Szervusz kedves Te, ki idelátogattál!

Először is köszöntünk téged a honlapon! "De hova is kerültem? Mi ez az oldal?" A kérdés jogos, engedd meg, hogy felhomályosítsalak! Az oldal annak idején egyfajta gyűjtőhelynek indult, ahonnan a dalaimat le lehetett tölteni. Ez később, a fősulis időkben módosult: mindenféle témákban kerültek ki cikkek, legyen az filmismertető, elmélkedős írás, irodalom, zeneajánló vagy humoros szösszenet. 8 éves fennállásunk alatt ez a forma bizonyult a legjobbnak eddig. Egységes témakört ne keress, itt bizony mindenről írunk, amiről azt gondoljuk érdemes... és amire van időnk. Nincs rendszeres megjelenés, de igyekszünk valamiféle ütemtervet tartani, több-kevesebb sikerrel.

Ha úgy gondolod, írásoddal színesítheted a honlapot, kérlek, ne fogd vissza magad, küldd el nekünk, örömmel elolvassuk, és ha olyan, kitesszük, hadd olvassa el más is! Az írásokat és észrevételeket erre az e-mail címre várjuk: pactolous[kukac]mail[pont]inter[pont]hu

Fenn vagyunk már Facebook-on is, csatlakozz hozzánk, és értesülj mindig egyből az új írásokról!
Kellemes kalandozást a honlapon!
Pactolous


Cikkek

< «« ...  1 2 3 4 5 6 7 8  ... »» >

Papa jelentkezik! - 2018/05 - 1. rész

Írta Papa Dátum 2018-05-29 20:31 Hozzászólás 0 Olvasta 453 | Rovat: Kritika »
Nincs az a szerkesztő, aki megzabolázhatná Papát, ha a Facebook oldalunkra ír. Ezért fordulhat elő, hogy amikor az összegzőt kéne rovatba sorolni, csak gondok és akadályok merülnek fel. Épp ezért ismét két részesre szabdalódik a májusi posztok összefoglalója, elsőként pedig két mozifilm, egy CGI parádé és egy klasszikus krimi kerül terítékre.

Sok kicsivel mire megyünk? (Solarstone - ..--- / Ben Gold - Sound Advice (Chapter One))

Írta Pactolous Dátum 2018-05-25 16:15 Hozzászólás 0 Olvasta 725 | Rovat: Kritika »
Kezdem magam úgy érezni, mint egy elszenesedett őskövület, aki mellett a kor úgy halad el, mint BMW-s a sztrádán. Görcsösen ragaszkodom ahhoz a véleményemhez, hogy az album, mint kifejezési forma elképesztően fontos szerepet tölt be egy énekes, egy zenekar vagy egy producer életművében, de úgy tűnik a Spotify-generáció a rövidebb, instant élményre vevő. Most két trance előadó középlemezét veszem nagyítóm alá; vajon meggyőznek arról, hogy jobb a több kicsi, mint az egy nagy?

Megjött az év pornófilmje!

Írta Papa Dátum 2018-05-18 21:28 Hozzászólás 0 Olvasta 416 | Rovat: Kritika »
A Double Penetration 2 egy újszerű, mégis klasszikus mestermű, ami teljesen újraírja az etalon fogalmát a durva, anális... hogy mi? Mi az, hogy a DP 2 nem ennek volt a rövidítése? Deadpool? Van második rész? Basszameg! Mindjárt jövök.

Élénk vagy fakó? (Hazem Beltagui - VIVID)

Írta Pactolous Dátum 2018-05-15 20:33 Hozzászólás 0 Olvasta 449 | Rovat: Kritika »
A közel-keleti térség meglehetősen trance centrikus, szerintem legtöbbünk fel tudna sorolni legalább öt olyan előadót, aki innen emelkedett fel. Hazem Beltagui, egyiptomi producer is könnyedén eszünkbe juthat, főképp most, hogy kijött első, igazi albumával.

Érett hegek (Ilan Bluestone - Scars)

Írta Pactolous Dátum 2018-05-08 16:10 Hozzászólás 0 Olvasta 533 | Rovat: Kritika »
Ilan Bluestone angol trance producer tökéletesen adagolt tempóban dolgozik. 2012-ben futott be igazán, onnantól kezdve minden évben kijött pár számmal és átdolgozással, és most végre úgy érezte, hogy ideje album formába önteni az elmúlt két év kreatív munkáját. Az időzítés remek, de vajon maga az alkotás is?

Papa jelentkezik! - 2018/04

Írta Papa Dátum 2018-05-06 19:05 Hozzászólás 0 Olvasta 408 | Rovat: Anime / Sorozat »
Kis késéssel de megérkezett Papa Facebook-os írásainak áprilisi összefoglalója! Sajnálom, de valamiféle tíz éves jubileum közbeékelődött és felborította itt a menetrendet! Viszont most megint belekontárkodok én, Pactolous a szövegbe, mert az ajánlott sorozatokból kettőt is láttam és mert megtehetem... muhahaha!

10

Írta Pactolous Dátum 2018-05-03 20:27 Hozzászólás 1 Olvasta 590 | Rovat: Hírek »
Nem tulajdonítok túl nagy jelentőséget a jubileumoknak, de azért szeretem, ha elérek egyet. Persze itt most nem a harmincadik születésnapomra gondoltam, azt még a mai napig nem dolgoztam fel. Nem, nem, sokkal inkább azokat az évfordulókat bírom, amik a hobbijaimmal kapcsolatosak. 2008. május 2-án jelent meg az első cikkecske eme oldal bitjein és bájtjain, ami - akárhogy is számolom ujjaimon - bizony 10 évet jelent. Tízet!

Avengers: A végtelenbe s tovább

Írta Papa Dátum 2018-04-29 13:07 Hozzászólás 0 Olvasta 771 | Rovat: Kritika »
Megjött hát az utóbbi évek egyik legnagyobb mozis eseménye én pedig nem leszek rest és igyekszem megfogalmazni a véleményemet róla. Túltolták a hype-ot? Hatalmas bukta, vagy a legjobb dolog a pirított tökmag óta? Nos, ezt majd mindenki eldönti maga, de addig is, én jövök!

Jönnek a csenevészek (Awolnation - Here Come the Runts)

Írta Pactolous Dátum 2018-04-23 20:35 Hozzászólás 0 Olvasta 427 | Rovat: Kritika »
Szerencse, hogy engem elképesztően sokfajta zene foglalkoztat, így lehetőségem adódik, hogy olyan előadókról is írjak, akiket talán a szélesebb közönség nem nagyon ismer, pedig megérdemelnék. Az Awolnation egy ilyen zenekar és egyelőre csak annyi üröm vegyült örömömbe, hogy nem a legjobb lemezükről írhatok.

Trance Classic? Kicsit igen, kicsit nem (tyDi & Christopher Tin - Collide)

Írta Pactolous Dátum 2018-04-08 20:53 Hozzászólás 0 Olvasta 423 | Rovat: Kritika »
Az ausztrál tyDi 2011-ig egészen előkelő helyet foglalt el a trance előadóim között, aztán nála is történt egy olyan reveláció, ami oly sok más producernél is: megjelentek a dollárjelek a pupillák helyén. Azóta nem is követtem őt, most is az esélytelenek nyugalmával kóstoltam bele az új lemezébe. Nos, szerintem helyesen döntöttem!

Papa jelentkezik! - 2018/03

Írta Papa Dátum 2018-03-31 11:49 Hozzászólás 0 Olvasta 356 | Rovat: Kritika »
Papa elfoglalt ember volt márciusban, legalábbis ezt feltételezem, biztosra nem tudhatom. Mindenesetre ebben a hónapban csak egy írásra volt ideje, az pedig a Jessica Jones-t vette célba.

Dont vörri, vaccs heppi (Happy!)

Írta Pactolous Dátum 2018-03-20 18:43 Hozzászólás 1 Olvasta 729 | Rovat: Kritika »
Hadd idézzem Papát egy röpke pillanatig: "MINDENKI NÉZZE A HAPPY!-T! MOST!" Én kérek elnézést a bekapcsolva maradt Caps Lock-ért, de én is indokoltnak érzem, hogy imígy felhívjuk a figyelmet erre a sorozatra. A Happy! egy kiégett, megkeseredett bérgyilkosként dolgozó egykori zsaru nagyon beteg, nagyon elborult és elképesztően stílusos története, aminek legnagyobb csavarjáról direkt nem is beszéltem. Ellenben ha ez még így kevés ahhoz, hogy meggyőzzelek, akkor olvass tovább, és kifejtem bővebben!

Előzzük meg a bűnt egy dallal!

Írta Pactolous Dátum 2018-03-13 20:20 Hozzászólás 2 Olvasta 760 | Rovat: Fun »
Ki mondta, hogy a munkahely nem lehet stimuláló hatással? Amíg könyvesbolti alkalmazott voltam, a mindennapok hülyeségeit rajzoltam meg kis képregények, képsorok formájában, most viszont, hogy utam egy nyomdába vezetett, csak abból tudok dolgozni, ami elém kerül. És ohohóóó... most megütöttem a főnyereményt!

Új dal! - The Lonely Clown

Írta Pactolous Dátum 2018-03-10 17:29 Hozzászólás 2 Olvasta 754 | Rovat: Hírek »
Sajnálom, igazából már január végén elkészültem vele, de visszatartottam, mint egy nem annyira vészesen dübörgő pisit... ehh, meg kéne már tanulnom, hogy milyen egy jó hasonlat. Mindegy is, aki bele szokott hallgatni a dalaimba, annak most szolgálok egy kis meglepetéssel!

Papa jelentkezik! - 2018/02 - Második rész

Írta Papa Dátum 2018-02-28 18:54 Hozzászólás 0 Olvasta 426 | Rovat: Anime / Sorozat »
Ahogy ígértem, itt van Papa Facebook rovatának februári összegzőjének második része, ezúttal csak az animékre koncentrálva! És mivel szerepel közöttük olyan is, amit én (azaz Pactolous) is néztem, bele-bele piszkítok én is!
< «« ...  1 2 3 4 5 6 7 8  ... »» >