Szervusz kedves Te, ki idelátogattál!

Először is köszöntünk téged a honlapon! "De hova is kerültem? Mi ez az oldal?" A kérdés jogos, engedd meg, hogy felhomályosítsalak! Az oldal annak idején egyfajta gyűjtőhelynek indult, ahonnan a dalaimat le lehetett tölteni. Ez később, a fősulis időkben módosult: mindenféle témákban kerültek ki cikkek, legyen az filmismertető, elmélkedős írás, irodalom, zeneajánló vagy humoros szösszenet. 8 éves fennállásunk alatt ez a forma bizonyult a legjobbnak eddig. Egységes témakört ne keress, itt bizony mindenről írunk, amiről azt gondoljuk érdemes... és amire van időnk. Nincs rendszeres megjelenés, de igyekszünk valamiféle ütemtervet tartani, több-kevesebb sikerrel.

Ha úgy gondolod, írásoddal színesítheted a honlapot, kérlek, ne fogd vissza magad, küldd el nekünk, örömmel elolvassuk, és ha olyan, kitesszük, hadd olvassa el más is! Az írásokat és észrevételeket erre az e-mail címre várjuk: pactolous[kukac]mail[pont]inter[pont]hu

Fenn vagyunk már Facebook-on is, csatlakozz hozzánk, és értesülj mindig egyből az új írásokról!
Kellemes kalandozást a honlapon!
Pactolous


Cikkek

< «« ...  1 2 3 4 5 6  ... »» >

Aranylemez az aranyvárosból (Ahmed Romel - RÜYA)

Írta Pactolous Dátum 2019-10-30 19:33 Hozzászólás 0 Olvasta 466 | Rovat: Zene / Mozi »
A zenében azt (is) szeretem, hogy univerzális. Ha zenész, netán muzikális beállítottságú vagy, óriási dolog, ahogy az emberekre hathatsz a dalaiddal, nyelvtől, nemzetiségtől, vallástól függetlenül. Ha pedig zenehallgató vagy és sokféle stílus érdekel, akkor a dallamokon keresztül megismerhetsz egészen más világokat is. A trance műfaj ebből a szempontból különösen előnyös helyzetben van, hiszen képes úgy magába olvasztani különböző hangzásokat, hangszereket, hogy ne vesszen el a lényeg. Így történhetett, hogy most egy arab producer szerzői lemezéről írhatok!

Profi szigetelés (Ákos - Idősziget)

Írta Pactolous Dátum 2019-10-13 20:31 Hozzászólás 0 Olvasta 674 | Rovat: Zene / Mozi »
Dupla Arénás bulik, kislemezek, koncert DVD-k és jubileumi valamint fesztivál turnék között új albumot tető alá hozni biztosan nem egyszerű feladat, de Ákosnak és zenésztársainak általában ez sikerül. Ennél is örömtelibb, hogy a végeredmény nem egy elkapkodott, muszájból megszerkesztett valami lesz, hanem egy olyan darab, amire érdemes várakozni.

Papa jelentkezik! - 2019/09 (és egy kicsi 08)

Írta Papa Dátum 2019-10-03 21:19 Hozzászólás 0 Olvasta 354 | Rovat: Anime / Sorozat / Film »
Ahogy írtam már korábban is, elfelejtődött részemről Papa augusztusi Facebook irományainak az összefoglalója, de szeptemberben egy poszt kivételével pótoltam az elmaradást. Az a bizonyos egy is azért maradt ki, mert animéről szólt, de most helyet kap a szeptemberi rövid recenziók mellett. - Pactolous

​Menetelés helyett toporgás (HammerFall - Dominion)

Írta Pactolous Dátum 2019-09-25 20:37 Hozzászólás 0 Olvasta 420 | Rovat: Zene / Mozi »
A svéd power metál elpusztíthatatlan! - állítják sokan és nem is tűnik úgy, hogy haldoklana. A HammerFall is már sokadik lemezével gazdagítja a stílus katalógusát, ám felmerül a kérdés, hogy vajon ennyi elég-e? Egy pár évente kiadott tisztességes iparos munka és a hozzácsapott koncertsorozat vajon kielégíti a fanok vágyait? Nem kellene már valami új, valami friss, valami meglepő?

Papa jelentkezik! - 2019/08

Írta Papa Dátum 2019-09-20 19:26 Hozzászólás 0 Olvasta 363 | Rovat: Zene / Mozi »
Mea culpa, mea culpa, de teljesen elfelejtettem Papa augusztusi bejegyzéseinek összefoglalóját ide kitenni (biztos kapok is majd valami szúrós és gúnyos megjegyzést tőle)! Úgyhogy most öszvér módon úgy osztom fel, hogy az anime ajánló a szeptemberi összegzésbe kerül át, remélem ennyi történelemhamisítást mindenki elnéz nekem! - Pactolous

Még, még, tovább, tovább... (Giuseppe Ottaviani - Evolver)

Írta Pactolous Dátum 2019-08-19 21:18 Hozzászólás 0 Olvasta 420 | Rovat: Zene / Mozi »
A zeneszerzés lehet egyszemélyes vagy csapatos munka, de mindenképpen izolált folyamat, amibe a közönség inkább csak utólag tekinthet bele mondjuk werkfilmek formájában. Giuseppe Ottaviani új utakat tapos ki: az alkotást az élő fellépéseibe építi bele, kvázi valós időben, a közönség reakcióira figyelve írja meg új dalait. A legjobb szerzeményeket pedig most albumformába öltöztette, amit szintén követhettünk élőben a közösségi médiában. Az Evolver valami egészen újnak az előhírnöke?

Papa jelentkezik! - 2019/07 - Második rész

Írta Papa Dátum 2019-07-31 20:35 Hozzászólás 0 Olvasta 381 | Rovat: Anime / Sorozat / Film »
Ahogy ígértem tegnap, íme Papa Facebook-os posztjai, összefoglalva, ezúttal az általa megnézett animékre és sorozatokra koncentrálva (és még is bele-beleszólok majd időnként). - Pactolous

Papa jelentkezik! - 2019/07 - Első rész

Írta Papa Dátum 2019-07-30 19:24 Hozzászólás 0 Olvasta 371 | Rovat: Zene / Mozi »
Drága Papánk komolyan vette a visszatérést és rengeteg mindenbe beleásta magát a nyáron. Ennek megfelelően - és hogy könnyebb legyen az én dolgom is - ismét két részre szabdalom Facebook-os írásait, az első etapban két mozifilmről értekezik, a holnap érkező másodikban pedig a animéké/sorozatoké lesz a főszerep. - Pactolous

Fantasci-fi metál paródeó (Gloryhammer - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex)

Írta Pactolous Dátum 2019-07-17 20:44 Hozzászólás 0 Olvasta 544 | Rovat: Zene / Mozi »
A Gloryhammer maga a megtestesült internacionalizmus. Egy angol-svájci galaktikus power metál banda, amelyik fantasy és sci-fi elemekkel átszőtt alternatív skót történelemről és jövőről mesél nekünk dalaiban. Mindezt persze a lehető legkevesebb komolysággal, parodisztikus hangvételben. Működhet egy ilyen merész turmix? A harmadik nagylemez a bizonyíték rá: de még mennyire!

Hazai pályán és idegenben is nyerő (Pókember: Idegenben)

Írta Pactolous Dátum 2019-07-11 18:20 Hozzászólás 0 Olvasta 465 | Rovat: Játék »
Nincsenek kétségeim: a Marvel Cinematic Universe Pókembere áll hozzám a legközelebb ebből pedig egyenesen következik, hogy ez az újraértelmezett szuperhős tetszik a legjobban nekem. A második rész arról is meggyőzött, hogy Tom Hollandot én még nagyon sokáig szeretném piros-kék ruhában felhőkarcolók közt lengedezni!

Gaia-rabok az űrhajón (GAIA - Moons of Jupiter)

Írta Pactolous Dátum 2019-07-03 19:47 Hozzászólás 0 Olvasta 514 | Rovat: Zene / Mozi »
Itt a nyár és én egyáltalán nem panaszkodom, de nézze el nekem mindenki, hogy a Celsius-fokokkal együtt a lustaság szintje is megemelkedett. A forrásban lévő agyam sem működik olyan optimálisan, mint kellene és a gép előtt ülve is sokkal melegebb van, mint kint a nyugágyban (strandon még nem voltam idén... lehet ez a bajom). Most mégis megemberelem magam, mert azért lustizás közben szól a zene és befutott pár igen érdekes hallgatnivaló, mint például Armin Van Buuren és Benno De Goeij közös produkciója, a GAIA formáció első nagylemeze!

A gyufás lemez (Rammstein - Rammstein)

Írta Pactolous Dátum 2019-05-31 17:09 Hozzászólás 0 Olvasta 708 | Rovat: Zene / Mozi »
Rally sofőrként kerülgetem a szokásos közhely-bójákat és közben próbálok nem azon lamentálni, hogy tíz év mennyire hosszú idő, de nem nagyon megy. Nincs mit tenni: két album között tényleg az! Szerencsére a végeláthatatlannak tűnő turnézás után a Rammstein még érzett magában annyi kraftot (hehe), hogy a lemezek közötti hiátust enyhítendő új anyaggal jelentkezzen. Kérdés, hogy vajon mennyire vagyunk hibásak mi, rajongók abban, hogy felcsigáztuk magunkat!

Egy besült királyság (Gareth Emery & Ashley Wallbridge - Kingdom United)

Írta Pactolous Dátum 2019-05-27 20:43 Hozzászólás 0 Olvasta 507 | Rovat: Zene / Mozi »
Most őszintén, ki gondolta volna, hogy a CVNT5 formáció egy albumot is kitermel majd? Nos, technikailag ez nincs is így, Gareth Emery és Ashley Wallbridge közös lemeze a kitalált név helyett a sajátjukat viseli, de ez tulajdonképpen az, vagyis inkább annak a folytatása. Remélem tudtok még követni.

Közeli helyeken (Rie fu - PLACES)

Írta Pactolous Dátum 2019-05-16 21:24 Hozzászólás 0 Olvasta 504 | Rovat: Zene / Mozi »
Rie fu egy olyan előadóművész, aki igazán megérdemelné, hogy többször írjak róla. Hogy miért nem teszem? Leginkább azért, mert a hölgyemény diszkográfiáján kiigazodni legalább olyan nehéz, mint mondjuk a Scooter tagcseréin. Hol EP-t, hol nagylemezt ad ki, hol ezen, hol azon a néven, hol csak digitális formában, hol pedig rendes fizikai hordozón is. Így könnyen előfordul, hogy csak egy év múlva értesülök az új lemezről. Most nem voltam ilyen figyelmetlen!
< «« ...  1 2 3 4 5 6  ... »» >