Szervusz kedves Te, ki idelátogattál!

Először is köszöntünk téged a honlapon! "De hova is kerültem? Mi ez az oldal?" A kérdés jogos, engedd meg, hogy felhomályosítsalak! Az oldal annak idején egyfajta gyűjtőhelynek indult, ahonnan a dalaimat le lehetett tölteni. Ez később, a fősulis időkben módosult: mindenféle témákban kerültek ki cikkek, legyen az filmismertető, elmélkedős írás, irodalom, zeneajánló vagy humoros szösszenet. 8 éves fennállásunk alatt ez a forma bizonyult a legjobbnak eddig. Egységes témakört ne keress, itt bizony mindenről írunk, amiről azt gondoljuk érdemes... és amire van időnk. Nincs rendszeres megjelenés, de igyekszünk valamiféle ütemtervet tartani, több-kevesebb sikerrel.

Ha úgy gondolod, írásoddal színesítheted a honlapot, kérlek, ne fogd vissza magad, küldd el nekünk, örömmel elolvassuk, és ha olyan, kitesszük, hadd olvassa el más is! Az írásokat és észrevételeket erre az e-mail címre várjuk: pactolous[kukac]mail[pont]inter[pont]hu

Fenn vagyunk már Facebook-on is, csatlakozz hozzánk, és értesülj mindig egyből az új írásokról!
Kellemes kalandozást a honlapon!
Pactolous


Cikkek

< «« ...  1 2 3 4 5 6 7 8  ... »» >

Mese hanggal (Driftmoon - Invictus)

Írta Pactolous Dátum 2018-08-29 21:17 Hozzászólás 0 Olvasta 472 | Rovat: Zene / Mozi »
Kevés közhelyesebb kezdést tudok elképzelni annál, mint amivel most is tervezek nyitni, de sajnos nem jut más eszembe: nehéz helyzetben vagyok! A szlovák Driftmoon második albuma ugyanis dicséretes alkotás, bár a koncepció sajnos már nem egyedi, igaz, még nincs is kiaknázva teljesen. Mégsem volt rám olyan hatással, mint anno Ferry Corsten Blueprint-je. De miért is hasonlítom hozzá? Üljetek körém trance-erek, mesedélután következik!

Örömóda (Chicane - The Place You Can't Remember, The Place You Can't Forget)

Írta Pactolous Dátum 2018-08-15 17:43 Hozzászólás 0 Olvasta 574 | Rovat: Zene / Mozi »
Vannak olyan nevek, amelyek nem szorulnak bemutatásra. Épp ezért nem is hálás feladat róluk írnom. Könnyen beleeshetek abba a hibába, hogy általuk tető alá hozott életmű csábító szirénként próbálja befolyása alá vonni véleményemet, túlzottan negatív vagy éppen pozitív irányba, kibújva ezzel az objektivitásra való törekvés leple alól. Ugyanakkor én mindig is a saját, szubjektív véleményemet szeretem leírni egy albummal, egy dallal vagy egy előadóval, zenekarral kapcsolatban. De minél nagyobb a név, az arany középút megtalálása annál nehezebb.

Papa jelentkezik! - 2018/07

Írta Papa Dátum 2018-08-06 15:52 Hozzászólás 0 Olvasta 455 | Rovat: Anime / Sorozat / Film »
Egy kis külföldi nyaralásból visszatérvén döbbenten vettem észre, hogy Papa átvette a hatalmat a Facebook-on... na persze, nem az egészen, csak az oldalunkon. De hát a szabadság alatt is kell valakinek dolgoznia, nem igaz? De! Na ugye! Lássuk, milyen animékről értekezett július havában! - Pactolous

A Hangya és a Darázs

Írta Papa Dátum 2018-07-22 09:38 Hozzászólás 1 Olvasta 727 | Rovat: Zene / Mozi »
Kifejezetten elégedett vagyok magammal, amiért megálltam, hogy valami borzalmas poént írjak a címbe. A lényeg, hogy megnéztem a legújabb Disney-Marvel mozit és az alábbiakban igyekszem érthetően elmondani, miért érdemes megnézni.

Nem számít a fontos halottkém

Írta Pactolous Dátum 2018-07-18 21:39 Hozzászólás 0 Olvasta 525 | Rovat: Fun »
Csendes ez a július, ugye? Sajnálom, rajtam kívül álló okok miatt mással voltam elfoglalva, ráadásul hamarosan elhagyom ezt a londoni időjárást és egy normális, nyári környezetben töltök el pár napot, mert ahogy a reklám is mondja, megérdemlem. De ez most senkit nem érdekel, lássuk mit is hoztam unaloműzőnek!

Papa jelentkezik! - 2018/06

Írta Papa Dátum 2018-07-02 21:17 Hozzászólás 0 Olvasta 577 | Rovat: Anime / Sorozat / Film »
Papa júniusban a Facebook oldalunkon ezúttal csak animékkel foglalkozott, így a főszerkesztő végre befoghatja a pofáját, mert egyetlen rovatba besűríthető az egész. Ugye? Ugye!

Ba..za az ördög a feleségét (Lordi - Sexorcism)

Írta Pactolous Dátum 2018-06-26 17:58 Hozzászólás 1 Olvasta 947 | Rovat: Zene / Mozi »
A finn szörnymetál "csúfos" képviselői visszatérő vendégek az oldalunkon, hiszen Papa és én is imádjuk a Lordit. Ez elmondható róluk is, hiszen ők is szeretnek minket: mármint nem effektíve kettőnket, hanem úgy en bloc a magyarokat, hiszen novemberben ismét láthatjuk őket élőben, amikor bemutatják a Sexorcism című új albumukat. Hadd mutassam be én is!

Nem a pénz, a szeretet halott (CHVRCHES - Love is Dead)

Írta Pactolous Dátum 2018-06-20 18:19 Hozzászólás 0 Olvasta 784 | Rovat: Zene / Mozi »
Sokszor elgondolkozom azon, hogy vajon a mai zenék 20-30 esztendő múlva retrónak számítanak majd? Kellemes bizsergés fut majd végig hátunkon, ha meghallunk egy Rihanna számot? És vajon lesznek majd olyan bandák, amik a 2010-es évek stílusában játszanak? Vagy akkor is a legendás nyolcvanas évekbe kanyarodnak vissza, mint ahogy azt teszi már egy ideje a CHVRCHES is?

Zenék vég nélkül (Roger Shah - No Boundaries)

Írta Pactolous Dátum 2018-06-14 19:59 Hozzászólás 0 Olvasta 633 | Rovat: Zene / Mozi »
Roger Shah egy kedvelhető figurája a trance stílusnak. Az úgynevezett baleár trance felfuttatójaként temérdek slágerrel és átdolgozással kényeztetett már el bennünket és ha a sok mellék projektje mellett egy önálló, szerzői albummal jön ki, az bizony megérdemli a figyelmünket. És kell is ide a figyelem meg a kitartás, mert a 2 CD-n és a 30 számon nem két perc alatt rágjuk át magunkat!

Az újságos, a fényező és a szigetelő egy házibuliban...

Írta Pactolous Dátum 2018-06-11 18:32 Hozzászólás 2 Olvasta 739 | Rovat: Fun »
...akár egy vicc is kezdődhetne ezzel a felütéssel, de sajnos (vagy éppen szerencsére) így nem kezdődik egy sem. Ellenben ha a mostani, általam rajzolt képregények témáit összefésülöm, akkor viszont helytálló ez a furcsa kezdet. Figyelem! Fárasztás következik!

Papa jelentkezik! - 2018/05 - 2. rész

Írta Papa Dátum 2018-06-02 10:42 Hozzászólás 0 Olvasta 514 | Rovat: Anime / Sorozat / Film »
Papa májusi Facebook bejegyzéseinek összefoglalója két részre bomlott, az elsőt nem olyan rég olvashattátok, most pedig itt a második, ami csak animékkel foglalkozik. Meg Batman-nel. Aki most animében szerepelt.

Papa jelentkezik! - 2018/05 - 1. rész

Írta Papa Dátum 2018-05-29 20:31 Hozzászólás 0 Olvasta 543 | Rovat: Zene / Mozi »
Nincs az a szerkesztő, aki megzabolázhatná Papát, ha a Facebook oldalunkra ír. Ezért fordulhat elő, hogy amikor az összegzőt kéne rovatba sorolni, csak gondok és akadályok merülnek fel. Épp ezért ismét két részesre szabdalódik a májusi posztok összefoglalója, elsőként pedig két mozifilm, egy CGI parádé és egy klasszikus krimi kerül terítékre.

Sok kicsivel mire megyünk? (Solarstone - ..--- / Ben Gold - Sound Advice (Chapter One))

Írta Pactolous Dátum 2018-05-25 16:15 Hozzászólás 0 Olvasta 818 | Rovat: Zene / Mozi »
Kezdem magam úgy érezni, mint egy elszenesedett őskövület, aki mellett a kor úgy halad el, mint BMW-s a sztrádán. Görcsösen ragaszkodom ahhoz a véleményemhez, hogy az album, mint kifejezési forma elképesztően fontos szerepet tölt be egy énekes, egy zenekar vagy egy producer életművében, de úgy tűnik a Spotify-generáció a rövidebb, instant élményre vevő. Most két trance előadó középlemezét veszem nagyítóm alá; vajon meggyőznek arról, hogy jobb a több kicsi, mint az egy nagy?

Megjött az év pornófilmje!

Írta Papa Dátum 2018-05-18 21:28 Hozzászólás 0 Olvasta 516 | Rovat: Zene / Mozi »
A Double Penetration 2 egy újszerű, mégis klasszikus mestermű, ami teljesen újraírja az etalon fogalmát a durva, anális... hogy mi? Mi az, hogy a DP 2 nem ennek volt a rövidítése? Deadpool? Van második rész? Basszameg! Mindjárt jövök.

Élénk vagy fakó? (Hazem Beltagui - VIVID)

Írta Pactolous Dátum 2018-05-15 20:33 Hozzászólás 0 Olvasta 555 | Rovat: Zene / Mozi »
A közel-keleti térség meglehetősen trance centrikus, szerintem legtöbbünk fel tudna sorolni legalább öt olyan előadót, aki innen emelkedett fel. Hazem Beltagui, egyiptomi producer is könnyedén eszünkbe juthat, főképp most, hogy kijött első, igazi albumával.
< «« ...  1 2 3 4 5 6 7 8  ... »» >