Változások és egy társadalmi kérdés feszegetése

Írta Papa Dátum 2008-06-08 08:33 Hozzászólás 1 Olvasta 1557 | Rovat: Öt perc Papával »

Hiányzott már egy ilyen írás, ugye? Persze máshol nem vállalnátok fel, hogy elolvassátok, de azért csak itt vagytok, nem? Azonban az előző héten nem írtam, lényegében azért, mert inkább unatkoztam, mintsem felháborodtam volna! Közben viszont történt némi kis változás a rovat életében, és mielőtt belekezdenék mai témámba, lássuk ezt a változást.

Azoknak, akik rendelkeznek a látás és az olvasás képességével, valószínűleg már feltűnt hogy ezen írásom címe nem Öt perc Papával. Ennek nagyon egyszerű oka van: Pactolous kolléga javaslatára az Öt perc Papával rovatban megjelenő írások is saját címet fognak kapni, hiszen mivel az Öt perc Papával rovatban vannak, így érthető, hogy ugyanazon csoporthoz tartoznak. Tessék csak a honlap tetejének közelében lévő Rovatok feliratra kattintani, és megnézni, hogy a korábbi írások milyen naggyon kreatív címet kaptak tőlem, Papától! És most, hogy kb hatmilliószor írtam le az Öt, perc, és Papával szavakat, talán kezdjünk is bele mai témámba!

Ez egy régebbi kirohanás felemlegetése lesz, de úgy hiszem a téma abszolút nem évülhet el, és nagyon fontos a társadalmunk számára. Hogy mennyire így van ez, azt egy személyes példával fogom szemléltetni, lássuk hát! Egy szép, napsütötte napon a mélyen tisztelt fősikolámon (ahogy Pactolous kolléga írná), elfogott egy ismerős érzés: annak a jele, hogy ideje lenne meglátogatni a mellékhelyiséget, mégpedig… öö… elég hamar! Szóval budi-ajtón beront, irány a cél számára megfelelő fülkék közül az első. Benyitok és… gyakorlatilag szembenéz velem a toronymagasságban álló, lehúzatlan fekália (gyengébbek kedvéért szar)! Oké, akkor ide nem igazán akarunk bemenni. Nézzük a második ajtót! Á, ez sem az igazi. Itt minden úgy körbe van vizelve, mintha valaki egy védőfalat akart volna csinálni a trónja köré. Tehát ez sem nyert. Harmadik ajtó! Ó, sokkal jobb a helyzet. Itt is befigyel némi szilárd emberi végtermék (ismét csak a gyengébbek kedvéért: szar), de legalább nem olyan sok. Az igazán kiábrándító a szétszórt, félig-meddig használtnak tűnt WC papír. Rendben. Utolsó ajtó, utolsó mentsvár. Halleluja! Itt már le merek ülni szarni! HÁT MÉGIS MI A FASZ FOLYIK ITT?


Aki most erre a költői kérdésre rávágta, hogy: vizelet, vagy hogy: fos, annak gratulálok, mert én is így tettem volna. Aki nem ezt tette, annak is gratulálok, mert nem olyan idióta, mint én! De azért ebben a dologban van valami igazán durva (leszámítva persze, hogy most éppen a szarról írok, már megint)! Mégpedig az, hogy mindez egy rohadt főiskolán történik meg! Tudom, tudom, ez nem egyetem, de akkor is! Ide is minimum 18-19 éves emberkék járnak nem? Az más kérdés hogy sokaknak a szellemi szintje nem éri el egy marék döglött lepkéét sem, amik éppen hintalófingban röpködnek, de attól még lehetnének normálisak, nem? Szerintem kurvára nem függ össze az iskolázottsággal az, ahogyan a budiban viselkedünk! Tehát attól még, hogy valaki csak nyolc osztályt végzett el, nem fogja a falra kenni a szarját, vagy lepisálni az ülőkét! De úgy tűnik, hogy ez az én főiskolámon épp fordítva van! Olyan emberek viselkednek így, akik már leérettségiztek, akik a Magyar Köztársaság teljes értékű, szavazati joggal is rendelkező állampolgárai, akik a jövő értelmiségét kellene hogy alkossák. Nos, ha jövőben intelligensnek fog számítani a falraszarás, akkor én abból a jövőből, köszönöm, nem kérek!

És azt vajh honnan tanulják, hogy használat után ne húzzák le amit kitermeltek? Talán otthon, a szüleik azt tanították nekik, hogy: „Kisfiam/kislányom ne húzd le azt a nagy rakás szart, mert valamire még biztosan jó lesz!”??? Oké, ne érintsék meg a lehúzót, mert kitudja hogy milyen emberek fogdossák azt (lehet, hogy olyanok, akik lehúzzák a WC-t?), de akkor is! Legalább rúgják meg, vagy könyökkel, esetleg térddel érintsék meg, és akkor máris elindul a barnás-feketés csomag a Dunába! De neem! Egy főiskolás nem tehet ilyet, mert a budi lehúzása olyan régimódi! Sokkal kúlabb otthagyni a fekáliát, hátha van még valaki rajtunk kívül, aki szívesen gyönyörködne a művészi látványban! Hát szerintem kurvára nincs ilyen! Ha meg van, akkor azt a lényt szívesen várja a német kakapornó! Arról nem is beszélve, hogy mintha nem is lenne túl egészséges nyílt színen tartani a szart! Mintha úgy hallottam volna, hogy a szagán kívül másképp is tönkre tudja tenni a mindennapjaink!

Ezek után meg ne is beszéljünk a kézmosóról! Az, hogy sokan abszolút nem mosnak kezet miután kiadtak magukból fél kilónyi emésztett tápanyagot, már szinte nem is meglepő! Mondjuk szerintem az után is érdemes lehet kezet mosni, miután vizeltek, mert talán még a barátaik sem vennék jó néven, ha azután ráznának velük kezet, miután kiengedték a bréből a felesleges folyékony halmazállapotú anyagot. Persze amiről nem tudunk, az nem fáj! Ez alól talán kivételt képezhet, ha hátba szúrnak minket, de pssszt!

Összességében talán nem ártana egy kis értelmet, vagy WC használati szokást is belecsepegtetni a buksikba, a temérdek alkohol mellett, mert szerintem nagyon SZÁNALMAS, hogy ilyesmi egy főiskolán megtörténhet. Mégpedig elég rendszeresen, mert az előbbi csak egy kiragadott példa volt a sok közül, amik sokkolnak minket!


Hozzászólás
Pactolous Pactolous
2008-06-08 12:53
Ez abszolút így van, de hát pont ez ne lenne szánalmas azon a helyen? Mindenesetre rímelne erre az írásra az én Mosdó-osztályozós szösszenetem, érdekel valakit? :)
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!