Szervusz kedves Te, ki idelátogattál!

Először is köszöntünk téged a honlapon! "De hova is kerültem? Mi ez az oldal?" A kérdés jogos, engedd meg, hogy felhomályosítsalak! Az oldal annak idején egyfajta gyűjtőhelynek indult, ahonnan a dalaimat le lehetett tölteni. Ez később, a fősulis időkben módosult: mindenféle témákban kerültek ki cikkek, legyen az filmismertető, elmélkedős írás, irodalom, zeneajánló vagy humoros szösszenet. 8 éves fennállásunk alatt ez a forma bizonyult a legjobbnak eddig. Egységes témakört ne keress, itt bizony mindenről írunk, amiről azt gondoljuk érdemes... és amire van időnk. Nincs rendszeres megjelenés, de igyekszünk valamiféle ütemtervet tartani, több-kevesebb sikerrel.

Ha úgy gondolod, írásoddal színesítheted a honlapot, kérlek, ne fogd vissza magad, küldd el nekünk, örömmel elolvassuk, és ha olyan, kitesszük, hadd olvassa el más is! Az írásokat és észrevételeket erre az e-mail címre várjuk: pactolous[kukac]mail[pont]inter[pont]hu

Fenn vagyunk már Facebook-on is, csatlakozz hozzánk, és értesülj mindig egyből az új írásokról!
Kellemes kalandozást a honlapon!
Pactolous


Cikkek

< «« ...  1 2 3 4 5 6 7 8  ... »» >

Dont vörri, vaccs heppi (Happy!)

Írta Pactolous Dátum 2018-03-20 18:43 Hozzászólás 1 Olvasta 595 | Rovat: Kritika »
Hadd idézzem Papát egy röpke pillanatig: "MINDENKI NÉZZE A HAPPY!-T! MOST!" Én kérek elnézést a bekapcsolva maradt Caps Lock-ért, de én is indokoltnak érzem, hogy imígy felhívjuk a figyelmet erre a sorozatra. A Happy! egy kiégett, megkeseredett bérgyilkosként dolgozó egykori zsaru nagyon beteg, nagyon elborult és elképesztően stílusos története, aminek legnagyobb csavarjáról direkt nem is beszéltem. Ellenben ha ez még így kevés ahhoz, hogy meggyőzzelek, akkor olvass tovább, és kifejtem bővebben!

Előzzük meg a bűnt egy dallal!

Írta Pactolous Dátum 2018-03-13 20:20 Hozzászólás 2 Olvasta 609 | Rovat: Fun »
Ki mondta, hogy a munkahely nem lehet stimuláló hatással? Amíg könyvesbolti alkalmazott voltam, a mindennapok hülyeségeit rajzoltam meg kis képregények, képsorok formájában, most viszont, hogy utam egy nyomdába vezetett, csak abból tudok dolgozni, ami elém kerül. És ohohóóó... most megütöttem a főnyereményt!

Új dal! - The Lonely Clown

Írta Pactolous Dátum 2018-03-10 17:29 Hozzászólás 2 Olvasta 601 | Rovat: Hírek »
Sajnálom, igazából már január végén elkészültem vele, de visszatartottam, mint egy nem annyira vészesen dübörgő pisit... ehh, meg kéne már tanulnom, hogy milyen egy jó hasonlat. Mindegy is, aki bele szokott hallgatni a dalaimba, annak most szolgálok egy kis meglepetéssel!

Papa jelentkezik! - 2018/02 - Második rész

Írta Papa Dátum 2018-02-28 18:54 Hozzászólás 0 Olvasta 340 | Rovat: Anime / Sorozat »
Ahogy ígértem, itt van Papa Facebook rovatának februári összegzőjének második része, ezúttal csak az animékre koncentrálva! És mivel szerepel közöttük olyan is, amit én (azaz Pactolous) is néztem, bele-bele piszkítok én is!

Papa jelentkezik! - 2018/02 - Első rész

Írta Papa Dátum 2018-02-26 20:32 Hozzászólás 0 Olvasta 359 | Rovat: Kritika »
Mivel nem vette be a fogalmazásgátlót, ezért ismételten két darabra kell osztanom a februári Papa jelentkezik! Facebook rovat posztjait, de tudjátok mit? Ez nem baj! Ebben a hónapban legalább egy valaki aktív volt (remélem ez márciusban már megváltozik).

Csörög a húsálom... Álmodik a csörgő hús?

Írta Pactolous Dátum 2018-02-21 18:12 Hozzászólás 0 Olvasta 416 | Rovat: Fun »
Még mindig nagy móka összefűzni egy címbe a rajzaim témáját... ja igen, mert hogy a hallgatást megtörve most egy kis képregény adaggal fárasztanám le a kedves Olvasókat. Sőt, le is fogom!

Az élvezetek közös halmozása (Above & Beyond - Common Ground)

Írta Pactolous Dátum 2018-02-08 20:24 Hozzászólás 0 Olvasta 451 | Rovat: Kritika »
Az elektronikus zenei stílusokról - enyhe túlzással - elmondható, hogy kezdő, szárnypróbálgató, kreativitásra hajlamos emberek is sikerélményt szerezhetnek, rövid úton, akár minimális zenei háttértudással is. Ennek előnyeit én is élvezem a mai napig, de az tagadhatatlan, hogy aki igazi, tanult zenész, annak nagyobb az előnye. Mint például az Above & Beyond három tagjának, akik most sorban a negyedik nagylemezükkel ajándékozták meg rajongóikat.

Tovább az úton (Gabriel & Dresden - The Only Road)

Írta Pactolous Dátum 2018-01-31 20:27 Hozzászólás 0 Olvasta 414 | Rovat: Kritika »
Annyi előadóról, zenekarról, formációról írtam már az elmúlt pár (khmm... tíz) évben, hogy mindig örülök neki, ha olyasvalaki(k) kerül(nek) elém, aki(k)ről még nem regéltem (sok volt a zárójel?... szerintem is). Ez persze egyáltalán nem annyira meglepő, lévén tengernyi, sőt, óceánnyi művész ír odakinn muzsikákat, az én befogadóképességem pedig véges. Akikről pedig most lesz szó azért nem szerepeltek a honlap hasábjain, mert az első és eddig utolsó szerzői albumuk 2006-ban jelent meg.

Papa jelentkezik! - 2018/01

Írta Papa Dátum 2018-01-30 18:33 Hozzászólás 0 Olvasta 442 | Rovat: Anime / Sorozat »
Papának volt miről jelentkeznie ebben a hónapban, és mivel nem áll szándékomban megszakítani ezt a sorozatot, folytatjuk idén is. Ha követed a Facebook oldalunkat, akkor ott hamarabb értesülhetsz Papa rapid élményeiről, de ha nincs pofakönyved, akkor sincs gond, minden hónap végén összegyűjtjük Neked őket!

Identitászavar (Dakota - The Nine Skies)

Írta Pactolous Dátum 2018-01-09 19:45 Hozzászólás 0 Olvasta 431 | Rovat: Kritika »
Ha egy művész másik név alatt jelentet meg szellemi terméket, azt feltételezi az ember, hogy az egy másik stílust, hangvételt, minőséget képvisel. Az írók is ezért viselnek álnevet; az irántuk rajongó olvasó így nem érzi magát becsapva, és a szerző is kipróbálhatja magát egy új műfajban. Markus Schulz esetében úgy érzem összekeveredtek a szerepek, mintha nem tudná nyomon követni melyik neve alatt milyen dalokat írjon... pedig csak kettőről van szó.

... 2017, 2018...

Írta Pactolous Dátum 2018-01-05 20:47 Hozzászólás 2 Olvasta 714 | Rovat: Hírek »
Öltönyt fel, kandallót be, italt ki, fotelba le - valahogy így képzelek el minden esztendő végén egy évértékelőt, de sajnos össze kell törnöm az Olvasók tévképzetét (illetve a sajátomat), nem így állok neki. Ehelyett leülök a gép elé, magamhoz húzom a klaviatúrát, berakok valamiféle zenét és végigböngészem a honlapot, milyen cikkeket raktunk ki idén... nem, tavaly. Bocsánat, még meg kell szoknom, hogy 2017-nek vége...

Papa jelentkezik! - 2017/12 - Második rész

Írta Papa Dátum 2017-12-31 01:02 Hozzászólás 0 Olvasta 1011 | Rovat: Anime / Sorozat »
Ahogy ígértem, itt is van a decemberi Papa Facebook írások összefoglalójának második része, ami az animékre koncentrál és mivel némelyiket én is láttam, újfent belekontárkodom pár észrevétel erejéig. - Pactolous

Papa jelentkezik! - 2017/12 - Első rész

Írta Papa Dátum 2017-12-28 21:13 Hozzászólás 0 Olvasta 970 | Rovat: Kritika »
Kifejezetten sokat írt ebben a hónapban Papa, ide is, meg a Facebook oldalunkra is. Mivel itt az év vége, sietnem is kell, hogy itt is olvasható legyen mindegyik: első alkalommal jöjjenek azok a posztok, amik nem animékről, hanem filmekről szólnak! - Pactolous

Az Utolsó Jedi(k)

Írta Papa Dátum 2017-12-23 10:05 Hozzászólás 0 Olvasta 1019 | Rovat: Kritika »
Hát ez nehéz lesz. De most komolyan, tényleg nehéz lesz, mert még én sem egészen tudom, hogy mit is mondhatnék a legújabb Star Wars filmről. Ahogy az egyensúly fontos az Erőben és az életben, ez a film is leginkább középre helyezte magát.

Visszatérők - PVD és SVD

Írta Pactolous Dátum 2017-12-04 21:17 Hozzászólás 0 Olvasta 972 | Rovat: Kritika »
Akik azt híresztelik, hogy a trance haldoklik, olyan népmesei alakok, mint a fiú, aki farkast kiáltott. Tény, hogy egyes előadók elhagyták a stílust, mások állandóan alulmúlják önmagukat, de egyszerűen nem lehet nem észrevenni a nagy öregek visszatérését. És ez azért örömteli esemény, mert ők ebben a műfajban alkotnak maradandót. Most két producert is górcső alá veszek ezen téma kapcsán, ők pedig nem mások, mint Paul Van Dyk és a Purple Haze.
< «« ...  1 2 3 4 5 6 7 8  ... »» >