritika »
Sorozatban a harmadik Thor film érkezett meg idén és már az előzetesekből tudni lehetett, hogy a viharisten ezúttal kicsit más lesz, mint eddig. Azt azonban talán kevesen hitték, hogy pont ez a film lesz az iskolapéldája annak, hogy a humor egyik AZ IDŐZÍTÉS... legfontosabb eleme.

Papa jelentkezik! - 2017/10

Írta Papa Dátum 2017-11-01 20:06 Hozzászólás 1 Olvasta 1187 | Rovat: Anime / Sorozat »
Mivel Papa írt már egy bőséges listát a mostani anime szezon legígéretesebb darabjairól (ráadásul a honlapra, bizony!), a Facebook oldalunkra ebben a hónapban csak egy rövid posztot termelt. A sorozatot a rövidség ellenére sem szakítjuk meg, szóval tessék csak a Továbbra kattintani!

Őrület a köbön (Higurashi no Naku Koro ni)

Írta Pactolous Dátum 2017-10-28 12:14 Hozzászólás 4 Olvasta 1404 | Rovat: Anime / Sorozat »
Eredetileg a Lovely Complex nevű régebbi, de frenetikusan vicces animéről írtam volna, de azon kívül, amit az előbb legépeltem, nem sok mindent tehetek hozzá (tényleg fantasztikus, tessék megnézni!). Viszont jelen írásom tárgya több szempontból is érdekes darab, nem egyszerű sorozat, teljes szívvel nem is tudom ajánlani. Akkor mégis mi a biztonsági öves lépfenéért írok róla? Remek kérdés!

A nyomda noir rosszkor ragad el

Írta Pactolous Dátum 2017-10-25 19:54 Hozzászólás 1 Olvasta 1077 | Rovat: Fun »
Esküszöm, a rajzolt képregényeim, képsoraim erőszakos összeboronálásai ragyogó film vagy éppen könyvcímet adnak ki. De ezt inkább hagyjuk is, elég ha "művészetemet" csak ilyen formában szabadítom a világra.

Ezt nézd meg!

Írta Papa Dátum 2017-10-20 16:28 Hozzászólás 1 Olvasta 1831 | Rovat: Anime / Sorozat »
Ez mi? Be van kapcsolva? Mi volt a jelszavam? Megváltoztattál valamit? Hogy? Ja, ezt már írom? Khm… Újra itt van, újra itt van, a... nagy... csapat? Hát legalábbis én, meg a "hát"-tal kezdett mondatok. Szezonajánló, meg amit akarok!

Salakanyag (Cosmic Gate - Materia Chapter.Two)

Írta Pactolous Dátum 2017-10-19 19:15 Hozzászólás 0 Olvasta 1205 | Rovat: Kritika »
Az év elején a Cosmic Gate kijött a Materia első részével, és én olyan boldog voltam, mint egy macska, amelyik jutalomfalatot kap. Már akkor sejthető volt, hogy a Chapter.One elnevezés nem díszként szerepel a lemezborítón és várható a folytatás, az ősz bizony el is hozta. Van-e olyan jó a második dobás, mint az első? Engem elsősorban ez a kérdés foglalkoztatott.

Péntek 13 avagy a nem monstre hanem monster saga-értékelés

Írta Papa Dátum 2017-10-13 17:05 Hozzászólás 0 Olvasta 860 | Rovat: Kritika »
Papa úgy döntött pár hónapja, hogy kiértékeli a teljes Péntek 13 filmsorozatot Jason-östül, mindenestül. A feladat nem volt kis léptékű, de sikeresen abszolválta és hát mikor is lenne aktuálisabb a honlapon is megjelentetni ezeket a Facebook posztokat, ha nem ma, péntek 13-án? Dőljetek hátra, nasit készítsetek elő, hosszú lesz!

Hamis tanú (Katy Perry - Witness)

Írta Pactolous Dátum 2017-10-03 20:48 Hozzászólás 0 Olvasta 544 | Rovat: Kritika »
Időről időre a könnyed műfajok közül is szemezgetek, illetve nekem megvannak már azok az előadóim, akiket kedvelek és érdemesnek tartom őket arra, hogy írjak róluk. Katy Perry könnyen fogyasztható, de igényes(ebb) popzenéje is ilyen, habár minden egyes albumával úgy távolodik el az én ízlésvilágomtól, mint az egyszeri lány, akit felkérek táncolni egy buliban.

Papa jelentkezik! - 2017/09

Írta Papa Dátum 2017-09-30 23:33 Hozzászólás 0 Olvasta 493 | Rovat: Anime / Sorozat »
Végre könnyű dolga volt az egyszeri szerkesztőnek, ugyanis Papa szeptemberben csak animékkel foglalkozott, így könnyű volt az írásait bekategorizálni. Három nem is akármilyen sorozatról áradozott pár sort, lássuk csak melyekkel!

Beetetés (Nickelback - Feed the Machine)

Írta Pactolous Dátum 2017-09-28 21:01 Hozzászólás 0 Olvasta 506 | Rovat: Kritika »
Kevés olyan zenekar van a világon, amelyet rengetegen szeretnek, de még többen utálnak. A Nickelback esetében mindkét felet meg tudom érteni, bár én inkább kedvelem a munkásságukat, mint nem, azért be kell, hogy valljam, az utóbbi időben nem sokat tettek azért, hogy megvédjem őket. Vajon fordul a kocka a legújabb lemezükkel?
< «« ...  1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... »» >