Szervusz kedves Te, ki idelátogattál!

Először is köszöntünk téged a honlapon! "De hova is kerültem? Mi ez az oldal?" A kérdés jogos, engedd meg, hogy felhomályosítsalak! Az oldal annak idején egyfajta gyűjtőhelynek indult, ahonnan a dalaimat le lehetett tölteni. Ez később, a fősulis időkben módosult: mindenféle témákban kerültek ki cikkek, legyen az filmismertető, elmélkedős írás, irodalom, zeneajánló vagy humoros szösszenet. 8 éves fennállásunk alatt ez a forma bizonyult a legjobbnak eddig. Egységes témakört ne keress, itt bizony mindenről írunk, amiről azt gondoljuk érdemes... és amire van időnk. Nincs rendszeres megjelenés, de igyekszünk valamiféle ütemtervet tartani, több-kevesebb sikerrel.

Ha úgy gondolod, írásoddal színesítheted a honlapot, kérlek, ne fogd vissza magad, küldd el nekünk, örömmel elolvassuk, és ha olyan, kitesszük, hadd olvassa el más is! Az írásokat és észrevételeket erre az e-mail címre várjuk: pactolous[kukac]mail[pont]inter[pont]hu

Fenn vagyunk már Facebook-on is, csatlakozz hozzánk, és értesülj mindig egyből az új írásokról!
Kellemes kalandozást a honlapon!
Pactolous


Cikkek

< «« ...  1 2 3 4 5 6 7 8  ... »» >

Fulladozás (Richard Durand - The Air We Breathe)

Írta Pactolous Dátum 2018-11-22 20:16 Hozzászólás 0 Olvasta 724 | Rovat: Zene / Mozi »
Richard Durand hat éve nem adott ki szerzői nagylemezt. Persze mixalbumok jöttek, de idővel az In Search of Sunrise sorozat is tetszhalott állapotba került, ami csak idén változott meg, de ez már nem emberünk érdeme volt. Hat év, az bizony elég hosszú idő! Nos, nem akarom már a cikk legelején kivégzőosztag elé rángatni a poént, de semmit sem vesztettünk volna, ha az a bizonyos hatos tovább nőtt volna.

A fény felé (Markus Schulz - We are the Light)

Írta Pactolous Dátum 2018-11-18 21:05 Hozzászólás 0 Olvasta 1072 | Rovat: Zene / Mozi »
Jelentősen megváltozott elvárásokkal kezdtem neki Markus Schulz új lemezének. Azt hiszem ideje beletörődnöm, hogy emberünk az albumjain más hangvételt üt meg, így a régi időket idéző, komolyabb, kidolgozottabb, elvontabb dalok elmaradnak. Önmagamat áltatnám, ha ennyi idő után ez nem esne le. Lehet-e ennek fényében mégis pozitívan csalódni?

Vissza a régi iskolába! (Push - Together We Rule the World)

Írta Pactolous Dátum 2018-11-06 19:27 Hozzászólás 0 Olvasta 570 | Rovat: Zene / Mozi »
Cosmo Kid, The Astronaut, Plastic Boy, The Gift, Absolute, Magnetical, Solar Factor és még sorolhatnám a neveket addig, míg meg nem lesz a bevezetőnyi 4-5 sor. Ki gondolná, hogy mindezen alias-ok egyetlen egy ember álnevei, méghozzá azé az emberé, aki nélkül a trance stílust el sem lehetne képzelni. M.I.K.E.-ról van szó természetesen és a nagy öreg ezúttal a legendás Push munkanév alatt jelentetett meg egy új albumot. Nehéz nem izgatottnak lenni...

Papa jelentkezik! - 2018/10 - Második rész

Írta Papa Dátum 2018-11-01 09:45 Hozzászólás 2 Olvasta 924 | Rovat: Anime / Sorozat / Film »
Papa Facebook-os rovatának októberi összefoglalója ismét két részes lett, a másodikban egy anime került részletesebben a célkereszt elé, illetve egy felsorolás erejéig a jelenlegi szezon legérdekesebb darabjait is megemlíti.

Papa jelentkezik! - 2018/10 - Első rész

Írta Papa Dátum 2018-10-30 19:52 Hozzászólás 0 Olvasta 540 | Rovat: Zene / Mozi »
Papa Facebook-os rovatának októberi összefoglalója ismét két részes lesz, ebben az elsőben két Marvel alkotásról regél majd. Aki hozzá hasonlóan nagy rajongója a képregényhősös sztoriknak talán már ki is találta kikről van szó: igen, Venomról és a Fenegyerekről.

Leányálmok (Shoujo Shuumatsu Ryokou / Sora Yori mo Tooi Basho)

Írta Pactolous Dátum 2018-10-24 19:54 Hozzászólás 4 Olvasta 1009 | Rovat: Anime / Sorozat / Film »
Cuki lányok cuki kalandjai - az animék jelentős százaléka lerendezhető ezzel a tőmondatos szinopszissal. Szerencsére akadnak olyan alkotások, amik ezen túlmutatnak és csak a felületes ismerkedés során hitetik el velünk, hogy nincs többről szó. Ekkor érhet bennünket nagy meglepetés és én ilyenkor vigyorgok elégedetten: lám, megint becsaptak a japánok! És milyen jó érzés!

Az otthon itt van (Ákos - Hazatalál EP)

Írta Pactolous Dátum 2018-10-04 21:05 Hozzászólás 1 Olvasta 954 | Rovat: Zene / Mozi »
Az aktuális Ákos kiadványról cikket írnom egyszerre öröm és kihívás, hiszen mégis csak az egyik kedvenc előadóm egy új alkotásáról van szó, másrészről viszont ki kell emelnem az erényeket és a hiányosságokat. Nagy cucc - gondolhatja az Olvasó, hiszen ezt majd minden lemeznél így teszem. Igen ám, de nem szabad túlságosan elragadtatnom magam, legyen akár ujjongásról vagy zsörtölődésről szó. Vajon a mostani középlemez, a Hazatalál mennyire könnyíti meg a dolgom?

Papa jelentkezik! - 2018/09 - Második rész

Írta Papa Dátum 2018-09-30 19:34 Hozzászólás 0 Olvasta 680 | Rovat: Zene / Mozi »
A szeptemberi Papa posztok összegzőjének második epizódja az elmaradhatatlan anime élményekről szól, ismételten bele-belerondítva általam (Pactolous).

Papa jelentkezik! - 2018/09 - Első rész

Írta Papa Dátum 2018-09-29 10:08 Hozzászólás 0 Olvasta 566 | Rovat: Zene / Mozi »
Eljött a hónap vége, ideje Papa Facebook rovatának összegzőjével elkészülnöm, és mivel emberünk szeptemberben nézett ezt is, meg azt is, ismét két részre vágom az írások folyamát. Az első részben két mozifilm és egy sorozat került az ítélőszék elé.

Igényes merengés (Andrew Bayer - In My Last Life)

Írta Pactolous Dátum 2018-09-26 19:22 Hozzászólás 0 Olvasta 619 | Rovat: Zene / Mozi »
Egy hatalmas bocsánatkéréssel tartozom mindenkinek! Szóval tessék: mea maxima culpa, sorry, gomenasai, schuldigum, stb... Ugyanis hiába ismerem Andrew Bayer bizonyos dalait, főképp azokat, amik slágerekké váltak, az albumjai eddig kimaradtak. Így írnom a most megjelent, sorban a harmadik lemezéről, nos, enyhén szólva is nehézkes. De bátor lovagként nézek szembe az oroszlánnal és megkísérlek úgy véleményt mondani erről a nem mindennapi alkotásról, hogy az méltó legyen hozzá!

A pornó cukor az egy hivatás?

Írta Pactolous Dátum 2018-09-11 21:02 Hozzászólás 1 Olvasta 833 | Rovat: Fun »
Szinte látom is magam előtt a zavart tekinteteket, a ráncolt homlokokat és a torkokból feltörő "He?" reakciókat. Ne aggódjon senki, nem őrültem meg (vagy mégis?), csak jó szokásomhoz híven összevontam a fárasztásaim témáit. Öveket becsatolni!

Papa jelentkezik! - 2018/08

Írta Papa Dátum 2018-08-31 22:21 Hozzászólás 1 Olvasta 1448 | Rovat: Anime / Sorozat / Film »
Az, hogy Papa megállás nélkül tojta ki magából az anime ismertetőket augusztusban erős eufemizmus lenne részemről, de tény, hogy több időt szán a benne élő otaku kényeztetésére, mint előtte bármikor. Halk sóhajjal veszi ezt tudomásul a főszerkesztő (azaz én, Pactolous), de így legalább olyanok is terítékre kerülnek, amiket magam is megnéztem, emiatt bele is pofázok az összefoglalóba! Muhaha!

Mese hanggal (Driftmoon - Invictus)

Írta Pactolous Dátum 2018-08-29 21:17 Hozzászólás 0 Olvasta 672 | Rovat: Zene / Mozi »
Kevés közhelyesebb kezdést tudok elképzelni annál, mint amivel most is tervezek nyitni, de sajnos nem jut más eszembe: nehéz helyzetben vagyok! A szlovák Driftmoon második albuma ugyanis dicséretes alkotás, bár a koncepció sajnos már nem egyedi, igaz, még nincs is kiaknázva teljesen. Mégsem volt rám olyan hatással, mint anno Ferry Corsten Blueprint-je. De miért is hasonlítom hozzá? Üljetek körém trance-erek, mesedélután következik!

Örömóda (Chicane - The Place You Can't Remember, The Place You Can't Forget)

Írta Pactolous Dátum 2018-08-15 17:43 Hozzászólás 0 Olvasta 795 | Rovat: Zene / Mozi »
Vannak olyan nevek, amelyek nem szorulnak bemutatásra. Épp ezért nem is hálás feladat róluk írnom. Könnyen beleeshetek abba a hibába, hogy általuk tető alá hozott életmű csábító szirénként próbálja befolyása alá vonni véleményemet, túlzottan negatív vagy éppen pozitív irányba, kibújva ezzel az objektivitásra való törekvés leple alól. Ugyanakkor én mindig is a saját, szubjektív véleményemet szeretem leírni egy albummal, egy dallal vagy egy előadóval, zenekarral kapcsolatban. De minél nagyobb a név, az arany középút megtalálása annál nehezebb.

Papa jelentkezik! - 2018/07

Írta Papa Dátum 2018-08-06 15:52 Hozzászólás 0 Olvasta 656 | Rovat: Anime / Sorozat / Film »
Egy kis külföldi nyaralásból visszatérvén döbbenten vettem észre, hogy Papa átvette a hatalmat a Facebook-on... na persze, nem az egészen, csak az oldalunkon. De hát a szabadság alatt is kell valakinek dolgoznia, nem igaz? De! Na ugye! Lássuk, milyen animékről értekezett július havában! - Pactolous
< «« ...  1 2 3 4 5 6 7 8  ... »» >